Speeches van 15 augustus

estherscheldwachtfeb2015Esther Scheldwacht sprak op de 15 augustusherdenking in het World Forum te Den Haag:
En daar ging ik. Toen moest ik. Vertellen. Kenbaar maken. Dat ik zielsveel van mijn oma hou, mijn oma van de oleander, die met haar man en acht kinderen naar Nederland kwam om te vluchten na de oorlog in voormalig Nederlands-Indië en na de bersiap tijd, die minstens zo wreed was maar dat maar weinig mensen dat weten. Dat ik haar eigenlijk helemaal niet goed kende, mijn oma en dat het misschien gek is om van iemand te houden die je helemaal niet kent. Dat ik veel te weinig aan mijn ouders heb gevraagd over hun jeugd in datzelfde Nederlands-Indië. Dat ik er pas op latere leeftijd achterkwam dat er een grote kans bestaat, dat ik afstam van de Njai, een inheemse vrouw, een concubine, die kinderen kreeg met een Europese man, een blanke overheerser.

Meer speeches , ook van voorgaande jaren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.