Indo Boulevard

unuputih_sandrareemer** Sandra Reemer is een geïnterviewde in het boek ‘kaaskoppen’  Samen met Unuputih op foto van Sandra’s instagramaccount. Hij zit ook in het boek.
** Jaap Stam voorspelt grote toekomst voor Tete en Riedewald.
** Nadja Hüpscher in internationale serie Brussel
** Weer goud voor Bibian Mentel.
** gelderlander.nl Het bekende lied ‘Het Land van Maas en Waal’ krijgt een blijvende plek in cultureel centrum D’n Bogerd in Druten. In de theaterzaal komt het eerste couplet levensgroot te hangen. Zanger Boudewijn de Groot onthult deze ‘kunstuiting’ zondag 29 mei zelf.  Zie ende hoor de video.

Onder de groene hemel, in de blauwe zon
Speelt het blikken harmonie-orkest in een grote regenton
Daar trekt over de heuvels en door het grote bos
De lange stoete de bergen in van het circus Jeroen Bosch
En we praten en we zingen en we lachen allemaal
Want daar achter de hoge bergen ligt het land van Maas en Waal.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Indo Boulevard

 1. Mas Rob zegt:

  Dat valt me wel een beetje tegen van Sandra Reemer: op de foto gaan met een voormalig leider van een criminele organisatie.

  • Indisch4ever zegt:

   Ik aarzelde ook om de foto met Unupituh over te nemen.
   Vooruit, dacht ik…. hij was uit de motorclub, voordeel van de twijfel.
   En een beetje een contrast…. het lief meisje en de foute man.
   Persoonlijk zou ik me ook laten fotograferen met Unuputih…
   Lekker patserig en interessant doen met die foto.
   En als Sandra er bij staat… dan wil ik helemaal die foto hebben.

   • Mas Rob zegt:

    Als ik zulke lui ergens zie, loop ik een straatje om. Je gaat toch ook niet met een maffia-baas op de foto?

    Als BNers met zulke lui op de foto gaan, geven ze respectabiliteit aan misdaad en geweld. Mooier kan ik het echt niet maken.

  • Jan A. Somers zegt:

   Een tijdje geleden stond ik in de Volkskrant met een bersiapper! Maar wel in Indonesië een generaal geworden met een prikbord vol lintjes. Overigens al dood, en ik leef nog.

   • Arthur Olive zegt:

    Heer Somers, met uw opmerking dat u met een bersiapper op de foto heeft gestaan in de Volkskrant geeft mij de indruk dat volgens u daar niets mee verkeerd was voor de eenvoudige reden dat u het heeft laten doen.
    Of was het uiteindelijk o.k. omdat hij al dood is en u nog leeft?

 2. P.Lemon zegt:

  Robert Vuijsje :
  De titel Kaaskoppen refereert aan de naam die Nederlanders nou eenmaal hebben. Wij zijn kaaskoppen, of we het willen of niet. ‘De meeste mensen hebben een traditioneel beeld van hoe Nederland eruit ziet, maar inmiddels zijn er miljoenen Nederlanders met een andere kleurtje of cultuur in Nederland geboren. Ik noem hen vanaf nu ook kaaskoppen. Want als je in Nederland geboren bent ben je een Nederlander.’ Niet iedereen denkt daar zo verlichtend over. Oude en nieuwe kaaskoppen blijven recht tegenover elkaar staan.

  ***Wie herkent zich hierin? Om Indischen vanaf de 3e generatie, hier geboren en getogen ipv Indo , voortaan te kwalificeren als ‘kaaskop’. Vuijsje ziet over het hoofd dat door de mix van europees en aziatisch die 3 eeuwen lang heeft geduurd er een bijzonder mensensoort is ontstaan. Het percentage ‘kaaskop’ genen is hierin vanaf het begin gehalveerd en kan door verdere vermenging dalen of stijgen. Enfin ‘deze bijzondere mensensoort’ kijkt cultureel met andere ogen naar de omringende wereld dan de echte 100% kaaskoppen.
  Of de nazaten van recent instromende andere nationaliteiten na vermenging met kaaskoppen zich toch turks, marrokaans, chinees, ghanees, somalisch etc willen blijven noemen is in het kaaskoppenland misschien niet zo handig of ontwikkelt men zoals de indischen het doen een eigen subcultuur en een eigen soortnaam?

 3. john zegt:

  Wat is een crimineel ,mijn vader of nu mijn moeder heeft nooit 3,5 jaar salaris ontvangen van de staat en toch gaan veel mensen op de foto met die volks vertegenwoordiger’s (ook op herdenkingen) ,het is maar hoe je het bekijkt.En ik betwijfel of Unuputih wel een kaaskop is denk eerder dat zijn vader op dienst bevel hier gekomen is .Geen hollands bloed maar een trouwe militair van het KNIL die ook schandalig is behandeld door de nederlandse staat.

 4. ronaldo zegt:

  wat kunnen sommigen toch weer overdrijven….als een paar voetballers een scheidsrechter doodschoppen,of drugs dealen,dan zijn het criminelen, ja toch ? maar dan is de voetbalclub toch geen criminele organisatie? zo ook met motorclubs….zo lang er geen bewijzen zijn en ze niet verboden zijn in de maatschappij, kan je niet zo maar van een criminele organisatie spreken, lijk me….ik denk dat deze voormalige president van de hells angels, eerder aan een vog komt dan de gemiddelde burger, die vaker wat op zn kerfstok heeft….ben eerder bang voor nette in pak gesitueerde heren, die graag in t donker de kat(kleine poesjes)knijpt dan van zo’n ruig uitziende kerel…. 😉

 5. Huib Otto zegt:

  Onlangs zag in op TV in het programma De Wereld Draait Door een Surinaams iemand een door vermoedelijk een Surinamer geschreven boek promoten met de Titel: ROOFSTAAT. Waarmee vermoedelijk Nederland wordt bedoeld. Heb het maar half gezien, dus kan het verkeerd hebben.
  Huib

  • PLemon zegt:

   @Hr Huib O. ‘Een Surinaams iemand ‘ROOFSTAAT ‘ promoten.

   Zag ‘m ook erg enthousiast eea aanbevelen… om mogelijk de scherpe randjes aan het contrast tussen blank en gekleurd weg te halen.

   ***Volgens Ansah betekent het verschijnen van een boek als Roofstaat, en een nieuw gesprek over juist de negatieve dingen die zijn voortgekomen uit ‘onze’ ontdekkingstochten en veroveringen, geenszins dat de ontdekkingsreizigers allemaal fout waren. ‘Een vollediger beeld van de geschiedenis kan onze mening juist nuanceren. Ook mijn eigen historie kent een schaduwkant. Een paar jaar geleden presenteerde ik het tv-programma De slavernij voorbij en zocht ik uit waar ik precies vandaan kwam. Ik ben oorspronkelijk een Ashanti Ghanees – een stam die berucht is omdat hij tijdens de slavernij in Ghana samenwerkte met de Nederlanders.
   Roofstaat beslaat meer dan duizend jaar geschiedenis, maar is in alle opzichten actueel. Niet alleen vanwege de huidige wrijvingen binnen de multiculturele samenleving die ons gezamenlijke verleden heeft veroorzaakt, maar ook doordat het duidelijk maakt dat de geschiedenis zich op een aantal punten herhaalt.
   Een voorbeeld. Roofstaat begint in het jaar 1050, met een verhaal over het ‘Roelantslied.’ Vanvugt schrijft: ‘Het verslag van de Europese strijd om land, macht en rijkdom tegen andere mensen begint met dat lied. Het propageert de strijd op leven en dood tussen het christendom en de islam. De dichter laat christenen vechten tegen moslims om zijn toehoorders en lezers te overtuigen wie nog altijd de aartsvijand is….

   https://decorrespondent.nl/4178/Dit-boek-toont-de-zwarte-kant-van-de-Nederlandse-geschiedenis-En-wil-zo-een-echt-multiculturele-samenleving-mogelijk-maken/171331424-ae0899bd

   • Peter zegt:

    Hr PLemon ik heb het stuk de Roofstaat, gelezen en ik werd er onpasselijk van, het was weer weg met ons, of met een duur woord Oikofonie. Erg overtrokken, bekende Nederlanders uit de zeventiende eeuw zoals Hugo de Groot, Michiel de Ruyter worden neergesabeld. Ik geloof dat de schrijver weinig van de geschiedenis weet en geen inzicht heeft in de Mens in het algemeen. Michiel de Ruyter wordt als een halve slavenhandelaar neergezet,, enkel omdat hij op last van de Staten de forten aan de Goudkunst moest heroveren op de Engelsen, het was daarmee de opmaat voor de 2e Engelse oorlog.
    Michiel stond buiten de slavenhandel opzich.
    Verder moeten alle gebeurtenissen en feiten in het licht van de tijd worden gezien.
    Misschien mag ik concluderen dat de schrijver bezig is zichzelf te discrimineren.

    Het lijkt echter wel een trent dat je regelmatig personen op tv ziet die de behoefte hebben om de geschiedenis vanuit hun eigen referentiekader te bekijken en alles waardoor Nederland is geworden tot wat het nu is, neer te halen.

    Ik ben absoluut geen nationalist en zie Nederland tzt opgaan in een groter verband, bijv. als deelstaat van een stuk federaal Europa.

    • PLemon zegt:

     @Hr Peter. typo? Oikofobie. ..

     ***Aan xenofobie lijdt bijna niemand. Een instinctieve afkeer van ‘het vreemde’? We gaan allemaal naar het buitenland op vakantie; we gaan normaal om met mensen die geen blonde, kaasetende klompendragers zijn; we eten allemaal weleens chinees. Xenofobie bestond misschien in de tijd van Gerard Reve’s De Avonden: tegenwoordig is zij net zo zeldzaam als de opvatting dat de wereld plat is.

     Een hele andere fobie is ondertussen wel degelijk aanwezig. Deze fobie richt ernstige en misschien onherstelbare schade aan. Zij woekert voort en moet onderkend en bestreden worden. De fobie waarvan ik spreek is precies tegenovergesteld aan de xenofobie. Het is de Oikofobie.
     Thuis
     Oikos is Grieks voor thuis. Oikofobie is een ziekelijke afkeer van het thuis. Een angst 2voor het eigene. Een instinctieve neiging de eigen cultuur, de eigen gebruiken, de nationale identiteit en geschiedenis af te vallen. Belachelijk te maken. Te verzwakken, te beschimpen.
     En deze Oikofobie doortrekt de hele maatschappelijke elite. Zij manifesteert zich op tenminste drie manieren: via het multiculturalisme en het enthousiasme voor immigratie en open grenzen; via het modernisme in de kunsten; en via het Europese project.
     Alle drie maken ze de Oikos stuk. Het multiculturalisme doet dat door immigratie toe te juichen en deze immigranten aan te sporen vooral niet te integreren.
     http://politiek.tpo.nl/2013/09/08/oikofobie-de-angst-voor-het-eigene/

    • Peter zegt:

     Oikofonie is oikofobie

   • Boeroeng zegt:

    In maart 2016 publiceerde hij bij uitgeverij TopNotch Roofstaat – wat iedere Nederlander moet weten, een geactualiseerde en uitgebreide versie van het Nieuw Zwartboek van Nederland Overzee uit 2002, die gelezen kan worden als een inleiding tot de geschiedenis van het Nederlandse overzeese en koloniale verleden. In twaalf hoofdstukken wordt onder andere aandacht besteed aan de roof- en kruistochten in de Middeleeuwen, de eeuwen van kaapvaart en piraterij en de omstreden reputaties van zeehelden, de staatsinkomsten uit opium in voormalig Nederlands Indië en het opiumfortuin van het Nederlandse koningshuis, de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), de West-Indische Compagnie (WIC), de Pax Neerlandica en de vele Nederlandse aanvalsoorlogen, het geroofde exotische cultuurgoed in de rijksmusea, het aandeel van Nederland in de slavenhandel en de massa-executies in voormalig Nederlands-Indië tijdens de zogeheten Politionele acties.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Ewald_Vanvugt

   • Jan A. Somers zegt:

    “Het propageert de strijd op leven en dood tussen het christendom en de islam.” Ik heb het voorgaande niet gelezen (behalve op school een uittreksel van het Roelantslied), maar is die ridderroman in dichtvorm met verhalen uit de tijd van Karel de Grote niet een voorganger van de reconquista? De herovering van het Iberisch schiereiland? Samen met een kruisvaardersvloot van Duitsers, Vlamingen, Friezen, Engelsen en Schotten. wist Alfonso Henriques op 24 oktober 1147 Lissabon op de Saracenen te heroveren. Dit was ook het begin van de Portugese/Spaanse expansie, op basis van de pauselijke bullen. Die expansie kwam overigens pas in 1415 goed op gang met de verovering van Ceuta. Met op 18 juni 1452 de eerste pauselijke bul, Dum diversas. Met uiteindelijk de stichting van de VOC als bestrijding van Portugal in de 80-jarige oorlog.

  • Jan A. Somers zegt:

   Misschien is het daarom dat bijna de helft van de Surinamers in Nederland woont.

 6. Peter zegt:

  PLemon, inzake oikofobie
  The Post gaat voor mij een brug te ver als ze het hebben over het Europa Project. Ik geloof wel in Europa. De natiestaat is achterhaald en past wellicht in de 19e begin 20ste eeuw.
  Nederland als handelsland past meer in een groter Europees verband. Dat wil niet zeggen dat ik niet tevreden ben, met wat Nederland tot heden tot stand heeft gebracht, ja ook met z’n vele uitglijders, maar wie is feilloos.

 7. Huib Otto zegt:

  Het is wel merkwaardig dat hele volksstammen toch zo graag in zo’n Roofstaat willen wonen maar tegelijkertijd bezwaar hebben tegen bv onze Christelijke feestdagen, Nederlandse gewoonten en gebruiken. Maar totaal geen schroom hebben om van de materiele verworvenheden van die Roofstaat te profiteren. Terwijl hun landen van oorsprong vaak toch zo prachtig zijn op gebied van mensenrechten en in menig geval bestuurd door moderne roofridders, uitbuiters en drugsdealers.
  Huib

 8. eppeson marawasin. zegt:

  Adriaan van Dis in een speciale -5 mei- uitzending van ‘De Wereld Draait Door’ over de ‘historische context’ van ‘het boek’ dat iedere Nederlander moet lezen / hebben gelezen !

  http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/356838

  e.m.

  • P.Lemon zegt:

   @Hr E.M. Men zocht een verklaring voor de ‘haat’ die arabier en oosterling voor de blanke westerling koestert.
   Tja dan kijk je maar zwartgallig naar de donkere kanten vh kolonialisme en vergeet de ‘benadeelde’ dat ‘ieder nadeel ook z’n voordeel kan hebben'(Cruijff)
   (TopNotch Roofstaat – wat iedere Nederlander moet weten, een geactualiseerde en uitgebreide versie van het Nieuw Zwartboek van Nederland Overzee uit 2002, )

 9. eppeson marawasin. zegt:

  @op de foto gaan met een voormalig leider van een criminele organisatie.@

  @Lekker patserig en interessant doen met die foto.@

  e.m.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.