Moties Indische kwestie nog niet in stemming.

tweedekamerlogo
Het plan was deze week te stemmen in de Tweede Kamer over de moties inzake de Indische kwestie.  Deze moties zijn aangehouden, dat wil zeggen, de stemming is in een latere vergadering.  Lees de moties op deze link.

Een aanvraagformulier en meer informatie bij de SVB

indisch platform

Het Indisch Platform verklaart:
Vanaf 3 november vorig jaar hebben wij getracht zoveel mogelijk mensen op te vangen, wegwijs te maken voor wat betreft de aanstaande uitvoering van de Backpay Regeling die tot stand is gekomen met Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS. Veel 90-plussers en hun kinderen hebben wij te woord gestaan en begeleid. Hun gegevens zijn voor hun gemak en geruststelling opgenomen in een lijst die direct naar VWS is gestuurd en naar het SVB.
Velen van hen hebben meteen na de plaatsing van de regeling in de Staatscourant (eind december, zie een van de berichten hieronder) een erkenning mogen ontvangen en een uitbetaling in het ‘prille januari’,

Dit bericht werd geplaatst in Indische kwesties. Bookmark de permalink .

2 reacties op Moties Indische kwestie nog niet in stemming.

  1. RICKROI zegt:

    Typisch Nederlandse goedheid als de meeste KNIL militairen zijn overleden van jarenlange traumatische ellende en alles tot op de laatste cent terug moesten betalen vwb huisinrichting enzv is er helaas geen BACKPAY voor zulke intrieste gevallen. Haagse bluf of gebakken lucht en helaas niet van de Nasi Kuning!

  2. Arthur Olive zegt:

    “Alles tot de laatste cent terug moesten betalen vwb huisinrichting enz.”

    Een vriend van mij vertelde me dat gedurende de zestiger jaren hier in Amerika iemand uit Nederland langs ging om te proberen Indischen hun nog niet afbetaalde meubelvoorschot op te eisen. Ik vraag me af of dit een oplichting was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.