JES petitie 243 : Beheading of Japanese hostages by IS

jes1_2

Excellency,
We are horrified by the beheading of the Japanese hostages by the Islamic State tyrants. We offer our condolences to the Japanese families and friends of the murdered hostages. They must be in a terrible state of fear, pain and anger. The video pictures showing the barbaric executions must hurt them deeply. The pictures prove IS’s merciless killing, underscoring their demands and use of terror. Families and friends of the victims will be traumatized by it forever. They will need support now and in the future in coping with the traumas. Their lives will never be the same again. The gruesome pictures of the beheading will never go away.

We know it all too well, we have seen and experienced it ourselves.

Lees de Engelse tekst op de website van de Stichting Japanse Ereschulden
Zie hieronder de Nederlandse vertaling :


Vrije vertaling door Ted Hartman
Stichting Japanse Ereschulden
Foundation of Japanese Honorary Debts NGO, Status Roster

Zijne Excellentie Shinzo ABE
Eerste Minister van Japan

Den Haag, 10 februari 2015
Petitie: 243 Onderwerp: Onthoofding van Japanse gijzelaars door IS

Excellentie,

Wij zijn met afschuw vervuld door de onthoofding van de Japanse gijzelaars door de tirannen van de Islamitische Staat. Wij bieden onze condoleances aan aan de Japanse familie en vrienden van de vermoorde gijzelaars. Zij moeten in een verschrikkelijke staat van vrees, pijn en boosheid zijn. De video beelden die de barbaarse executies tonen moeten hun veel pijn doen. De beelden bewijzen IS’s genadeloze slachten, die hun eisen en gebruik van angst onderstrepen. Families en vrienden van de slachtoffers zullen hierdoor voor altijd getraumatiseerd zijn. Zij zullen nu en in de toekomst steun nodig hebben om de trauma’s aan te kunnen. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. De huiveringwekkende beelden van de onthoofding zullen nooit verdwijnen.

Wij weten het maar al te goed, we hebben het zelf gezien en ondervonden.

Eerste Minister,

In ons medevoelen met de Japanse families voelen we de pijn en verdriet. Vele van de overlevende Hollanders van Nederlands Oost Indië hadden vergelijkbare ervaringen. Japan heeft een geschiedenis van soortgelijke militaire terreur terwijl het Zuid Oost Azië bezette en koloniseerde. Tijdens die periode behoorde onthoofden tot hun barbaarse bewind. De Japanse militairen hadden geen genade gedurende hun regime van terreur en misbruik. Pas na Japan’s capitulatie in 1945 kwamen de overlevenden het lot te weten van hun geliefden. Zij kunnen de schrik niet vergeten dat hun vader, grootvader of zoon door de Japanse militairen was onthoofd. De beelden van vandaag herinneren hen aan die wreedheid. Ik weet van persoonlijke ondervinding hoe dat aanvoelt. Na 70 jaar voel ik nog de pijn en verdriet. Ik hoop dat mijn vader en grootvader zullen rusten in vrede, die hun zo wreed was ontnomen.

Eerste Minister

Volgens de CNN en NHK heft u gezegd: “Wij zijn diep bedroefd door deze verachtelijke en afschuwelijke daad van terrorisme en verwerpen het in de krachtigste bewoordingen. De terrorist zullen we deze daad nooit, nooit vergeven.” Voor de Hollanders wiens familieleden op dezelfde barbaarse wijze werden gedood is het nog heel moeilijk om de Japanners te vergeven. Dus u ziet dat uw onlangs geuite gedachten de onze evenaren. Het feit dat de Japanse regering elke verantwoordelijkheid voor deze criminele daden tijdens de Tweede Wereld Oorlog nog ontkent, de familie van de slachtoffers achterlaat zonder condoleances en medegevoelens, maakt het nog moeilijker te vergeven, laat staan te vergeten. Meer dan ooit ligt de toekomst van Japan in erkenning van zijn verleden en het accepteren van de volle verantwoordelijkheid voor dat verleden.

Eerste Minister

In ieder geval hopen wij dat u de verantwoording wilt nemen voor de zorg van de familie van de onthoofde gijzelaars. U kunt niet beweren dat de slachtoffers geen recht hadden om daar te zijn, noch Japan’s verantwoordelijkheid negeren om zorg te dragen voor de families van de onthoofden. Toon eens een keer, om Japan’s toekomst te waarborgen, dat u het belangrijk vindt en verantwoordelijkheid neemt nu en voor het verleden.

Namens de Stichting Japanse Ereschulden,
J.F. van Wagtendonk, Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

6 reacties op JES petitie 243 : Beheading of Japanese hostages by IS

 1. H.H. Boldingh zegt:

  Applaus voor uw duidelijke betoog nogmaals Chapo.

 2. Ted Hartman zegt:

  Hartelijk dank, Boeroeng, voor het opnemen van deze belangrijke petitie. We vallen Japan niet aan met de petities. Willen alleen dat ze aan hun verplichtingen voldoen, al 70 jaar draaien ze erom heen! Is er geen grote eer te behalen dan de fouten uit het verleden te erkennen en verzoening aan te bieden? Pas dan zal Japan door de wereld kunnen worden aanvaard als volwaardig en verantwoordelijk. Ted Hartman

  • Pierre de la Croix zegt:

   “Pas dan zal Japan door de wereld kunnen worden aanvaard als volwaardig en verantwoordelijk”.

   Ach … als dadelijk de Volksrepubliek China haar spierballen in de regio toont, dan zullen in ieder geval de staten in dat deel van de wereld hun gevoelens van affectie verleggen naar het Keizerrijk Japan. Ook de VS zullen in hun Real Politik liever haloes-haloes blijven doen tegen Japan.

   Tja … zo zit de boze wereld nu eenmaal in elkaar. Geen sentimenten, maar keiharde belangen spelen een rol in de wereldpolitiek. Helaas, maar het is zo.

   Pak Pierre

 3. Beheading of Japanese hostages. Met deze “gruwelijke” behandelingen zijn ze (in het Midden Oosten) al eeuwen bezig. Helaas zijn wij (Westerlijke volkeren) er blind voor. Dank zij de TV en Internet kunnen wij het nu duidelijker zien. Zolang als we de Nasi-goreng en bruine bonen hebben is er niets verkeerd. Vingers, handen en hoofden afhakken was (en is) een dagelijks gebeuren. Maar het zijn goede klanten,. Ze kopen dure autos, vliegtuigen en geweren en …. ze betalen contant. Dank zij de olie dat het euvel is van de rest van de wereld.
  En wat doe je er tegen? Niets. Laat ze links liggen. Laat ze in het zand graven. Of je kan weer kruistochten beginnen. Maar nee, wij in het Westen denken meer aan Nasi-goreng en bruine bonen.
  Cap 21 FEB 2015

  • Pierre de la Croix zegt:

   Ach Pak Cap … ik heb vandaag heerlijk tahoe gegeten. Niet van echt te onderscheiden. Met liefde bereid door iemand uit het Westfaalse Münsterland.

   Dat weerhoudt me niet aan “dat andere” te denken. Hoe zou het anders kunnen. Ik word er iedere dag via de radio en de krant en het buisje mee geconfronteerd.

   Tja … wat te doen. De tijd dat we ergens konden binnen vallen met het geweer in de ene en de Bijbel in de andere hand om de locals onze wil op te leggen is voorbij. Tidak boleh lagi. Verderfelijk kolonialisme – di larang keras. U weet wel.

   Nou ja ….. meneer Bush Jr. deed dat toch in Irak met een grote smoes ……. en zie hoe ze elkaar daar nog meer de hersens inslaan, c.q. opblazen, ontvoeren en onthoofden, dan vóór zijn inval.

   ZIJ (die onthoofders en handafhakkers) kunnen dure auto’s, vliegtuigen en geweren à contant kopen omdat WIJ zo graag hun olie willen hebben en dus indirect omdat WIJ ons in comfort en welvaart willen blijven wentelen. Daarom houden WIJ die regimes te vriend en willen WIJ ze niet links laten liggen. En als WIJ het niet doen, dan doen anderen het, want ook ZIJ willen zich wentelen in weelde en welvaart.

   Rare wereld, dat geef ik toe. Het wachten is op een toverfee die met haar toverstokje de ideale wereld schept.

   Pak Pierre

 4. Huib zegt:

  Doet me anders ook aan de Bersiap moordpartijen denken. Hals doorsnijden en tjing-tjangen was toen toch ook aan de orde van de dag in die tijd? Vrij snel na het uitroepen van de Republiek op 17-8-1945. En daar piept niemand over. Waren het “slechts” enkele duizenden of meerdere tienduizenden die dat lot moesten ondergaan?

  En er is niet eens een Nationaal Herdenkings Monument te vinden in het park in Den Haag voor deze doden die na 15-8-1945 zijn gevallen. Ach het waren maar Kolonialen, Inlanders en Chinezen die met de kolonialen heulden.
  Huib

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.