Indisch in Beeld

Heijden-de RidderHallo beste mensen, als bijlage voeg ik een foto toe,waarvan ik alleen van twee personen de namen weet.
Het zijn de twee personen achteraan staand, die beiden hun handen op de schouders leggen van een ander persoon.
De mannelijke persoon is : Willem Reinier Heijden, de vrouwelijke persoon is: Henriëtte de Ridder ( zijn echtgenote)
Volgen horen zeggen is deze foto gemaakt in Hollandia (Nederlands Nieuw Guinea) in de zestger jaren.
Wie zijn de andere personen ?
Bij voorbaat dank, B. Heijden

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

26 reacties op Indisch in Beeld

 1. Erwin-Theo zegt:

  Hallo Ben,

  De man die rechtsachter staat en richting m’n Heiden kijkt, lijkt me zijn broer.

 2. B.Heijden zegt:

  Hallo, eerstens wie bent u ? Bij mijn weten had deze Willem Reinier geen broers. Gegroet Ben.

 3. Erwin G zegt:

  Nou nou Ben,

  Ik zeg alleen maar wat ik zie. Hij “lijkt” me zijn broer, zeg niet dat dat zo is.

 4. Erwin G zegt:

  We zijn familie Ben.

 5. eppeson marawasin zegt:

  “Zelf je Sim only samenstellen.”

  e.m.

 6. Erwin G zegt:

  Eppeson, probeer je nou grappig te doen?

 7. Indorein zegt:

  @: Volgen horen zeggen is deze foto gemaakt in Hollandia (Nederlands Nieuw Guinea) in de zestiger jaren.@:
  Als ik kijk naar de jurken van de vrouwen en hun haardracht denk ik eerder dat deze foto in de 40-ger jaren is gemaakt. Ook het jongetje op schoot van die ene vrouw links heeft m.i. een typisch 40-ger jaren hemdbroekje aan wat indertijd in Indië werd gedragen door jongetjes van die leeftijd.
  Je zou via het kenteken van de auto in de schuur proberen te kunnen achterhalen via de RDW-archief van wanneer die auto is, dan heb je ook een indicatie van de oudheid van deze foto.

 8. Surya Atmadja zegt:

  De kentekenplaten in N.O.I werd gegeven in welke residentie de auto ingeschreven staat.
  De kentekens t/m 1945 verschil niet veel met na 1949/1950 (Republik Indonesia) .

 9. Anoniem zegt:

  Deze foto is gemaakt in Hollandia, Sentani en idd de dame rechts staand is mevrouw Heijden.
  De oude dame die vooraan op een stoel zit is mevrouw Marie Croese, echtgenote van Leopold Croese met wie ze samen bij de familie op het erf heeft gewoond. Zij woonden in een huisje voorin, als ik het me goed herinner.

 10. Teg Get zegt:

  Meneer B. Heijden

  een aantal mensen probeerden contact met u te leggen via mail. Helaas krijgen deze personen steeds de melding dat uw mail-adres niet meer in gebruik is.

 11. Anoniem zegt:

  Helaas herken ik alleen mevr. Heijden en de oude dame mevr. Croese.
  Misschien kunt u de vraag ook stellen op een speciale website voor mensen uit Hollandia; wellicht treft u daar mensen die de personen op uw foto hierboven kennen.

  De website: http://www.kotabaroe.nl/

  Veel succes!

  • Anoniem zegt:

   Ben nu meer te weten gekomen over namen betr. foto, vrouw zittend links met haar drie kinderen: op schoot Bill, Rob en dochter Jill gehuwd met Otto, zij heeft mij aan de namen geholpen. Bedankt alsnog mevr. J. Otto-Pieplenbosch. Echtgenoot/vader staande helemaal rechts kijkend naar links: Bert Pieplenbosch had een fotozaak.

 12. Francis Higgins de Ridder zegt:

  Hallo Ben,
  Ik ben dochter van François de Ridder broer van Henriette of Tante Jet zoals ze genoemd werd. Ik heet Francis de Ridder. Ik herken Oom Wim. Vroeger bij hun thuis gespeeld als jong meisje in Kerkrade

 13. B.Heijden zegt:

  Hallo Francis, bedankt voor je reactie, zou je me buiten om jouw e-mail kunnen geven.
  Dus dan ben je ook familie van Leonard de Ridder, broer van Henrëtte de Ridder, gehuwd met Laura Maria Heijden, een achternicht van mij. Beiden helaas overleden. Mijn e-mail adres staat op deze pagina vermeld. Ben.

  • B.Heijden zegt:

   mijn e-mail adres is: benheijden@upcmail.nl, als u contact met mij wilt hebben.
   Bij voorbaat dank ik u.

   • Wendy zegt:

    Goedenavond,

    Tijdens mijn zoektocht naar het verleden van mijn grootouders en overgrootouders, werd mij uw foto toegestuurd.
    Ik vroeg mij af wat uw connectie is tot Henrietta. Zij is mijn overgrootmoeder. Haar dochter, Marianna is haar enige nog in leven zijnde kind en mijn oma. Zij is deze week 95 geworden.

    Misschien kunnen wij gegevens uitwisselen met elkaar.

 14. b.heijden zegt:

  Over de foto, inmiddels weet ik iets meer: de dame links zittend met haar drie kinderen is mevr. Pieplenbosch-Pallencaoe en rechts (staande) naar links kijkend haar echtgenote de heer Pieplenbosch, hij had een fotozaak in Hollandia.

 15. Wendy zegt:

  De vrouw naast Willem is de moeder van Henrietta. De eerste man van links is de 2e man van Henrietta (niet tegelijkertijd met de mannen getrouwd geweest hoor). Zij is 2 maal getrouwd geweest. En de vrouw die voor hem zit is zijn zus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.