Eric pulang lagi 5

Beste lezers

Ik ben op 19 oktober met mijn vriendin Chichi naar Yogyakarta gegaan. De trein vertrok op tijd en kwam ook na 8 uur op tijd aan. Hier zou de NS een voorbeeld aan kunnen nemen.
Uiteraard heb ik weer een fout gemaakt bij de reservering, ik had plaatsen aan de linkerkant van de wagon willen hebben, maar bij de bespreking van de plaatsen had ik geen rekening met de rijrichting van de trein gehouden, waardoor ik stoelen aan de rechterkant had de plaatsen C en D, zodat ik het spectaculaire panorama bij Lebakjero miste. Ik heb wel foto’s gemaakt van het iets minder mooi panorama. Het is en blijft een mooi land.

In Yogyakarta had ik een hotel in de jalan Sosrowijayan voor 230.000 rp per nacht. De straat was zo dicht bij het station dat taxichaufeurs geen interesse hadden om me naar het hotel te vervoeren en ik daarom 2 batjaks huurde om Chichi en mij naar het hotel te brengen. 2 betjaks omdat ook de bagage meemoest. Het hotel bevond zich in een gang van de straat. Toen ik op onderzoek uitging, bleek dat de betjaks een omweg hadden gemaakt en dat het gangetje uitkwam tegenover het station, wij hadden dus ook kunnen lopen.
Helaas had het hotel geen wifi, maar ja, als je een budget hotel kiest kan je moeilijk eisen stellen. Het gangetje zat overigens vol met logementen.
De 20ste ben ik naar de wisuda (uitreiken van de bul) van Esti gegaan, het bleek dat er 3000 studenten op die dag een bul uitgereikt kregen. En dat gebeurt 3 maal per jaar. Een massale happening dus.
De 22ste ben ik naar Kediri gegaan, met een busje van Rizky Travel. Deze reis kostte 135.000 per persoon en de rit duurt 7.30 uur waarbij een onderbreking, voor de lunch, die bij de ritprijs is inbegrepen. Het voordeel van deze wijze van reizen is dat je wordt opgehaald en op de plaats van bestemming op het aangegeven adres wordt afgeleverd, in mijn geval was dat Hotel Lotus Garden. In Kediri heb ik een bezoek gebracht aan de zusters, die voor de stichting sTs, de belngen behartigen en ik ben naar de Hogeschool voor Gezondheid (Institut Ilmu Kesehatan) gegaan ook dit gebeurde voor sTs. In de middag ben ik naar het station gegaan om de treinkaartjes voor de reis van Kediri naar Bandung te kopen. Helaas is de enige verbinding van Kediri met Bandung een trein die alleen de ekonomikelas kent, de prijs hiervan is 100.000 rp per persoon.

De trein vertrok op 24 oktober om 13.40 uur en kwam de volgende ochtend om 03.40 uur aan in Kiaracondong. Wij zijn daarna met een taxi naar een hotelletje in de buurt gegaan. Bij het verlaten van het station moest de taxi echter langs de erg drukke ochtendpasar van Kiaracondong gaan, deze pasar bevindt zich dus langs de openbare weg, waarbij geen afbakening van het verkeer is. Het oponthoud werd door de taxichauffeur goedgemaakt want ik zag op de snelheidsmeter dat hij zo’n 100 km p/u haalde, en dat binnen de bebouwde kom.
Nadat ik een paar uur geslapen had ben ik naar het hotel gegaan, waar ik al een paar keer heb gelogeerd en dat zich aan de jl Wastukencana bevindt tegenover heet stadhuis ern de taman Merdeka. Ook ligt de jl Wastukenana aan de noordkant van de spoorlijn die de jl Braga en het Noorden van Bandung scheidt.
Die zondag werd gevierd dat de voetbalclub van Bandung, Persib, de beker van de President had gewonnen. Alle supporters van Persib waren op de been, een groots gebeuren, duizenden motorfietsen en vrachtauto’s reden toeterend door het centrum.
Helaas word ik geplaagd door jicht, zodat ik bijna niet kan lopen, de medicijnen die ik in Kediri kocht helpen niet erg goed, ik zal denk ik maar een traditionele heelmeester raadplegen, maar ik ben bang dat mijn mobiliteit erg beperkt blijft, ik denk ook dat ik dit jaar weer niet naar Semarang kan dankzij de jicht, maar dan heb volgend jaar weer iets om te doen.

Tot zover dit bericht van uw enigszins kreupele dalang.
groetjes
Eric

ericheader

Dit bericht werd geplaatst in Gast Pikirans. Bookmark de permalink .

9 reacties op Eric pulang lagi 5

 1. Indisch4ever zegt:

  ai…. jicht … pidjit helpt niet ?

 2. Surya Atmadja zegt:

  Nee.
  Men heeft wel extract van kulit manggis , in capsul vorm .
  Kijk effe op internet naar andere obat herbal voor “asam urat”.
  In Nederland verkopen ze o.a Alka in pil vorm of als druppels , mengen met mineral water een een hogere ph waarde.
  Heb 3 x jicht aanval gehad.
  Liep ik met een kruk rond.

 3. Arthur Olive zegt:

  Een Indo vriend van mij had jicht of gout zoals ze het hier in Amerika noemen. Het is ook bekend als de rich man ziekte omdat het vaak veroorzaakt wordt door een dure dieet.
  Niets helpte bij hem totdat hij drie keer per dag voor een maand een thee maakte van kumis kutjing.
  Na een maand was het weg en nu neemt hij die thee af en toe alleen.
  Kumis Kutjing is ook verkrijgbaar in capsules.

 4. Thea zegt:

  Veel water drinken!!! En letten op wat je eet! Weet je waar jij eventueel niet tegen kan? Garnalen of makreel of kaas of roodvlees? En wat dacht je van alchohol? In een biertje.

  • Eric zegt:

   Ik heb in de 4 weken dat ik hier ben geen druppel alcohol tot me genomen, de vruchtendranken zijn vers, lekkerder en goedkoper. Garnalen zijn ook lekker,maar kaas en makreel zijn erg schaars in Indonesië.

 5. Elmi zegt:

  Oei, niet leuk Eric. Hoop dat je iets tegen de pijn hebt en weer snel een beetje goed uit de voeten kan!

 6. Eric zegt:

  Ik heb wel iets dat een beetje verlichting geeft.

 7. Veel plezier Eric en sterkte met je jicht.

 8. Kembang zegt:

  Ik hoop dat het wat beter gaat met je Eric? Anders kijken of je ergens diclofenac kan krijgen,
  helpt tegen de pijn en ontsteking….doe voorzichtig en rustig aan Eric enne….beterschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.