Perjalanan op filmfestival in Bali

De film PERJALANAN (The Journey) is geselecteerd voor het Bali International Filmfestival, beter bekend als de BALINALE. Het festival zal plaatsvinden op het paradijselijke eiland van 12 t/m 18 oktober 2014.

De BALINALE is opgericht in 2007 en werkt samen met onder andere de Asia Pacific Screen Awards (Australië), ASEAN International Filmfestival&Awards (Maleisië), Asian Film Commissions Network, de American Film Showcase en SUNDANCE Institute’s Film Forward. De film is het regiedebuut van de Nederlands-Indische regisseur Josscy Vallazza Aartsen. PERJALANAN, dat ‘de reis’ betekent in het Indonesisch, gaat over twee Indo’s die voor het eerst in hun leven het land van hun voorouders bezoeken. De film is vrijwel geheel op diverse locaties in Indonesië opgenomen.

John (gespeeld door Jakob Nieuwenhuisen) en Dewi (gespeeld door Dewi Reijs) hebben al ruim vijf jaar een gelukkige relatie met elkaar. Beiden hebben eigen ideeën en verwachtingen van het land. Voor Dewi is het de ontmoeting met de familie van haar moeder in Bandung. Sinds deze aan een tragische ziekte is overleden, is zij op zoek naar antwoorden. John daarentegen wil heel graag de bezienswaardigheden van Indonesië bezoeken waar hij al zoveel over heeft gehoord en gelezen. Voor beiden is het een zoektocht naar hun eigen identiteit, waarbij hun relatie op het spel komt te staan. In de film wordt Nederlanders, Engels én Indonesisch gesproken en is een must-see voor elke ‘dubbelbloed’ Nederlander. In Nederland zijn er zo’n 2 miljoen mensen met een Indische achtergrond.

Actrice DEWI REIJS speelde onder meer in DOLFJE WEERWOLFJE, FLIKKEN MAASTRICHT, DANNI LOWINSKI en is bekend van diverse theaterproducties zoals HEREN VAN DE THEE en DON CARLOS waarin zij acteerde. Dewi heeft als co-schrijver ook een bijdrage geleverd aan het script.
Acteur JAKOB NIEUWENHUIJSEN is bekend van onder andere SINGLE, SEINPOST DH, MIXED UP.
In de film zijn ook bijrollen weggelegd voor THOM HOFFMAN (ZWARTBOEK, DOKTER TINUS, DOGVILLE, FREDDY – LEVEN IN DE BROUWERIJ, DE VIERDE MAN) en GIAM KWEE (SPANGAS, DE ONTMAAGDING VAN EVA END, MEDEA, RUSSEN, UNIT 13).

Actrice CHRISTINE HAKIM is een grote naam in de internationale filmwereld. Zij vertolkt een belangrijke rol in PERJALANAN. Recentelijk speelde ze in de film EAT PRAY LOVE met o.a. Julia Roberts. In 2002 was zij lid van de jury van het FILMFESTIVAL CANNES en ze staat bekend als de ‘Meryl Streep’ van de Indonesische film. Het is haar tweede rol in een Nederlandse film sinds GORDEL VAN SMARAGD uit 1997.

Zangeres ANGELA MOYRA zegde voor de film kosteloos haar medewerking toe. Haar nummers HATI SAKIT en EMMA’S ISLAND zijn dan ook in de film te horen van haar nieuwe album FICKLE ISLAND. Nog dit jaar zal haar album ook uitkomen in de USA. Moyra was finalist in DE BESTE SINGER-SONGWRITER VAN NEDERLAND, Serious Talent van 3FM en trad op in DE WERELD DRAAIT DOOR.

PERJALANAN is geheel gefinancierd dankzij een succesvolle crowdfund via platform CINECROWD. Ruim € 10.000,- werd er opgehaald, onder andere via wilde Indische kookacties door hoofdrolspeelster Dewi Reijs, gulle gevers en sponsoren uit het bedrijfsleven zoals SECRID (portemonnees) en MERAPI TOUR AND TRAVEL. Cinecrowd is een online platform voor filmmakers en filmliefhebbers om samen films te produceren. Eerder zamelde regisseur Eddy Terstall ook via deze weg geld in voor zijn film DEAL (2012).

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Perjalanan op filmfestival in Bali

  1. 10.000 euro maar opgehaald ?. Dat vind ik niet veel maar de productiekosten zullen wel aanzienlijk meer zijn niet ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.