Rijsttafel zonder beet

Rijsttafel zonder beet:  Met Indisch eten ben ik opgegroeid. Dat krijg je ervan als je een dochter bent van een  Indische moeder die erg goed kan koken. Van haar wilde ik wel kookles krijgen en daar begonnen we thuis spelenderwijs ook al mee in mijn peutertijd .

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Rijsttafel zonder beet

 1. RGeenen zegt:

  Relaas gelezen en helaas moet ik constateren:
  Alweer een restaurant met veel knoeiwerk.
  Hier in Californie is het mij vorige week ook overkomen. Ieder jaar brengen wij een bezoek aan het graf van onze broer en gaan daarna lunchen bij een Indonesisch restaurant Java Spice met eigenaren van Palembang. Je kreeg daar je eten naar je smaak en vooral de sambalans.
  Dit keer ontdekten we dat het interior was verandert en vervolgens was ook het menu verandert.
  Toen de eigenaar naar ons toekwam vroegen wij of de zaak was overgenomen en ja hoor. De zoon is nu eigenaar en baas. Op de muur hangen diverse schilderijen van de gerechten, o.a. een foto van ajam pangang blado, de bruine bijna zwarte kip was overladen met verse sambal.
  Ik bestelde het gerecht en tot mijn verbazing kreeg ik een stuk kip met een klein plastic bakje sambal er in. En die sambal was totaal niet heet. Ik riep de eigenaar en wees hem naar de foto en vertelde hem dat ik het zo wil hebben. Hij zei toen dat die sambal heet is. Mijn antwoord: Ik ben van Padang en wil verse sambal op de kip zien zoals je vader het maakte.
  Enfin nu moeten we weer een ander Indo restaurant in de buurt van Fullerton vinden.
  Heeft het met de jonge generatie te maken?

  • Jan A. Somers zegt:

   Heeft die restauranthouder u dan niet naar dat in Nederland bekende insect gevraagd: Sambalbij?

   • RGeenen zegt:

    “Heeft die restauranthouder u dan niet naar dat in Nederland bekende insect gevraagd: Sambalbij?”

    Nee, hij zag er ook niet erg snugger uit, en nadat ik hem op zijn fout wees stond hij, met een bek vol tanden, mij dom aan te kijken. Ik denk dat hij zelf ook niet weet wat het woord Nederland betekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.