Hoe zit het met de derde backpay-afkoopsom ?

reawaruw7.wordpress.com schrijft :  SVB verklaart dat kleine vierduizend aanvragen heeft gehad in begin dit jaar. En ze hebben naar aanleiding van het vergelijken van bepaalde lijsten heel veel afgekeurd. Maar welke lijsten? Want niet alle lijsten zijn meer te vinden. Met de wetenschap dat men er vanuit gaat dat niet meer dan 550 tot 600 mensen uitbetaald gaat worden.

stilletochtmrt2013b

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hoe zit het met de derde backpay-afkoopsom ?

 1. Boeroeng zegt:

  4000 aanvragen voor de backpay ?
  en de SVB verwacht maar 600 te kunnen honoreren..
  Hoe komt van Rijn dan aan 1100 ?
  En wat zijn de redenden om 3.400 af te wijzen ? Namen zijn niet bekend als kniller of ambtenaar per 7 maart 1942, Geen archieven. ?

  • Anoniem zegt:

   De Baar: De naam blijkt al dat er voorop een lijk wordt gedragen; liet mij weten dat mijn Vader’s kinderen voor de vastgestelde datum van zijn overlijden daarom geen recht hebben op de Backpay regeling. Hoe krom kan een wet toegepast worden. De wet geeft aan geen dubbele paspoort te hebben………ik ken een Koninklijk huis waarvan de vrouw er twee van heeft. Regels zijn regels;……..maar er bestaan uitzonderingen. Goedenacht beste lezers; slaap lekker…..liefs een paar nachten lang.
   Mvg.Jos H Crawfurd.

   • WILLEM TEN WOLDE zegt:

    Ook Marokanen en Turken en Zwitsers en de British kunnen hun paspoort houden als ze een NL paspoort hebben en wie weet nog meer kunnen meerdere paspoorten hebben. Ik weet van een Nederlander die ook een Zwitsers en Amerikaans paspoort heeft,,,,,
    Andere EU landen kunnen het allemaal. Maar wat is de EU???

    • Jan A. Somers zegt:

     Mijn dochter in Zwitserland heeft ook gewoon haar Nederlandse paspoort kunnen behouden. En mijn vroegere buurmeisjes uit Soerabaja ook. Heeft niets met de EU te maken. Volgens mijn mening ben je Zwitser als je voor Zwitserland hebt gekozen, maar een andere mening is ook goed. En kun je gewoon op je Zwitsers paspoort (geen EU!) naar Nederland reizen. Zelf heb ik geen Nederlands paspoort meer. Ik reis niet meer buiten Europa, en dan is een ID-kaart goedkoper. En in heel Europa geldig als legitimatiebewijs.

  • Jan A. Somers zegt:

   Zij waren allen toch Indisch ambtenaar? Met al hun gegevens in Indië, volgens mij formeel niets in Nederland. behalve pensioenadministratie. Deze archieven zouden dan in Indonesië te vinden zijn. Maar er zouden misschien schaduwarchieven ergens in Nederland zijn? Of bijvangst, bijvoorbeeld via overtochtadministratie? Via SAIP? Al die Indisch ambtenaren betaalden pensioenpremie die in Nederland in de pensioenpot kwamen. Volgens mij een vrij complete administratie met gegevens van de werkgever (Indisch gouvernement).

 2. Backpay ???? Vergeet het maar. Hoe minder hoe beter.
  Cap

  • Anoniem zegt:

   Heer van Balgooy; wat is de reden dat de Backpay niet wordt uitbetaald. Het is toch stelen van de rechthebbende en zijn nabestaanden. Ik weet dat mijn Oma toen dat geld van haar man wel uitgekeerd kreeg en wij kinderen van onze oma elk hfl.5,00 kregen. Ik heb de SVB hierom gevraagd; helaas nul op request. Zie mijn reactie t.o.v. Dhr.Baar.
   Mvg.Jos H Crawfurd.

 3. PLemon zegt:

  Hr Reawaruw : Knil archieven mbt de Molukse militairen zijn vernietigd….

  —Maar de op scheepstransport naar Nederland gestelde troepen destijds zouden ws op de scheepsarchieven vd diverse boten kunnen terugvallen??

  ***  Twaalf extra scheepsreizen naar Nederland
  Registratie van Molukse militairen en hun gezinnen vlak voor de reis (Foto: Stichting Moluks Hist. Museum)

  Er zouden zo’n 12.500 Molukse mensen vervoerd moeten worden, die veelal in doorgangskampen op Java zaten. Toen het besluit tot vertrek naar Nederland definitief was, werd ook meteen haast gemaakt om de transporten zo snel mogelijk uit te voeren. Ook nu waren niet voldoende schepen voorhanden, zodat wederom extra schepen gecharterd moesten worden. In totaal zouden 11 schepen worden ingezet, negen uit het buitenland en twee van Nederlandse bodem. Deze schepen zouden gezamenlijk twaalf reizen voor hun rekening nemen. Het is inmiddels februari 1951 als de eerste groep Molukkers op de Kota Inten naar Nederland word gezonden
  http://www.boordgeld.nl/index.php/molukken

 4. Huib Otto zegt:

  Ik heb altijd van wijlen mijn moeder begrepen dat ze het KNIL salaris van haar man over de Jappentijd nooit uitgekeerd heeft gekregen. Wel een klein KNIL pensioentje omdat hij na de oorlog is vermoord. Hoe kan een salaris voor een Rijksambtenaar nou eenvoudig weg gepoetst worden?
  Zou de reden echt zijn dat er geen archieven meer van zijn. Geloof er niets van.

  Als ze nu de nog levende 90 jarigen alsnog serieus een backpay willen doen waar die oudjes er nog wat aan hebben dan wel vlot graag en de kruideniersmentaliteit even opzij zetten.

  Voor de asielzoekers en gelukszoekers/emigranten van de laatste tijd was het kennelijk niet zo’n probleem om snel te handelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.