Indonesië actueel

tijgerrama

** IAF : Een zeer zeldzame Sumatraanse tijger is overleden in de dierentuin van Surabaya op het Indonesische eiland Java. De dierentuin wordt de ‘Death Zoo’ genoemd en dankt zijn naam aan de honderden dieren die er de afgelopen jaren te vroeg zijn overleden.
**  Indonesian minister has blamed women for the scourge of graft in the country, saying that men become corrupt due to the greed and materialistic nature of their wives.
** President Joko Widodo moet zijn belofte om bescherming van de mensenrechten in zijn beleid centraal te stellen, eindelijk nakomen. Amnesty International roept de Indonesische president tijdens zijn bezoek aan Nederland op de doodstraf af te schaffen en te stoppen met de ernstige inperking van de vrijheid van meningsuiting in met name de Molukken en Papoea. Ook moet de president een einde maken aan de straffeloosheid van grootschalige, ernstige schendingen van mensenrechten uit het verleden.
** “I hope the government will rehabilitate all survivors and annul all discriminative laws against the 1965 victims,” said Kusnendar, an 83-year-old survivor, during a two-day symposium on 1965 in Jakarta on Tuesday.
** Germany’s Federal Intelligence Service (BND) has been heavily involved in the 1965 murderous putsch in Indonesia – the guest nation of this year’s Frankfurt Book Fair. This was confirmed in secret documents from the Bundestag, the German Parliament.
** Als je Indonesië bezoekt voor vakantiedoeleinden en niet langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft, hoef je als buitenlandse toerist geen visum aan te vragen. Je mag Indonesië visumvrij in.
** Het Nationaal Archief in Den Haag overhandigde op vrijdag 22 april 2016 enkele duplicaten van stukken betreffende Multatuli, aan de bupati (lokale bestuurder) van Lebak
** Hollandse aardappelen via omweg naar Indonesië
** In Indonesië is een nieuw soort zoogdier ontdekt. Dat heeft een Australische wetenschapper vandaag bekendgemaakt. Het gaat om de ‘slender root rat’, een soort rat .

slenderroorat_indonesie

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

19 reacties op Indonesië actueel

 1. wal suparmo zegt:

  Behalve in de particuliere TAMAN SAFARI, krijgen de tijgers in Indonesiesche dierentuinen niet genoeg rund of karbauen VLEES te eten.Wel kippe vlees dat zo tezien niet voldoende is.De komentaar van een direntuin keeper is: “Zelf de mensen krijgen geen rundvlees, wat temeer om het aan de dieren tegeven.”

  • Pierre de la Croix zegt:

   Als die klootzakken hun gevangen dieren niet genoeg en niet het juiste voedsel te eten kunnen geven, dan moeten ze die dieren vrij laten en ze de kans geven zelf hun kostje op te scharrelen.

   Wie weet … pakken ze die klootzakken nog wel.

   Pak Pierre

   • Anoniem zegt:

    Nou,nou Pak Pierre niet zo grof ja.
    Wij oudjes worden hier in Holland uitgeknepen; amper duku om nasi pecel te kopen.
    Mvg.Jos H Crawfurd.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Bij de instelling en het gedrag van sommige binatangs past alleen grove taal.

     Pak Pierre

    • eppeson marawasin. zegt:

     Oh, dus niet zo: ‘taikoetjing’, maar . . . “TAIMATJAN !!!”

     e.m.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Tja … als die arme matjan die door gewetenloze lieden voor de status of ander plezier gevangen wordt gehouden nog wat “tai” over zou hebben. Wat er niet in gaat kan er immers ook niet uitkomen ……

     Het is diep tragisch als er – volgens Pak Crawfurd – oudjes zijn die amper “duku” (betekent geloof ik “geld” in het Surinaams) hebben om nasi petjel te kopen. Maar die oudjes genieten in NL en zelfs in Indonesia toch nog enige rechtsbescherming én vrijheid.

     Die menselijke oudjes kunnen bij voorbeeld niet – niet in NL en zelfs niet in Indonesia – zo maar zonder enige noodzaak gevangen worden gehouden en vervolgens uitgehongerd of anderszins ernstig verwaarloosd in een of andere “Death Zoo”.

     Zij hebben in ieder geval de vrijheid om zelf iets te doen aan verbetering van hun lot. Een tijger in een kooi heeft die vrijheid niet.

     Misschien kunnen idealisten en uitgesproken Indonesiafielen als mevrouw Joty ter Kulve en de heer ing. R.L. Mertens zich ook eens het lot van de dieren in hun geliefde land aantrekken. Zij zouden om te beginnen krachtig kunnen protesteren tegen verdere vernietiging van het Indonesische oerwoud.

     Geen bosbrandjes meer aansteken voor eigen privé gewin of de palmolieindustrie. Goed voor het milieu en heel goed voor de matjans, orang oetans, badaks, gadjahs, kidangs, kantjils en andere beestjes die in en van het Indonesische oerwoud leven. Zij kunnen best voor zich zelf zorgen, maar moeten daarvoor wel genoeg “Lebensraum” hebben.

     Pak Pierre

    • Pierre de la Croix zegt:

     Jammer, voor dat artikel moet ik koekies eten. Ben op streng dieet.

     Pak Pierre

 2. George zegt:

  President Widodo and problems he faces https://www.hrw.org/asia/indonesia

 3. Boeroeng zegt:

  Satu Mass Grave untuk Luhut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.