Eric pulang lagi 7

Beste lezers,
Ik ben inmiddels terug in Nederland en dit is een afsluitend verslag.

eric2015gWat ik heb geleerd is dat je elke afspraak schriftelijk moet moet vastleggen en de schriftelijke overeenkomst goed moet doorlezen, het begon met de aankomst in Jakarta. mijn schoonzusje had telefonisch een hotel voor mij besproken, maar toen ik me bij de receptie van het hotel meldde bleek, dat het hotel de boeking niet goed had verwerkt, gelukkig was er een hotel om de hoek dat nog plaats had men waar ik terecht kon.

eric2015dIn Bandung had ik een busje besproken om me van mijn hotel in Bandung naar de luchthaven in Jakarta te brengen, ik had nog zo gevraagd: “wordt ik morgenochtend om 5 uur opgehaald?” Dit werd bevestigend beantwoord. Maar om 6 uur was nog steeds geen busje bij het hotel gekomen, Na een telefoontje bleek dat op de bevestiging, die ik had, stond dat ik niet zou worden opgehaald, had ik dus niet goed gelezen! Ik moest alsnog naar de terminal, waar ik gelukkig nog om 7 uur met een andere bus mee kon.

eric2015aIk ben door de diarree niet naar Semarang kunnen gaan, moet ik dus volgend jaar doen.Omdat ik 7 kg ben afgevallen gebeurde het dat in Jakarta bij de security-check, waarbij ik mijn broekriem afmoest doen, in het poortje met mijn handen omhoog, mijn broek tot op mijn enkels voelde afzakken, dit tot hilariteit van de controleurs.

 

Bandung is een stad die erg aan het veranderen is, er is helaas veel gesloopt, maar er wordt ook veel nieuw gebouwd en de burgemeester is erg hard bezig om de stad een nieuw elan te geven, ook is in verband met de 60-jarige herdenking van de AA-conferentie in april een hoop gerestaureerd, de jalan Asia-Africa is opgeknapt en de straat naast de Gedung Merdeka, die evenwijdig loopt met de Braga is voetgangers gebied geworden. Ook de Alun-alun is vernieuwd, het heeft een kunstgrasveld gekregen en ziet er erg groen uit. Ook is er een parkeergarage onder de alun2 gekomen.
Het viel mij ook op dat er een hoop nieuwe hotels in Bandung zijn bijgekomen en nog worden gebouwd.
Mijn eerste hotel in Bandung was in de oude wijk Karees waar in de oorlog een jappenkamp was en waar mijn overgrootmoeder is overleden. Het is een hotel dat 2 jaar geleden is geopend, en dat op de plaats van het restaurant Valkenet is gekomen. Het tweede hotel waar ik logeerde ligt aan de jl Wastukencana en is en stuk ouder. ook ben ik regelmatig naar de Bandoengse Melk Centrale(BMC) gegaan, waar mijn vader werkte.

Uiteraard heb ik ook gewandeld in de wijk waar wij in de 50-ger jaren woonden, de jl Cipunegara, de jl Cimanuk, en de jl Citarum. Helaas had ik ook last van jicht, waardoor ik niet echt goed uit de voeten kon.
Het is een kort verslag maar ik heb hierbij de link naar enkele (232) foto’s die ik dit jaar maakte: https://www.flickr.com/photos/ericneyndorff/albums/72157661705851286

Wie door de albums bladert kan ook de foto’s zien die ik in 2013 en 2014 maakte.
​Tot volgend jaar groetjes Eric

eric2015b eric2015c eric2015e eric2015f

 

ericheader

Dit bericht werd geplaatst in Gast Pikirans. Bookmark de permalink .

8 reacties op Eric pulang lagi 7

 1. Boeroeng zegt:

  Eric bedankt !!
  Goede foto’s … en geniet van die 7 kilo minder .
  Heb je nog een beetje lol aan die diarree..

 2. van Beek zegt:

  Selamat datang di negri kintjir angin. en terima kasih van je verhalen. Jammer dit keer geen Semarang, was er toch benieuwd naar. Ben er zo’n10 jaar geleden voor het laatst geweest.

 3. hansvschaik zegt:

  Eric, hartelijke dank voor de reisverslagen en nu de prachtige foto’s !

 4. Anoniem zegt:

  Bedankt voor die mooie foto s van mijn geboortestad bandoeng geweldig! Anne marie

 5. ellen zegt:

  Eric, wat een mooie sfeervolle foto’s vooral van Bandoeng (de stad waar ik ben opgegroeid tot mijn twaalfde jaar, 1958). Veel sporen van Nederlands-Indie te zien.

 6. Huib Otto zegt:

  Sluit me aan bij o.m. Ellen. Prachtige foto’s al herken ik niet veel van de tijd dat ik in mijn jeugd Bandoeng onveilig maakte als 14-16 jarige in de jaren 1952-1955. Hoewel geboren in Tjimahi voel ik me wel een echte Bandoenger. Het ereveld Pandoe is natuurlijk niet te missen.
  Laatste keer dat ik er met moeders was in de jaren 90 was de algemene indruk een gigantische puinhoop zoals zovele Aziatische steden kort na de oorlog. En dan denk ik aan bv Singapore en Bombay.
  Huib

 7. Kembang zegt:

  Bedankt Eric, ik heb genoten van je reis verhaal, jammer dat je de laatste weken
  een buikloop ( diarree ) hebt opgelopen en dat is niet niks hoor….kashian voor jou !!
  Ik wens je fijne Kerstdagen toe en hopelijk in het jaar 2016 in goede Gezondheid, Geluk, Liefde en Hoop dat je weer richting Java gaat reizen en weer van je reisverhalen kan gaan genieten.

 8. Eric zegt:

  Dank voor de reacties, ik hoop volgend jaar weer te gaan en dan zal ik weer verslagen sturen. Iedereen een zalig Kerstfeest en veel rejeki in 2016 toegewenst, of zoals mijn tante zei: “mijn beste verwensingen voor het volgend jaar.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.