4 juni TTF platenkoffer

platenkofferwouterskeppy

facebook:
De platenkoffer van mijn vader
Amerikaanse invloed op de Indocultuur
Via de platenverzameling van hun vaders duiden Patrick Wouters en Herman Keppy
– de Surabaya Boys – de grote invloed van de VS op Nederlands-Indië en Indisch Nederland. Ze laten muziek horen, tonen filmpjes en foto’s, vertellen anekdotes en natuurlijk ontbreekt de publiekskwis niet.
Zie ook De Grote Surabaya Show .

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen, TTF 2016. Bookmark de permalink .

11 reacties op 4 juni TTF platenkoffer

 1. Ron Geenen zegt:

  Dat is prachtig. Ben in het bezit van alle platen die zij opnoemen op Facebook. Heb nog steeds meer dan 600 LP’s. Ook nog goed spelende draaitafel met een Shure 15 element.

 2. rob beckman lapre zegt:

  Mijn hart gaat open als ik de foto van het “huisfuifje” (1957) zie.Ik denk dan terug aan al diegenen met wie ik (……)contact had,en (helaas)de namen vergeten.Soms lees ik een naam op deze site, en dan denk ik “waar ken ik je toch weer van?” (loepah).Eén persoon heb ik(nogmaals dank Ron)gevonden; Jeane Zwart-Bardenauw,die vredig in Californie begraven ligt).

  • Ron Geenen zegt:

   Ik probeer op het ogenblik 5 plaatsen om mensen op Rose Hill te begraven, te verkopen. Ze zijn het eigendom van mijn nicht. Het gaat om de foto’s. Als je de foto’s kan openen dan heb je enig idee hoe Rose Hill er uit ziet. file:///C:/Users/Owner/Desktop/5%20Grave%20yard%20plots.html

   • Ron Geenen zegt:

    Rob, ik zie dat de eerste poging niet is gelukt. Ik stuur je dan het beeld van hun website.
    http://www.rosehills.com/en-us/index.page

    • Arthur Olive zegt:

     Wij hadden ook twee plaatsen in Rose Hills omdat mijn vrouw’s familie daar begraven is.
     Door een aarde verschuiving mochten we jaren later een ander graf kiezen voor dezelfde prijs in een nieuw gedeelte boven op de heuvels waar een prachtig uitzicht is over Los Angeles.
     We hebben de graven met een geweldige winst verkocht aan een rijke Chinees. Rose Hills vertelde ons dat Budisten vaak hun graf gaan uitproberen door er op te liggen en als het een uitzicht heeft dan is het veel waard.
     De graven worden door Rose Hills verzorgd en zijn voor “eeuwig” je eigendom zonder bijbetaling zoals in Nederland waar het graf wordt opgedoekt als de familie niet om de zoveel jaren bijbetaald.

    • Ron Geenen zegt:

     “”””””””We hebben de graven met een geweldige winst verkocht aan een rijke Chinees. “”””””””

     Dat probeer ik ook te doen, maar helaas hebben de 5 lots die ik probeer te verkopen geen ligging op een heuvel met een view.
     Hier zijn wat prijzen. Een plek zonder view kost nu ongeveer $4000. Boven op de heuvel met een view gaat het voor ongeveer voor $25000. Diverse chinezen hebben mij al gevraagd of mijn 5 plekken een view hebben. En ik kan ieder plekje voor $2400 verkopen of alle 5 voor $11000
     De kosten voor overdracht van verkoper/koper is per plek $400.

 3. Jan A. Somers zegt:

  “Amerikaanse invloed op de Indocultuur” Na WOI begon Indië zich financieel (en gevoelsmatig) een beetje los te maken van Nederland. In de jaren dertig ging dat heel snel, veel meer handel met (vooral) Amerika en Australië. Dan volgt de cultuur vanzelf.

  • Ron Geenen zegt:

   “”””””Dan volgt de cultuur vanzelf.””””””””””””

   De Indische mensen, ook mijn ouders, stonden al voor de oorlog meer open voor de dans en swing muziek uit Amerika dan voor de liedjes uit Nederland. Later en na de oorlog namen de jongeren het over met de Hawaiian muziek, de Country en Western and de Rock (Indorock). Pas daarna begon de NL jeugd zich aan te passen en ook meer internationaal muziek te maken.

   • Jan A. Somers zegt:

    Nog in mijn studiejaren vijftig was ik aangewezen op mijn zelfgebouwd tweekringertje. Voor een versterker, platenspeler en platen geen geld. Voor uitgaan geen geld. Alleen maar feestjes bij kennissen, ook niet veel geld. Nauwelijks internationale muziek dus.

   • Indorein zegt:

    Mijn vader luisterde in Indië al veel naar de Amerikaanse legerradio AFN en aangekomen in NL deed hij dat nog steeds. Wij maakten zo in de 50-ger jaren vdve kennis met de Amerikaanse lichte muziek (country, blues, jazz en rock-‘n-roll).
    Hoewel er altijd wel Indo’s zullen blijven beweren, dat Indorock stamt uit de krontjong, blijf ik beweren, dat de Amerikaanse radiozenders met hun muziek veel meer invloed hebben gehad op de Indorock.

    • Ron Geenen zegt:

     “””””””””Hoewel er altijd wel Indo’s zullen blijven beweren, dat Indorock stamt uit de krontjong, blijf ik beweren, dat de Amerikaanse radiozenders met hun muziek veel meer invloed hebben gehad op de Indorock.””””””””””””

     Dat is ook mijn ervaring. Vooral toen het tijdperk Bill Haley aanbrak. Echter er werd wel een eigen style ontwikkeld door de ervaring met Hawaiian muziek zoals George de Fretes speelde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.