Twentina jacks

twentina jacksHalverwege de jaren 50 kwamen veel  mensen uit Indië naar Nederland. Zo ook de families Mariën en van Helden. De broers Edward en Richard Mariën en Chris van Helden konden de muziek die op dat moment op de radio te horen was, zoals big bands, ragtime, jazz, country en Nederlandstalig zoals  “als ik tweemaal op mijn fietsbelbel” niet meer aanhoren en tot hun geluk kon op de zwakke buitenlandse zenders nog net de nieuwe muziek worden gehoord van Bill Haley and the Comets en van Buddy Holly , de nieuwe stroming , de rock ’n roll. Ze wilden graag een gitaar kopen, maar de prijzen waren ook toen niet mis. Poparchief Twente

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Twentina jacks

  1. Ferry zegt:

    Mooi verhaal, vooral dat ze op geleende brommers vanuit Enschede naar een optreden in Apeldoorn reden en direct daarna naar Zaandam voor het volgende optreden. Met gitaren, drums én contrabas op de brommer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.