Klanken van oorsprong

update 7 juli
De crowdfunding-campagne is een groot succes geworden want we hebben het streefbedrag van 53.000 euro ruimschoots gehaald.
In totaal werd bijna 103% gestort.
Het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur heeft ons laten weten dat we met 491 donaties van 437 donateurs een nieuw record hebben gevestigd in de geschiedenis van de projecten uit Brabant die ze begeleid hebben. Een echte opsteker waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.

update
Nog 2 dagen te gaan ! 74% van het gestelde bedrag is bereikt.

odeaandeindorock
Zie ook dit interview.

Hetty Naaijkens-Retel Helmrich vraagt steun voor haar film:
Klanken van Oorsprong brengt een stuk ‘vergeten’ geschiedenis van Nederland voor het voetlicht.    Keer op keer blijkt dat onze koloniale geschiedenis bij velen een blinde vlek is het historisch bewustzijn. Door bij te dragen aan deze crowdfunding zorg je er niet alleen voor dat deze muzikanten gehoord worden en onze vaderlandse geschiedenis (her)ontdekt wordt.

30 mei op de Tong Tong Fair:
Hetty Naaijkens-Retel Helmrich maakt een filmdocumentaire over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op het Nederlandse muzikale cultuurgoed, Klanken van Oorsprong. In het Tong-Tong-Theater presenteert muziekprofessor Leo Blokhuis een speciaal programma m.m.v. Hans Bax (The Tielman Brothers en Javalins), Eddy Chatelin (The Crazy Rockers), jazz-pianist Rob Agerbeek en zangeres Sandra Reemer. Leonard Retel Helmrich maakt hiervan filmopnamen.

Dit bericht werd geplaatst in diversen, TTF 2016. Bookmark de permalink .

12 reacties op Klanken van oorsprong

 1. Boeroeng zegt:

  Klik om toegang te krijgen tot Moesson1.pdf


  In het comité van aanbeveling van deze film zit ook Janine van den Ende-Klijberg.
  Gehuwd met Joop van den Ende, de tv-maker.
  Janine is van Indische afkomst. Haar moeder en haar ouders waren geboren en getogen in Indië en er zijn nog een paar generaties terug. O.a. is Janine nazaat van de families Berretty, Glaser, Batenburg, Spier, Brugman, Polack, Ehrencron

 2. Boeroeng zegt:

  Ik moest aan mijn bol krabben , toen ik de naam Janine van den Ende las.
  Maar …. na research.. Vrouw van joop vd E is inderdaad van Indische komaf.
  Misschien kan ze een Indische musical organiseren ofzo ?
  Met liedjes van Indische muzikanten

 3. Surya Atmadja zegt:

  Nah , Om Sid Surya Atmadja heeft usul(voorstel) .
  Een soort KOMEDIE STAMBOEL.
  Met actrices zoals Miss Tjitjih (een Sundanese maar geliefd bij de Nederlanders/Indo’s) of Miss Riboet ( Miss Riboet was een vooraanstaand Indisch artieste die optrad met Komedie Stamboel in de voormalige kolonie.)

  Na afloop kunnen de heren gaan tandak-ken , als maar netjes blijven , geen ronggeng toestanden.

 4. Loekie zegt:

  Het ligt aan mij, ik weet het, maar totaal onduidelijk wat Naaijkens nu eigenlijk wil, behalve geld. Wat voor film wil ze maken? Over de Indische geschiedenis? Over Indische muziek? Indorock? Van alles wat?
  Een film over Indorock bestaat al (Rockin’ Ramona). Geen bijster goede film, maar goed. Een film over Boudewijn de Groot is pas nog op tv geweest. Sandra zorgt er zelf wel voor dat ze regelmatig in beeld verschijnt. Idem voor de Crazy Rockers.
  Nogmaals: wat wil ze maken?

  • Anoniem zegt:

   Commerciêle uitbuiting van de veronderstelde miskenning van wat “Indische mensen” doen en (na)laten.
   De ontevredenen: dat is de doelgroep van haar dvds waarin vooral geklaagd en gezeurd wordt (bv. over de opvangpensions, dat is haar grote klapper geweest).
   De personen die meewerken hebben wsl aandacht nodig, of pakken met hun allang bekende tweederangs verhalen hun laatste kans nu alle Tielman Brothers overleden zijn.

 5. Loekie zegt:

  Staat in het bovengeplaatst kranteartikel dat de Tielman Brothers in Duitsland gingen spelen als een vorm van Wiedergutmachung…Mijn hemel, wat een waanzin, hoe idioot. Ze weet niet waar ze het over heeft. De Almachige verhoede dat zij een film maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.