Theaterproductie Oeroeg

oeroegposter20156 november is de première van het toneelstuk Oeroeg:
In de opvatting van Madeleine Matzer is Oeroeg vooral een verhaal over opgroeien in een land dat nooit wezenlijk het jouwe zal kunnen zijn, en het verlangen daarnaar; over de zoektocht naar jezelf en de verzoening met het onbekende. Leopold Witte (De Verleiders, Gooische Vrouwen) en Helge Slikker (Miss Molly & Me, Gejaagd door de wind) geven samen het verhaal vorm tot een speelse, zintuiglijke en muzikale vertelling.

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Theaterproductie Oeroeg

  1. R.L.Mertens zegt:

    ‘Oeroeg was mijn vriend’, zo luidt de 1e regel in het boek van Hella Haasse. In de periode jr.’50, toen Westerling als een held werd binnen gehaald, Jungschläger affaire etc. was het ‘not done’ een Indonesiër als je vriend te beschouwen. Jaren later ( 2002) ontmoette ik Hella Haasse in het toenmalige Filmmuseum, Amsterdam. Voorzien met het 1e exemplaar uit 1948 voor een handtekening, vroeg ik haar tevens; ‘hoe zij toen, naast de Boekenweek prijs, ook verder is bejegend?’. Zij antwoordde, na mij geobserveerd te hebben; ‘en velen, ook Indischen, hebben mij voor verraadster uitgemaakt!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.