Dochter krijgt Indië-insignes vader

bark6

Bijna 28 jaar na zijn dood kreeg de Zevenaarse Jenny Keller-Barkmeijer (78) zaterdagmiddag de onderscheidingen overhandigd die ooit waren uitgereikt aan haar vader IAF.
klik op het plaatje

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Dochter krijgt Indië-insignes vader

 1. Boeroeng zegt:

  Nog maar weer eens de link van krijgsgevangenen-interneringskaarten plaatsen klik hier

  Er ontbreken vele kaarten Ca 15.000
  O.a. omdat de persoon niet voor 1914 geboren was ( 100 jaar-regel)
  Of omdat men niet weet dat hij al overleden is.
  Kaarten van personen in de oorlog overleden, maar geboren na 1914 moeten wel in de database zitten.

 2. N.Jeekel zegt:

  Een geweldige dag, welke de familie banden weer heeft aangehaald en meer dan dat.
  Wat een lieve nicht hebben wij erbij en je man Pim.. Dank jullie wel voor jullie warm welkom afgelopen zaterdag, Pim en Jenny. We hebben het onderzoek samen met Jac.Z.Brijl graag voor jullie gedaan. Het boek is een uniek exemplaar, er is er maar één van zoals er maar één persoonlijk verhaal is over de gebeurtenissen van het gezin Barkmeijer-Wattimena tijdens die oorlogsjaren in Nederlands Indië.

  Liefs van je neef Sijtje en Nanna Jeekel.
  Ogs: http://www.hetverhaalbewaard.nl/persoon/6734/johannes-hendrik-tamerus-barkmeyer
  Jan Barkmeijer, is de vader van “Ventje” en de Opa van Jenny.

 3. N.Jeekel zegt:

  TIP: Voor diegene welke ook opzoek is naar de kampkaart van een dierbare; Als deze niet gedigitaliseerd is en NIET te vinden op de website van gahetna. betekend dit NIET dat deze er niet is! Via de site kunt u een persoonlijke aanvraag worden gedaan naar een japanse interneringskaart. Op de site van Gahetna.nl leest u hier meer over, hoe u dit kunt doen. Via de websites http://www.japansekrijgsgevangenkampen.nl en http://www.japanseburgerkampen.nl worden oa. voorbeelden van vertalingen van kampkaarten gegeven en kan er (in veel gevallen) inzage worden verkregen in het verloop van internering, verscheping, en kampen d.m.v schema’s. Het kost enige inspanning maar de uitkomst verrast ons ook steeds weer en is het meer dan waard geweest ons hiervoor in te spannen. website http://www.hetgeheugenvannederland.nl voegt pakkende tekeningen toe aan t geheel waardoor er een boekwerk is ontstaan over Jenny haar vader, Ferdinand Leopold Barkmeijer en Johanna Charlotte Wattimena. (Jo)

 4. Jac. Z. Brijl zegt:

  Geachte Mevrouw Jenny Keller- Barkmeijer,

  Ik hoop, dat het mij gelukt is om voor U en Uw man Pim, vandaag ( zaterdag 20 dec jl) een
  heel bijzondere dag te maken en dat U beiden daar een blijvende en
  goede herinneringen aan zullen bewaren.

  Door omstandigheden kunnen mijn echtgenote en ik helaas niet
  zelf aanwezig zijn, maar gelukkig waren Nanna en Sijtje graag bereid
  deze taken vandaag van mij over te nemen. Zij zelf hebben daaraan ook
  de nodige steun verleend.

  Moge tenslotte deze dag bijdrage tot een aanvullende dierbare
  herinnering aan Uw vader alsook aan Uw Molukse moeder.

  Met vriendelijk groet,
  Jacques Z. Brijl, Luitenant- Kolonel b.d., drg. “Bronzen Leeuw”

  • Jenny en Pim Keller-Barkmeijer zegt:

   Zeer geachte Heer en Mevrouw Brijl,

   Of het U gelukt is…………meer dan dat, dat kunnen we U wel verzekeren. Zo’n dag zal altijd in ons geheugen blijven want,niet alleen zijn de “versierselen” van onze vader zo dierbaar voor ons maar de manier waarop ze zijn uitgereikt, zo plechtig, door de Burgemeester en het “gebeuren” voorgelezen door een vertegenwoordiger van het Min v. Defensie (Sijtje Jeekel)….niet te bevatten…………..echt indrukwekkend! Jammer, dat U er niet bij kunt zijn maar, dank zij Uw goodwill en inzet is het voor ons een bijzondere dag geworden.

   Tot slot willen we U en uw gezin “hele fijne kerstdagen en een vooral gezond en voorspoedig 2015 toewensen.

   Met vriendelijke groet,

   Jenny en Pim Keller.
   Zevenaar.

 5. Han Barkmeijer, Australie zegt:

  Beste Sijtje en Nanna,

  Sijtje, mijn neef, ik ben zo blij je op deze manier te mogen ontmoeten en hoop jou en Nanna
  op een dag in levende lijve in Holland te ontmoeten als ik ooit weer op vakantie naar Holland kom.

  Ik ben jou en luitenant-kolonel b.d. Brijl zo dankbaar dat dankzij jullie mijn zus Jenny, de militaire
  onderscheidingen van onze vader en het boek met archiefstukken over hem onlangs heeft mogen ontvangen.
  Jenny heeft me beloofd dat ze een copy van dat boek zal maken en het naar mij in Australia zal opsturen. Dat wil ik zeker lezen.

  Het was zo ontroerend Jenny’s verhaal in De Gelderlander te lezen, de tranen liepen langs m’n wangen. Opeens kwamen al die verhalen naar boven die me toen als kind en in de loop der jaren verteld werden. De droeve ellende en verschrikkingen die mensen, waaronder onze familieleden, hadden moeten meemaken tijdens en vlak na de oorlogsjaren werd voor mij zo tastbaar.

  Ik wist dat m’n vader een krijgsgevangene was en ik dacht in Nagasaki. Ik was in 1997 in Tokyo en wilde toen naar Nagasaki toe. Helaas kwam ik toen niet verder dan Hiroshima en moest toen weer terug naar Australie.

  Dankzij jullie weet ik nu dat m’n vader toen in Fukuoka, zo’n 100 km ten noorden van Nagasaki, was en daar in een staalfabriek moest werken. Ook heel veel dank voor al de links in je email, ik heb die sites bezocht en alle artikelen en commentaren met interesse gelezen.

  Indisch4ever? Nou en of! Ben ik altijd geweest en zal het altijd blijven!
  M’n eerste 7 jaar in Indonesië, dan 18 jaar in Holland en nu alweer bijna 41 jaar in Australië en in die tijd 8 keer naar Holland op vakantie geweest. (Ik hoop niet dat ik teveel taalfouten gemaakt heb, ik spreek nauwelijks Nederlands in Australië).

  Toen ik in 1974 in Sydney met de boot arriveerde, ontmoette ik een maand later (ik moest m’n rijbewijs halen en
  de man aan de balie zei dat z’n buurman ook Barkmeijer heette en gaf me z’n telefoonnummer) een Henry (Harry) Barkmeijer en die bleek een echte neef van mij te zijn. Ik wist helemaal niet dat ik familie in Sydney had. Helaas is Harry een paar jaar geleden overleden.

  Er schijnen ook Barkmeyers in Melbourne te zijn, maar die kwamen (rondom 1850?) uit Duitsland en zouden waarschijnlijk ook familie van ons kunnen zijn? Wie weet?

  Na 30 jaar Sydney woon ik nu iets ten noorden van Cairns in Noord Queensland, 5 minuten lopen van een zowat verlaten strand. Voor mij de beste plaats om met pensioen te gaan, een paradijs.

  Sijtje, nogmaals heel veel dank voor je email en wat je samen met meneer Jac Brijl voor mekaar hebt gekregen dat Jenny onze vader’s onderscheidingen alsnog heeft mogen ontvangen.
  Ik wens jou en Nanna het allerbest voor 2015 toe!

  Vriendelijke groeten,
  Han

  • James BArkmeyer zegt:

   :Ik heb met veel belangstelling deze berichten doorgelezen.Ik denk dat wij ook nog familie zijn : als je een neef van Harry bent dan ben je ook een neef van mij.Mijn OPa Barkmijer had 3 zonen
   NL. John ( genoemd Ted), Harry en Doddy ( Ferry). Ik ben de zoon van John Victor Eugene (Ted) en mijn moeders naam is Lien Pijma.
   Mijn naam is James Barkmeyer en ik ben in 1960 naar Zuid California geemigreerd en zit nog hier.
   Ik wil heel graag contact opnemen , mijn e-mail is barkmeyervdb@comline.com.
   By the way ik ben geboren in Batavia op 28 September 1931.
   Hartelijke groeten en een Voorspoedig 2015
   James Barkmeyer

   • Sijtje en Nanna Jeekel zegt:

    Beste James,

    Wat een verassing om via deze weg in contact te komen met ( inderdaad) Familie.

    Welke je benoemd zijn volgens ons de drie zonen van je opa Herman Cornelis Barkmeijer (geb. 16-3-1872 te Batavia en overl 30-01-1943 Malang) en zijn vrouw Henriette Rosalie Du Puy ( geb. 15-05-1876 te Bidera Tjina en Overl. op 23-06-1966 te Den Haag) Je opa Herman komt uit het eerste huwelijk van Johannes Cornelis Barkmeijer met Jonkvrouw Louise Caroline Elisabeth Goldman.

    Han Barkmeijer is een kleinzoon van (Jan) Johannes Hendrik Tammerus Barkmeijer, ( Jan kwam uit het tweede huwelijk van je Overgroot Opa Johannes Cornelis en is dus een halfbroer van je Opa Herman. Nadat Johannes Cornelis zijn vrouw op 32j leeftijd stierf, trouwde hij met Hermine Eugenie Mathilde Canter Visscher. Uit dit huwelijk 12 kinderen waaronder dus Jan. Een van zijn oudere zusters is Jacoba Helena Barkmeijer, (Lien). De Oma van mijn man Sijtje.

    Wij hebben en kunnen je veel vertellen over de familie en nazaten In de loop der jaren ook familie mogen vinden. Binnen en buitenland. Ook hebben wij contacten met Janneke Wijma zij is een nazaten van EETJE, (Jacques Eduard Barkmeijer) Hij is een volle broer van je Opa Herman.

    Meiske Thépass-Barkmeijer (83j) heeft voor haar vader Benjamin Barkmeijer ( de jongste van 12k.) op 4 april jl. het mobilisatie oorlogs Kruis en KNIL insigne in ontvangst mogen nemen. Haar Opa Johannes Cornelis is jou overgroot Opa. Ben is dus een Halfbroertje van je Opa Herman en de laatste van de in totaal 17 kinderen.

    Warme groet uit Holland.
    Sijtje en Nanna Jeekel

    ps: We zullen via je mail adres ook nog even contact met je opnemen en verwijzen wij je ook, net als Han naar de website van OGS waarin je veel ( niet alles ) kunt lezen van je familie.

  • Sijtje en Nanna Jeekel zegt:

   Lieve Han,

   Wat een onderzoek naar de familie al niet los kan maken, we onderhouden tegenwoordig warme contacten met je Zus en Zwager, Jenny en Pim. Zelfde humor, grappen en grollen. Zou het dan toch in de familiegenen zitten?? Haha.
   Vorige week zaterdag heeft je tante Meiske Thépass-Barkmeijer in het bijzijn van familie en vrienden, voor haar vader Benjamin Barkmeijer (Ben is het jongste broertje van je Opa Jan Barkmeijer, hij was er 1 van 12. ) een tweetal versierselen het MOK en KNIL insigne in ontvangst mogen nemen. Het was een bijzondere dag en ook voor ons een bijzondere ontmoeting met “nieuwe neven” Wij hebben de kleinkinderen van Netty Willemsen-Barkmeijer en Dora Jansen-Barkmeijer ontmoet. Wij zullen je via je mail een aantal fotos toesturen.

   Als je meer wilt lezen over de dag van overhandiging van tante Meiske dan is dit ook geplaatst op de site van indisch4ever. Even “Barkmeijer” intypen en dan zal je het vast wel vinden. NIEUWS: Bericht van het rode kruis in ons onderzoek naar je Oom Jan, is dat hij samen met je vader ook in de kampen Fukuoka dwangarbeid heeft moeten verrichten. Zowel Ben, Je vader als Oom Jan zijn in de haven van Nakasagi overgedragen aan col. Griffin en via Manilla, Singapore terug naar Java gebracht.

   Meer te lezen over je familie Barkmeijer is in “het verhaal bewaard” geplaatst: van de website OGS ( zoek ook op Barkmeyer ) het gaat over: de zusters van je Opa Jan; Lien Jeekel-Barkmeijer en Dora Jansen-Barkmeijer, Je Opa zijn halfbroer: Eetje en zijn broer Tom. Je opa zijn zonen, Bert, Jan jr. en je vader, Ventje. Maar ook je ooms: Sijtje Jeekel, Johannes Eduard Jansen en zijn broer, Frederik Theodoor Jansen ( alleen moeten de fotos nog worden verwisseld, staan nog niet juist ) Het was 4 april dat wij Mick Cramer hebben mogen ontmoetten ( zoon van Mien Cramer-Jansen, de zus van Frits en Jim Jansen.

   Han we spreken elkaar weer.
   Warme groet uit Holland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.