Nieuwe film over Indische muzikanten

Hetty Naaijkens- Retel Helmrich vertelt dat ze aan een film werkt over Indische muzikanten, die eind 2016 klaar moet zijn.
Ze roept mensen op het nummer Black Eyes in de top 2000 te stemmen.  Bron……
Stem op deze link,  klik op hokje “vrije keuze” en vul in de groepsnaam Tielman Brothers en de naam van het nummer ‘Black Eyes’ .

De Radio 2 Top 2000 wordt uitgezonden tussen Kerst en Oud & Nieuw op Radio 2.
Men begint 25 december om 09:00 uur en sluit oudejaarsavond 31 december 24:00 uur.


Bron

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Nieuwe film over Indische muzikanten

 1. Loekie zegt:

  Ben benieuwd, hoop dat het een goede film wordt. Maar vermoed wel welke kant het vooral uitgaat: Tielman Brothers. Snap ik wel, maar toch jammer dat wanneer het over Indorock gaat bijna uitsluitend en alleen over Tielman wordt gesproken. Alsof al die andere bands niets betekend hebben. Hot Jumpers, Hap-Cats, Black Dynamites, Evergreens, Hurricane Rollers, Crazy Rockers, Twangies, Rollers, Black Magic, Javalins, noem maar op.

  • Hendrik zegt:

   Helemaal mee eens , De Nestor van de Indische muziek was wel Rudi van Dalm.
   Nog steeds tot nu toe een veel gevraagde artiest en nog wel op zijn hoge leeftijd, wie doet heb nog na. De enige echte Nestor van de Indsche muziek en Indische rock.

   Rudi van Dalm zing nu nog steeds met zijn eigen kinderen (The Raindrops )

 2. eppeson marawasin zegt:

  Een voormalige I4E-reageerder met als nickname ‘Bintang’ wist veel af van Indorock. Ik vermoed dat hij een ander nummer zou hebben gekandideerd voor de Radio 2 Top 2000; misschien zelfs van een andere Indorockband . . .

  e.m.

 3. Johan zegt:

  Wij waren toen ook bezig met The Third man van A Karas naar een rockversie te hevelen. Toen kwamen The Crazy Rochers uit ,et hun arrangement van dit prachtige nummer. Daar kregen wij toen een minderwaardigheids complex van en zijn er meteen mee gestaakt. Dit arrangement is voor ons niet te overtreffen. Voor mij mogen The Crzay Rockers boven aan staan. Johan

 4. Johan zegt:

  Aanvulling: Toen zijn we naar een optreden van The Crazy Rockers in Palais de Dance op Scheveningen geweest. Daar zag ik dat de drummer [Sidney] tegelijk ook zong. Ik ging helemaal uit mijn plaat, dit had ik nooit eerder gezien en gehoord.Die gezelligheid van weleer, waar is die gebleven?

  • Anoniem zegt:

   Heer Johan; de drummer van Eldik zingt ook tussen de sessies door: Amsterdams toch? Baas boven baas; vroeger op de Zeedijk bij Williams.
   Mvg.Jos H Crawfurd.

 5. Jan A. Somers zegt:

  Ik had er indertijd als werkstudent geen geld en tijd voor. Maar het schijnt in Den Haag behoorlijk druk zijn geweest. In 2005 is bij het KITLV uitgegeven: De Indische Zomer in Den Haag, Het cultureel erfgoed van de Indische hoofdstad. ISBN 90 6718 250 8. Daarin een hoofdstuk van dochter Nadet: De Indische muze, tussen kratondans en jive, tussen gamelan en Indo-rock. Het mooist vind ik nog altijd de introductie: “Schrijven over muziek en dans is als het bedenken van heerlijke recepten. Proeven kan niet echt, maar er aan denkend, loopt het water iemand in de mond. Evenals de kookkunst, het eten en het uitwisselen van recepten, zijn muziek en dans een onverbrekelijk onderdeel van het Indische culturele leven. Geen Indisch feestje zonder …. ” En dan te weten dat dat meiske niet eens een Indische opvoeding heeft gehad (wat dat ook zijn moge).

 6. Indorein zegt:

  Ik zou liever kiezen voor Violetta van The Rollers. Wijlen sologitarist Jimmy van der Hoeven van The Rollers was een indo gitarist uit die indorocktijd die heel wat meer in zich had dan alleen wat boogie schema’s aframmelen met veel echo.

 7. R.L.Mertens zegt:

  Bij een bezoek aan Banda Neira 1995 hoorde ik op een prachtige dag keihard uit een van de huizen; Oh, Little bird….van Andy Tieleman klinken. Ik bezocht het huis om eea aan de weet te komen. Ik trof daar een oudere dame aan. Zij was met haar man (inmiddels overleden) uit Nijmegen naar haar Banda teruggekeerd. Voorgoed. En met dit nummer van Andy herdacht ze hem. Zijn lievelingsnummer; een kleine ‘blauwe’ vogel! Dus op/in de top 2000 svp!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.