I.M. Rudy Matulessy

rudymatulessy1999Vorige week overleed Rudy Matulessy. Zie dit.
Met zijn echtgenote Bea Stolze  en de kinderen waren zij  het keroncongorkest Rayuan Samud’ra.  En waren vaak op de Pasar in Den Haag. Zie video.
De foto is van een optreden in 1999. Bekijk de film.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op I.M. Rudy Matulessy

  1. R.L.Mertens zegt:

    Altijd genoten van zijn virtuoos gitaar spel; Zijn gedangan improvisaties, die als ‘merel dwars door de melodie heen zingt’. Alleen zij, de generatie uit die Gordel, hebben dat in zich als vanzelf sprekend. Gelukkig dat er nu navolging komt van nieuw een generatie- het Krontjong Collectief! Met eveneens de hoop dat de familie het orkest voort zet.
    Op pasars en reünies was hij met echtgenote en familie band een welkome gast. Zelfs de jazz – speelde ook ten.sax als Ben Webster-was hem niet vreemd. En dan ook is mijn herinnering aan het radio programma van weleer; Tempo Doeloe met Henk van Stiperiaan(?). Ik zat aan de radio gekluisterd als dan door Henk werd aangekondigd; Samud’ra olv.Rudy Matulessy met zang Bea Matulessy. De band kwam in de plaats van een voorgaande Krontjong orkest met violist die ‘gekraakt’ werd door de luisteraars. Het was een vreemde snuiter, die een ietwat jazzy achtige manier viool bespeelde, die de woede opriep van vele luisteraars; ‘die vent met zijn viool gezaag etc’ aldus de reacties. En toen kwam Rudy’s Samud’ra tot aan het moment dat radio Tempo Doeloe opgeheven werd door het wegvallen van Henk. Met Kerst draai ik altijd hun Malam Kudus een ongeëvenaard; Stille Nacht in krontjong stijl. Met dank en warme gevoelens aan Ruud en zijn familie.

    • Michael Matulessy zegt:

      Prachtig om uw reactie te lezen. Ik kom graag met u in contact. Ik ben de kleinzoon van Rudy en middelste zoon van Michael Matulessy (zoon van Rudy). Mijn telefoonnummer is 0644214377. Met vriendelijke groet Michael (jr) Matulessy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.