Lintjes

Burgemeester Roel Augusteijn heeft vanmorgen in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam Frans Peereland het lintje Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.franspeereland
Frans Peereland krijgt zijn lintje onder andere voor zijn vrijwilligerswerk voor stichting gemeenschapshuis Boven-Hardinxveld. Daarnaast zette hij zich jarenlang in voor de Indische vereniging OWTS. Peereland is al meer dan 40 jaar lid van de FNV en zet zich sinds 1995 in als vrijwilliger voor het Gorcums Museum.    Zie ook dit.

In Utrecht:
De heer F.N.V. Mossel (79 jaar) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Mossel organiseert al meer dan 25 jaar Kumpulans (Indische bijeenkomsten) in Utrecht en omgeving. De bijeenkomsten, waar zo’n 200 personen per keer op af komen, worden 10-12 keer per jaar gehouden. Hij is al jaren de drijvende kracht achter de Kumpulans, die een belangrijk zijn voor mensen uit de Nederlands-Indische gemeenschap. Hij zorgt voor de locatie, maakt afspraken met bands die optreden, kookt Indisch eten en verstuurt de uitnodigingen.

Mevrouw J. Noya (65 jaar) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Noya zet zich al ruim 20 jaar als vrijwilliger en trainer in voor Tiye International, een koepelorganisatie die opkomt voor de belangen van migranten, vluchtelingen en vrouwen.  Tevens is zij medeoprichter en vrijwilliger van Europese Anti Racisme Netwerk), een beweging van FNV-vakbondskaderleden die zich bezig houden met het bestrijden van racisme op de arbeidsmarkt. Sinds 2001 maakt zij deel uit van het bestuur van de Molukse Vrouwen Raad waarin zij zich onder meer sterk maakt voor educatie van (Molukse) vrouwen en strijdt tegen discriminatie.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.