Mail

Mail 1
Ik stuur je dit toe omdat de heer S. regelmatig heeft over het mooie Zeeland.    open dit

Mail 2
Ook Indisch!        Willem Vos Biografie van een scheepsbouwmeester.

Mail 3
tokovanzuylenIn het kader van een historisch onderzoek ben in opzoek naar foto’s/gegevens van:   Toko van Zuylen Kesawan 18, Medan
Hier werd vroeger de in die tijd (jaren 30) wel bekende Djamoer Barat koffie van M.E.Donkersloot afkomstig uit de Gayo Hooglanden te Takengon, Atjeh verkocht.
Dit jaar is het merk Djamoer Barat Koffie weer geintroduceerd. Mochten er gegevens/foto’s betreft Toko van Zuylen bekend zijn dan vernemen we het graag. Alvast dank!

Mail 4
Ik ben voor mijn familie gotjê op zoek naar afbeeldingen en herinneringen uit hun indisch verleden. Zij woonden in malang en soerabaja. In 1950 repatrieerden zij met het schip de johan van oldenbarneveld de vader ludovicus gotjê verbleef gedurende de oorlog aan de birmaspoorlijn

Mail 5
Sinds kort ben ik ook zoekend naar de Familienaam Sigmund Salomon
Weissberg – Niermann. is in 1912 gehuwd te Batavia. Ik ben benieuwd of
er van die periode al huwelijksakte ter inzage zijn.
Davis Weissberg huwde in 1922 te Soerabaja met Anna Marie L. Simon.
David is oorlogslachtoffer en overleden te Semarong. Heb ik al een
foto van. Hij was eigenaar van Warenhuis Weissberg.
Beide heren zijn waarschijnlijk broers en daar wil ik graag achter
komen.

Mail 6
Ben 90 jaar en blik veel terug naar wat is gepasseerd. Zo vraag ik mij af waar al die vrienden, vriendinnen en bekenden zijn gebleven uit  Mijn jeugd: MALANG: 1932/1938
Protestants Christelijke Lagere School a/d Maetsuijckerstraat BANDOENG 1938/1958
St. Augustinus Lagere School IEV Mulo (Tjitaroemplein)
Japanse bezetting:
( kamp Goenoenghaloe)
Na de oorlog zijn we elkaar uit het oog verloren, een ieder ging z’n eigen weg. Nederland/Australie/USA en andere werelddelen.
Denk vaak met heimwee terug aan die “prachtige jeugd in ons Indië”.
Jullie ook ? Zou ik hierop een reactie krijgen?
Is er nog een Vereniging/Club van Oud Bandoengers?
Henk Anthonijsz, Eindhoven

siliakusMail 7
Ik ben op zoek naar de geboortedatum en plaats plus de ouders van Leendert Jurianus Siliakus.  Volgens mijn verre familie in indonesië is hij geboren in Amsterdam, tevens vertellen ze mij dat hij een arts? was bij het Knil.
Nu kan ik hem niet traceren in mijn stamboom (ondanks dat er 3 Leendert Jurianussen zijn. Ik heb in verschillende archieven gezocht (digitaal) maar vind niets over hem behalve de aankondiging van zijn huwelijk in Indië. (Zie afbeelding uit roosjeroos.nl)

Mail 8
Vanwege een reünie ben ik op zoek naar Constance von Stockhausen, die bij leven ongeveer 68 jaar zal zijn.  Ze heeft de lagere school, de Oranje Nassauschool, in Enschede bezocht. Klas 5c, destijds met 50 (!) leerlingen, wil een reünie houden. Intussen zijn 30 personen uit alle windstreken getraceerd.
Kunt u mij op enigerlei wijze behulpzaam zijn Constance te vinden.
Met vriendelijke groet en hoogachting,     Laurens Melisie

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

9 reacties op Mail

 1. Jan A. Somers zegt:

  “over het mooie Zeeland” Toen onze kinderen nog klein waren en wij arm, gingen we met onze kinderen (met de trein) logeren bij Opa en Oma in Vlissingen. Fietsen op de trein in aparte fietstreinen, grote bagage met Van Gend & Loos. De klasgenootjes gingen veel verder, met de auto naar Frankrijk enzo. Onze kinderen werden bewonderend bekeken. Met de trein!!! Naar een land waar ze niets over wisten. Dat waren pas vreemde oorden.

  • Henk zegt:

   Ron,
   Ja, roept bij mij weer herinneringen op! Ik herken vele punten van Malang en Bandoeng.
   Waar is de tijd gebleven?

   • Ron Geenen zegt:

    “”””””””””Ja, roept bij mij weer herinneringen op! Ik herken vele punten van Malang en Bandoeng.””””””””””””

    Mijn zusje, nu wonend in Born, heeft met wijlen haar echtgenoot, in 1996 een 2 maanden durende reis van noord Sumatra naar Padang en Sawahlunto en terug via Toba meer gemaakt. Vervolgens is ze naar Surabaja gevlogen, en de plaatsen Bali, Banjoewanggi, Malang, Jokja, Bandung, Bogor en Jakarta (Cideng) bezocht. O.a. het graf van mijn Pa lopen zoeken en de tegel van mijn vader op Tanah Abang gevonden. Daar heeft ze het volgende meegemaakt. Misschien interessant voor je. http://myindoworld.com/het-hertje-en-mijn-vader/

 2. Fred Siliakus zegt:

  Ik wil een correctie plaatsen t.b.v. Mailtje 7.
  Leendert Jurianus kan evengoed in Den-Haag geboren zijn. (Bij nader onderzoek). Hij zou geboren kunnen zijn waar nu de Vondelstraat en de Bilderdijkstraat zijn.
  Dat hij arts was betwijfel ik overigenns.
  M.v.g. Fred Siliakus

  • Indisch4ever zegt:

   Ja Fred, we hebben gemaild over Leendert. Maar ik vergat te vertellen dat ik hem in een adresboek van 1909 vermeld zag als gegageerd militair. En zo vermeldde een officier in ruste zich niet.

   Misschien was hij een militaire verpleger ?

 3. Laurens Melisie zegt:

  Getraceerd! Dank

 4. Wim de Haart zegt:

  Via google kom ik op deze website, in het bijzonder mail 3. Ik zoek (ook) informatie over Toko van Zuylen. In 1937 neemt mijn overgrootvader Hendrik de Haart deze toko over. Naast de winkel zou ook een bijbehorende kapsalon zijn. Ik heb geen foto’s of verhalen uit die tijd. Ik probeer het leven van Hendrik de Haart (en zijn vrouw Alie Edens) te reconstrueren. Mocht iemand informatie hebben over deze personen dan zou ik het erg leuk vinden als er contact wordt opgenomen. Hendrik en Alie zijn in 1917 getrouwd en wonen sinds 1914 resp 1916 in Koeta Radja en Medan. Hendrik de Haart overleeft de oorlog niet; Alie (en haar dochter Ina) overleeft de kampjaren wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.