bijna-doodervaring van een kamp-overlevende

tienkekleinTienke Klein bracht haar kleuterjaren door in een Jappenkamp in Indonesië. Ze ziet haar oorlogservaring als een vergrootglas dat zichtbaar maakt wat verborgen was. Tienke kreeg een bijna-doodervaring die haar veel zicht bood op het grotere geheel van de ziel. NineForNews.nl.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op bijna-doodervaring van een kamp-overlevende

 1. P.Lemon zegt:

  In dit verband , er is een gebiedje in de hersenen gelokaliseerd, waar men van aanneemt dat ons religieus gevoel ( ook bij atheisten) wordt geaktiveerd. Ingebouwd om zingeving aan ons bestaan te geven..

  Ter info : Bewijzen bijna-doodervaringen dat ons na het overlijden iets te wachten staat? Neurochirurg Eben Alexander dacht beter te weten, totdat hij zelf op het randje van leven en dood balanceerde. Nu verkondigt hij stellig: de hemel bestaat.

  Hij kende de verhalen over bijna-doodervaringen. En wist dat ze neurologisch heel plausibel te verklaren zijn: wie bijna het leven laat en ‘terugkomt’ met een wonderlijke getuigenis, heeft een prachtige hallucinatie beleefd.

  Die theorie is goed gedocumenteerd, schrijft Alexander deze week in het Amerikaanse tijdschrift Newsweek. Vandaar ook dat hij niet in God geloofde: hij wilde wel, maar wist beter.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/5097/Spiritualiteit/article/detail/3330838/2012/10/12/Neuroloog-ontwaakt-uit-coma-De-hemel-bestaat-echt.dhtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.