Jacques Brijl en de veteranendag 2015

gastpikiransJacques Brijl was afgelopen zaterdag op de veteranendag 2015 te Den Haag.
Op het Binnenhof ontving hij  een insigne. 

veteranen2015_brijl4Hierbij dan een kort verslagje van de uitreiking op het Binnenhof
te Den Haag tijdens de Nationale Veteranendag.

Medio april werd ik blij verrast met een bericht van het Hoofd
van de Afd. Decoraties van het Mindef, dHr. Bert Keers, dat ik
was geselecteerd om te samen met nog een 20-tal UN.- veteranen
aanwezig te zijn op het Binnenhof te den Haag, tijdens de
Nationale Feestdag van de Veteranen op Zaterdag 27 juni ’15.
Aldaar zou aan mij het “Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen” worden
uitgereikt.
Zaterdagmorgen om 08.00 uur werd ik samen met mijn echtgenote Mies door
familieleden opgehaald en naar het Malieveld gereden en moest ik mij melden in
de grote tent B.
Aldaar werden ik van de nodige instructies voorzien en na te zijn
voorzien van koffie. e.d., werden we omstreeks 10.00 uur met luxe
bussen naar het Buitenhof gereden; er waren op de tribune gelukkig voor ons,
gereserveerde plaatsen gereserveerd, zodat ik gelukkig met mijn
artrose-problemen niet behoefde te staan.

veteranen2015_brijl7veteranen2015_brijl8
Na 11.15 uur begon de bekende ceremonie met het intreden van
de Vaandelwacht met Vaandels en de komst van de Regering
en tenslotte de komst van Koning Willem Alexander; deze maal
gekleed in Admiraalsuniform van de KM.

veteranen2015_brijl5.veteranen2015_brijl6
Na enige tijd moest ik intreden in een peloton van ex. UN. Veteranen.
Toen ik aan de beurt was, kreeg ik het insigne op mijn colbert
gespeld door de Commandant der Strijdkrachten, Generaal Ton Middendorp.
Tijdens deze uitreiking gaf de minister van Defensie
Jeanine Hennis- Plasschaert mij een “seintje” , dat zij mij had herkend;
de vorige Veteranendag had zij aan mij nl. het “Ereteken voor Verdienste “ in goud
uitgereikt.

veteranen2015_brijl3.veteranen2015_brijl1
Na afloop van het “Ceremoniële gebeuren”, wilden we opstappen, maar
ontvingen wij toen het bericht, of we nog even wilden wachten, want de Koning
zou zo terugkomen; hij wilde nog met een paar veteranen even praten.
En na een klein half uur kwam inderdaad de Koning naar ons groepje toegelopen
en hebben we enige tijd gezellig met hem kunnen praten.
Daarna werd ik weer naar huis teruggereden; al met al een hele fijne en gezellige
dag, waarbij wij het geluk hebben gehad, dat we de hele dag uitstekend weer
hebben gehad.

mhgr. Jacq. Z. Brijl

Dit bericht werd geplaatst in Gast Pikirans. Bookmark de permalink .

40 reacties op Jacques Brijl en de veteranendag 2015

 1. Ron Geenen zegt:

  Jacq., je ziet er goed uit. Houden zo!

  • brijl, J.Z. zegt:

   Hi Ron,
   Dank voor je fijne reactie en aanmoedigingen.
   Bij de foto waar ik op de tribune zit, zit mijn echtgenote MIes (met donkere bril) achter mij;
   mijn kleinzoon David (ook met donkere bril) zit naast haar..
   Tenslotte deze week nog heel goed weer gewenst in het mooie California.
   met hartelijke groet,
   Jacques.

 2. hansvschaik zegt:

  Echt verdiend !

  • Anoniem zegt:

   Beste Heer Brijl
   Gefeliciteerd met de onderscheiding, en uw tomeloze energie.
   Ben zelf een zoon van een Knill mllitair(helaas is hij er niet meer) maar wel in het bezit van zijn
   dagboek, in klein pocket uitgegeven.
   Indien u hierin geinterresseerd bent, dan stuur ik hem gaarne toe.

   Met groet

   Ben Hilgers
   e-mail ; bjehilgers@gmail.com

 3. brijl, J.Z. zegt:

  Beste Heer Hans van Schaik,
  Mijn oprechte dank voor Uw warme woorden.

  met hartelijk groet,

  Jacq. Z. Brijl

 4. bokeller zegt:

  .Heer Brijl,
  Van Harte met deze bijzondere Insigne,
  siBo

  Het draaginsigne is cirkelvormig en gemaakt van mat bronskleurig metaal. Op de voorzijde is in reliëf de beeltenis van de United Nations Service Medal aangebracht met de letters VN. Hierbinnen staat de beeltenis van Alfred Nobel met links de tekst ‘ALFR. NOBEL’ en rechts de tekst ‘NAT. MDCCCXXXIII OB. MDCCCXCVI’. Het draaginsigne mag op het militaire uniform worden gedragen.

  • brijl, J.Z. zegt:

   Beste Heer Bo Keller,
   Allereerst hartelijk dank voor Uw fijne gelukwensen; wat leuk, dat U al zo’n mooie foto van deze insigne heeft.
   Als dat niet een te groot probleem voor Uw is, kunt U dan bovengenoemde foto, eventueel aan mij e-mailen; ik kan dan vervolgens de foto doorzenden naar mijn familieleden en kennissen in binnen- en buitenland.
   Wens U tenslotte tijdens deze zomer, nog een fijne vakantie.
   met hartelijke groet,

   Jacq Z. Brijl

   • brijl, J.Z. zegt:

    Beste Heer Bo Keller,
    Ik heb zo juist van Boeroeng al de foto mogen ontvangen van het Draaginsigne;
    dus mijn verzoek komt dus hiermede te vervallen.
    mhg.
    Jacq. Z. Brijl

 5. Anoniem zegt:

  Super ,van harte gefeliciteerd .
  We zullen hem binnekort bewonderen ,als u het postuum M.O.K. voor mijn Opa Herman Jan Bart Fanoy en zijn Broer komt uitreiken. Aan mijn Vader en zijn neef Michel.

  Mvg
  Roger Fanoy

  • brijl, J.Z. zegt:

   Beste Michel Fanoy,
   Allereerst hartelijk dank voor Uw gelukwensen.
   Het zal voor mij ook een heel belangrijke dag zijn, als ik in Augustus, namens de Mindef en namens de Vereniging dragers Mil. Dapperheidsonderscheidingen – de postuum toegekende onderscheidingen aan de overleden broers (Uw vader en Oom) – aan Uw families mag uitreiken. U kent mijn slagzin, “ERE WIE ERE TOEKOMT!!!
   En ik ben blij, dat daarmede eindelijk EERHERSTEL kan worden bereikt.
   Wens U en Uw familieten slotte de komende weken nog hele fijne dagen.

   met hartelijke groet,

   Jacques Z. Brijl.

   • Ron Geenen zegt:

    “ERE WIE ERE TOEKOMT!!!
    “En ik ben blij, dat daarmede eindelijk EERHERSTEL kan worden bereikt.”

    Goed gesproken, Jacq.
    Ik hoop echt dat de huidige Nederlandse regering dat ook eens wil inzien en over de brug komt om de Indische Nederlanders en Molukken hun eer en compensatie geven. En dat na 70 jaar.

 6. Anoniem zegt:

  Prachtig! Van harte gefeliciteerd wijze vader en vriend voor velen!!
  Ere wie ere toekomt en er zo bescheiden onder kan blijven!
  Zo’n bijzonder meelevende inzet vanuit een hecht warm-kloppend hart voor velen in de wereld…in het verleden en in het heden!!!! Kortom: Een voorbeeld voor ons allen!

 7. Ben Goutier zegt:

  Congratulations Mr. Brijl. Keep up the good work.
  Cheers. Ben from Canada

  • brijl, J.Z. zegt:

   Dear Ben,
   Thank you very much indeed for your nice congratulations!
   Ook heel hartelijk dank voor het mooie door jou geschreven boek “” from Niks’, dat ik gisteren mocht ontvangen. Je hebt daarin op een schitterende wijze, jullie familie-geschiedenis vastgelegd! Chapeau!!!
   Heel apart ook is, dat je o.a. mijn “herdenkingstoespraak” bij de uitreiking van het MOK – dat alsnog postuum aan je vader was toegekend – aan je broer, in je boek hebt opgenomen.
   Wens jou en jouw familie in het verre Canada (British Columbia), vwb de toekomst, mede namens mijn echtgenote Mies, al het beste toe.
   met hartelijke groet,

   Jacq. Z. Brijl

 8. Indorein zegt:

  Zeer geachte heer Brijl,
  Van harte gefeliciteerd! U bent een lichtend voorbeeld voor vele jongere (Indische) mannen en vrouwen. Een van mijn zonen is ook een veteraan (Bosnië, Irak, Afghanistan) en, zo mag ik het wel zeggen, een volger in uw voetstappen!
  God geve u nog een lange en gezonde tijd onder ons.

  • brijl, J.Z. zegt:

   Geachte Heer/ mw. Indorein.
   Ik heb even gewacht om Uw fijne bericht direct te beantwoorden; ik zal U vertellen waarom!
   Op de eerste foto, waar ik op de tribune zit, ziet U een jonge man naast mij, in een mooi licht- blauw costuum. Hij vertelde mij, dat hij indertijd naar Afghanistan was uitgezonden.
   Kort na aankomst op het vliegveld vd hoofdstad v Afghanistan raakte hij betrokken bij een mortieraanval in de omgeving, waarbij woningen werden getroffen en in brand raakten; ook mensen werden daarbij gedood en ernstig gewond. Hij aarzelde niet en besloot om onmiddellijk aan de (gewonde) slachtoffers, die zich nog in de brandende huizen bevonden hulp te bieden.
   Voor zijn buitengewoon moedig optreden kreeg hij op de Nationale Veteranen- dag de zeldzame onderscheiding “Erepenning voor Menslieven Eerbetoon”; een hele hoge dapperheidsonderscheiding, die qua rangorde, de 5de plaats inneemt bij de Ned. Dapperheidsonderscheidingen.
   Ik vind, dat op die dag veel meer aandacht aan deze moedige jonge veteraan uit ‘s-Gravenzande had moeten worden gegeven !!! ERE WIE ERE TOEKOMT!!
   Ik ben helaas het briefje met zijn naam verloren geraakt, maar hoopte die nog snel van een kennis doorgemaild te krijgen.
   Helaas heb ik dat bericht nog niet ontvangen. Zodra ik die heb, zal ik die alsnog aan U doorgeven.
   Evenals U zoon en deze jonge man hoop ik, dat de mensen in ons land trots zijn op deze jonge generatie, die bereid is, zich op te offeren voor de veiligheid van ons land.

   met vriendelijke groet

   Jacq. Z. Brijl

   • Indorein zegt:

    Dank u wel geachte heer Brijl ! Uw woorden zal ik aan mijn zoon doorgeven; hij zal er heel blij mee zijn.

    • Loekie zegt:

     Ach, je zag het aankomen. Ook Indorein wil een medaiile, voor de zoon.
     Begint een beetje te devalueren he, die onderscheidingen.
     Meneer Jacq, ik ken iemand en die heeft…..Kom maar op, ik zal zien wat ik kan doen.
     Maar goed.
     Dagelijks zijn er bijvoorbeeld ook politiemensen die zich met het grootste tuig moeten bezighouden, mensen moeten redden, hun leven moeten wagen enz. Ik lees nooit dat die jongens worden onderscheiden. Of een arts die 30 jaar in de bush heeft gewerkt. Of de moeder die 50 jaar heeft gezorgd voor haar meervoudig gehandicapte kind, enz.

     Zo, nu krijg ik op mijn lazer van mijn fanclub.

    • P.Lemon zegt:

     @Loekie ” Ik lees nooit dat die jongens worden onderscheiden.”
     Tja, het begint ermee dat iemand of men zich geroepen voelt om voor die dapperen, moedigen en verdienstelijken een verzoek in te dienen ve lintje of medaille. Het is de bekende ambtelijke weg…. Chapeau daarom heer Brijl.

     ***De ambtenaar die daar de lintjes behandelt, kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan. Daarna kan het verzamelen van alle benodigde gegevens beginnen en kan het voorstelformulier ingevuld worden. Wanneer die klus geklaard is, dient u het voorstel in bij de burgemeester. De standaardprocedure van voorstel tot decoratie is een traject met in totaal zeven stappen. Hieronder wordt de standaardprocedure schematisch weergegeven.
     http://lintjes.nl/voordragen

    • Loekie zegt:

     I know Lemon, maar soms heb ik er even genoeg van dat steeds wordt gedaan alsof de wereld alleen maar draait om (ex-)militairen en dat alleen zij allerlei heldendaden hebben verricht.

    • brijl, J.Z. zegt:

     Geachte Hr.Indorein,
     Ter voorkoming van misverstanden wil ik nog aan mijn mededelingen toevoegen, dat
     vooral in Indië vele “GEWONE BURGERS” in verband met de oorlog met Japan, van
     huis en haard waren weggehaald en opgeroepen om hun dienstplicht te vervullen. Dat heette toen, dat zij militie- plichtig waren; omdat dit vaak oudere burgers waren, werden zij
     ingedeeld bij de z.g. Landstormeenheden van het KNIL of bij de Stads- en Landwachten.
     Zij werden na de capitulatie vh KNIL door de Japanners geïnterneerd; velen van hen
     overleefden de oorlog niet; als gevolg van de onmenselijke behandeling, folteringen, onthoofdingen, executies, verdrinking, ziekten, etc. De meeste van hun gezinnen werden ook geïnterneerd; ook van hen overleden vele gezinsleden. Bovendien raakten zij allen hun hun bezittingen kwijt.
     Voor o.a. deze overleden gewone Nederlandse staatsburgers, die tijdens WOII hun Vaderlandse
     plicht vervulden, probeer ik nu voor hen alsnog postuum een onderscheiding toegekend
     te krijgen en deze te doen uitreiken aan hun (klein)kinderen.
     Dankzij deze toekenning is erkenning en eerherstel voor deze families mogelijk geworden en kon/kan het jarenlange verdriet een plaatsje krijgen.
     Binnenkort zal ik tenslotte aan een familie – waarvan alle 3 broers, die indertijd in de burgermaatschappij belangrijke functies vervulden en die tijdens WOII waren opgeroepen om hun militieplicht te vervullen – alsnog de postuum toegekende onderscheidingen
     op dezelfde dag aan hen uitreiken. Alle drie broers overleden als gevolg van de
     ondergane onmenselijke behandelingen door de Japanse bezetter, hun leven.
     Ik hoop met deze toelichting de vele lezers, het e.e.a. duidelijker te hebben kunnen
     maken.

     met hartelijk groet,

     Jacq. Z. Brijl

 9. Huib Otto zegt:

  Beste Jacq.

  “ERE WIE ERE TOEKOMT” Ook ik kan niet achterblijven en je hartelijk feliciteren!
  Bij hoeveel families heb je al niet gezorgd dat hun overleden dierbaren alsnog de eer kregen die hen toekomt. Hoop dat je je werk nog lang in goede gezondheid mag doen. Ook Wies mogen we niet vergeten als “Stille Kracht”!
  Het ga jullie goed.
  Huib

  • brijl, J.Z. zegt:

   Pagi Huib,
   Dank voor je fijne reactie; zoals je weet, ben ik nog steeds heel blij, dat ik met mijn 88 “Lentes” dit werk o.a. voor de families van overleden militairen uit WOII, nog steeds mag en kan doen. Het is ook leuk om te kunnen vaststellen, dat intussen daar ook vele families bij zijn, die al jaren in het buitenland wonen, zoals in Canada, de USA,
   de Antillen, Indonesië, Australië, Nieuw Zeeland, etc.
   Wens je tenslotte mede namens Mies, dat je plannen om een monument voor de slachtoffers van de z.g. “Bersiap”-periode op te richten, op zo mogelijk korte termijn succesvol moge zijn.

   groetjes, Mies en Jacq.

  • bokeller zegt:

   .@@Zo, nu krijg ik op mijn lazer van mijn fanclub@@

   Welnee, maar het doet me wel denken aan een man (?)
   die omstreeks zijn tiende ontdekte dat Sinterklaas
   niet bestond en daar nog steeds door van streek is.
   siBo

 10. Abe v.d. Schraaf zegt:

  Mijn hartelijke gelukwensen Jacq !
  Ere wie ere toekomt: echt verdiend!

  • brijl, J.Z. zegt:

   Beste Abe,
   Hartelijk dank voor je goed gelukwensen. Ja Abe, het leven gaat gewoon weer door, maar Mies en ik hebben het heel fijn gevonden, dat we in Margraten je echtgenote en jou hebben mogen ontmoeten, tijdens de uitreiking van het MOK aan de familie van wijlen Sld. Art. KNIL, Johan Jacob LOTH.

   met hartelijke groet,
   Jacques.

 11. Jan A. Somers zegt:

  Ik heb er al zoveel gelezen! Maar mijn gelukwens kan er nog wel bij!

 12. brijl, J.Z. zegt:

  Geachte Heer Jan Somers,
  Ook U nog heel hartelijk bedankt voor Uw fijne gelukwensen

  mrt vriendelijke groet

  Jacq. Z. Brijl

 13. van den Broek zegt:

  Zeer geachte Heer Brijl,

  Ik wil mijn waardering voor U en Uw doorzettingsvermogen om anderen aan erkenning te helpen niet onder stoelen of banken steken, ga zo door. Ikzelf heb tijdens mijn wel erg korte dienstplicht bij de KM wat lintjes betreft niet verder gebracht dan ééntje van de Vierdaagse en die van de TMPT. De lintjes kleedden wel mooi af op het donkerblauwe uniform, maar daar is alles wel mee gezegd. Alles wat boven die lintjes uitstijgt kan alleen mijn bewondering wegdragen. Chapeau….

 14. brijl, J.Z. zegt:

  Geachte Heer van den Broek.,
  Heel veel dank voor Uw waarderende en warme woorden; er is nog heel veel werk te verrichten,
  maar ik hoop, dat ik dit werk nog lang kan voortzetten en veel families en veteranen kan helpen.
  Want er is nog heel veel onverwerkt verdriet bij vele van deze families en niet alleen in Nederland maar ook bijv. in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.
  Leuk te horen tenslotte, dat U bij de “Navy” heeft gediend; een deel van mijn familie heeft ook bij de KM gediend.
  Mocht U nog met vakantie gaan, dan wens ik U en Uw familieleden nog een hele fijne vakantie

  met hartelijke groet.
  Jacq. Z. Brijl.

  .

 15. Indorein zegt:

  @:werden zij ingedeeld bij de z.g. Landstormeenheden van het KNIL ……. velen van hen
  overleefden de oorlog niet; als gevolg van de onmenselijke behandeling, folteringen, onthoofdingen, executies, verdrinking, ziekten, etc. De meeste van hun gezinnen werden ook geïnterneerd; ook van hen overleden vele gezinsleden. Bovendien raakten zij allen hun bezittingen kwijt.

  Geachte heer Brijl,
  U beschrijft hier exact wat mijn opa en zijn 2 broers is overkomen. Mijn opa overleefde de “spoorlijn” niet en ligt in Thailand te rusten. Zijn ene broer stierf bij terugkomst in 1945 op Bali aan de opgedane folteringen en ziekten. Mijn oma is al haar bezittingen kwijtgeraakt in 1942 en kwam volledig berooid in 1947 in NL aan met 3 van haar 5 kinderen. Mijn vader, getrouwd in 1944, bleef in Soerabaja tot 1952 (wegens annexatie van de SHELL naar NL vertrokken).

  Uw tomeloze inzet en energie voor al deze mensen heeft mijn grote bewondering! DANK U !

  • brijl, J.Z. zegt:

   Mijnheer Indorein,
   U weet mij te vinden,…. Ere wie Ere toekomt, dus Uw Opa heeft ook deze eervolle onderscheiding, ten volle verdiend.
   met hartelijke groet en dank voor Uw vriendelijke woorden

   Jacq. Z. Brijl

 16. Robert Fermin. zegt:

  Adu, hier komen Mary en ik aan in de laatste wagon van de lange trein van mensen, congrats mijn beste sobat, zo wel verdiend ook voor al je liefderijke werk voor anderen alsmede mijn vader B.W.H. “Ben” Fermin voor zijn onderscheiding (MOK) op 20 Mei uitgerijkt in het verre Kalifornie. Zonder jouw harde werk zouden wij allen onwetend blijven van dierbare momenten uit ons verleden. Geniet van een goede Zomer, bij ons alweer 38 graden Celsius vandaag of te wel 102 Fahrenhet. .

  • brijl, J.Z. zegt:

   Dear Roberto,
   Heel veel dank voor je vriendelijke woorden; ik ben blij, dat ik jou en Mary heb kunnen helpen.
   Wat het weer betreft, het is op dit moment niet veel koeler dan bij jullie in Californië
   hartelijke groeten,

   Jacq.

 17. Margaret Maugenest zegt:

  Gefeliciteerd Mijnheer Brijl,
  With heartfelt gratitude voor al U liefdeswerk voor de veteranen. You have made our family so proud and happy with the news that my father will be posthumously honored with de mooie “bintangs” for his service in de KNIL because of your efforts on his behalf. Daddy is looking down from heaven and smiling, I’m sure.

 18. brijl, J.Z. zegt:

  Dear Margaret,
  Ik ben heel blij, dat U, Uw moeder en broertje zo gelukkig zijn met de 3 alsnog aan Uw vader
  toegekende onderscheidingen. Door diverse omstandigheden heeft U daar lang op moeten wachten, maar nu zijn de “bintangs”, – die Uw vader op een EERVOLLE wijze verdiend heeft – dan toch eindelijk door mindef, aan hem toegekend.
  Daarmede hebben jullie allen tevens een blijvende en mooie herinnering aan jullie Pappa erbij
  gekregen.
  Wens jullie nog heel fijne, gelukkige en gezonde jaren in het verre California.

  met hartelijke groet,

  Jacq. Z. Brijl

 19. rob beckman lapre zegt:

  Geachte Overste/beste Jacq. Eerst vandaag stuitte ik op dit item in “Indische4ever”.Het moet(mogelijk voor de xxxx-keer gezegd worden “deze Kerel(met hoofdletter)verdient een bintang”.En laat nou het Ministerie deze (opnieuw) welverdiende medaille uitreiken voor je niet aflatende inzet voor hen die-lang geleden,onder omstandigheden waarvan weinig bekend was/is- hun leven gaven.Mijn jongere broer Fer, en ik koesteren het Pa verleende “Mobilisatie-oorlogskruis”, en zijn tevreden dat,althans een uiterst klein deel van het “oude zeer” werd geheeld.Toch vreemd dat de nabestaanden van de in de Molukken omgekomen geallieerde/Nederlandse krijgsgevangenen in de britse pers (www.Telegraph.co.uk ” Sue MacGregor finally lays flowers on her (…) uncle’s grave”) moeten lezen onder welke vreselijke omstandigheden (ook Pa) zij in 1943 aan hun einde kwamen.De NL pers zwijgt (“oud nieuws-oninteressant”?)in alle talen,of “zoek het maar elders”,net zoals de waarheid over Srebrenica in de britse media was te vinden,hier alleen lelijke dingen over Karremans en zijn mannen.Salute Jacq!

  • Boeroeng zegt:

   http://www.telegraph.co.uk/history/world-war-two/9461532/Sue-MacGregor-finally-lays-flowers-on-her-hero-uncles-grave.html

   Jappenkamp Haroekoe begon in mei 1943 met 1700 engelsen en ca 400 Nederlanders.
   Dysenterie verspreidde zich snel en honderden stierven daardoor.
   Procentueel meer engelsen , omdat die niet de lichamelijke weerstand hadden die Nederlanders in het kamp wel hadden. Ze waren langer in de tropen of geboren en opgegroeid.
   Ze kenden meer van huismiddeltjes, eetbare en genezende planten… etc.
   Ca oktober 1943 kwamen er 1000 man van het opgeheven kamp Amahei te Ceram naar dit kamp Haroekoe. Wel in een apart omheind deel. Ze mochten geen contact hebben.
   Deze 1000 man waren voornamelijk Nederlanders, maar ook wel Molukkers.

   In de geschiedschrijving is onder invloed van amerikaans/engelse films veel aandacht uitgegaan naar de birma-thailandspoorweg en de kampen in Japan. Maar op de Molukken en Flores waren er ook dwangarbeidkampen van vnl de pows.

   • Ron Geenen zegt:

    “””””””http://www.telegraph.co.uk/history/world-war-two/9461532/Sue-MacGregor-finally-lays-flowers-on-her-hero-uncles-grave.html”””””””””””

    2000 jongemannen liggen daar begraven. Vermenigvuldig bovenstaand verhaal met dat getal en u heeft de beschrijving van de Jappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.