Mimespeler Luc Boyer krijgt onderscheiding 

lucboyerParool:    Theatermaker Luc Boyer is vanavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld door locoburgemeester Choho tijdens de première van zijn nieuwste productie Met Hart en Ziel in Theater Bellevue. Boyer is één van de grondleggers van de Nederlandse mime. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de ontwikkeling van mime.

Groene Amsterdammer:  In het glooiende landschap van het Nederlandse theater is podiumkunstenaar Luc Boyer (1935) een actieve vulkanische berg. De boomlange dinosaurus van de Nederlandse mimekunst weet na 55 jaar nog altijd goed wat betoveren is. Zielsverwanten omringen hem.
—–
O, ja, voor we het vergeten. Een afscheidsvoorstelling is dit niet? Toch? Luc?
Luc Boyer: ‘Ik ben nog lang niet klaar. Neem dit als voorbeeld: ik ben een Indo, product van een koloniaal systeem en een dito opvoeding. Maar geen slachtoffer. Hoogstens een fantast. Ik zou nog wel eens een voorstelling willen maken over mijn kinderherinneringen uit die Indische tijd.’
Oké, jubilaris, tachtigjarige dinosaurus, kersverse ridder – daar houden wij U met genoegen aan!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Mimespeler Luc Boyer krijgt onderscheiding 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.