Mr Putin, send my children home

fredrikshoogezandsendmychildrenhome

http://news.sky.com/story/1304272/dutch-mother-mr-putin-send-my-children-home
Deze beelden gaan de wereld over. Rob en Silene Fredriksz willen hun kinderen begraven.   Bryce is hun zoon die omkwam met zijn vriendin Daisy Oehlers.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

36 reacties op Mr Putin, send my children home

 1. Jos Crawfurd zegt:

  Rob Fredericks een van de jochies uit Oranjelaan/Kloofkamp Hollandia,die nu intens verdriet moet ondergaan samen met zijn gezin. Een blaaskaak van een Rutte die de onderste steen boven krijgt.Hoe wil hij dat bewerkstelligen,wederom met dat gebrabbel van hem.Het land gaat Ten onder met deze achterklappers van regeerders,om je te schamen als Staatsburger van zo’n land vol met beloften die nimmer gerealiseerd wordt.
  Mvg Jos Crawfurd.

  • Maak je niet ongerust Jos. Het komt allemaal in orde. De Minister van buitenlandsezaken zal alles naar buiten halen. Er komen excuses van de dilapidated Oekraniers en dan is alles over. Het is inderdaasd om je te schamen. De Hollanders hebben geen Tromp, Piet Heyn of Van Dalen meer, alleen een stelletje “Ja-knikkers”.
   Cap

   • Jos Crawfurd zegt:

    Nou heer van Balgooy,een Van Dalen heb ik nog steeds in m’n boekenrek,alhoewel met deze geavanceerde middelen pak ik ze sporadisch en van die twee andere helden heb ik eveneens geen hoge pet op.Bemoeien met de buiten wereld daar zijn ze goed in en anders gaan ze op reces. Vertel mij nou even in grote lijnen wat ze tegen het volk van God vertellen hoe zij daar in Gaza te keer gaan.Ik heb toch een grote waardering voor die God om eeuwen lang zo’n groot geduld heeft en betracht met Zijn volk.Ze zijn geen graad beter als die onderdanen van Poetin,die zijn anarchisten als ik mij niet vergist.
    Even over een andere boeg:Hoe duur wordt de suiker?
    Dit was onlangs op tv laten zien,maar ik lees nu het boek van Cynthia Mc Leod,daar wordt beschreven hoe de Joden zich gedragen in Suriname.
    We werden toen in Indonesië onderdrukt door Jan de Hollander,maar de bevolking heeft het te maken met de Jood en de Blanda. Als christen zou je sympathie betonen met de Jood,maar zodra je de eerste regels van het boek leest,krijg je reeds de kriebels.
    Het is frappant dat ik dat boek juist in deze tijd van de onrust van MH17&Gaza lees.
    Dit even in het kort en ga verder met de dagelijkse dingen.
    Heel hartelijk dank dat U mij probeert te bemoedigen.
    Mvg Jos Crawfurd.

  • Arthur Olive zegt:

   De EU zal geen meeningvolle acties tegen Putin beginnen tenzij Amerika de leiding geeft.
   Jammer genoeg is Obama een slappe president die niet opgewassen is tegen Putin.
   Hij heeft bv. het verdrag om een missile defence tegen Rusland in Poland te plaatsen afgeschaft en daarvoor niets terug gekregen van Putin. In een open mike kan men horen hoe verradelijk Obama is geweest toen hij president Dmtiry Medvedev van Rusland op 27 maart 2012 verzekerde dat hij na de verkiezingen meer flexibility zou hebben waarop Medvedev antwoorde “I understand, I will transmit this to Vladimir”.

   https://www.google.com/#q=obama+more+flexibility+video

   • Jos Crawfurd zegt:

    Heer Arthur Olive,Obama is geen zwakke president,in tegendeel. Aangezien de Amerikaanse regering geen staatsburger heeft verloren bij de ramp van MH17 dan alleen een persoon met een dubbele paspoort en nog wel met z’n Roots gerelateerd met Indonesië.Wat heeft Uw president dan te bewijzen,tot en met heden nam Amerika altijd wraak als een Amerikaanse staatsburger wat overkomt.Quinn Lucas Schansman wilde zijn Roots op z’n 19de bezoeken,maar werd hem niet gegund. Heel heel droevig,dat U het beseft heer Olive.
    Mvg Jos Crawfurd.

    • Arthur Olive zegt:

     Heer Jos Crawford, als Amerika alleen heeft gereageert als een van haar eigen staatsburgers wat overkomt dan zou de geopolitical wereld er nu anders uit zien.
     Sinds u denkt dat Obama een sterke president is, kunt u me een voorbeeld geven in zijn buitenlandse politiek.
     Onze vrienden wantrouwen ons en onze vijanden krijgen meer lef.
     Obama’s strategie is om geen strategie te hebben, elke keer als er iets gebeurt in de wereld is hij verbaasd.

   • Boeroeng zegt:

    Moet er niet eerst bewezen worden dat Putin opdracht heeft gegeven tot dat neerschieten ?
    Of hoeft dat niet meer tegenwoordig?

    • Arthur Olive zegt:

     Dit is wat men noemt, “Circumstantial evidence”
     De raket kan alleen met de hulp van een Rus zijn afgevuurd.
     Deze Rus zou daar niet zijn als Putin hem daar niet naar toe had gezonden. Uiteindelijk is Putin als commander in chief verantwoordelijk, of hij nou direct opdracht heeft gegeven of niet.

  • Huib zegt:

   Gisterenmiddag samen met naaste familie het Mob Kruis voor mijn vader Johan Carel Otto van de burgemeester van Apeldoorn in ontvangst mogen nemen. Na 69 jaar.

   Zowel de Burgemeester en Pak lt.kol.bd Jac Z. Brijl wijden in hun toespraken ook hele warme woorden aan de slachtoffers van MH17.

   En we hebben 1 minuut stilte gehouden voor deze beklagenswaardige mensen, waar nu zo om wordt touw getrokken (of is het getouwtrekt.?)

   In mijn dankwoord heb ik uiteraard ook stil gestaan bij deze arme mensen en met name aan Bryce en zijn vriendin Daisy. En zoals ik al dacht bleek dat Bryce Frederikz familie is. Mijn neef Juipe kende zijn ouders en had rouwkaarten voor ze op zak die hij nog op de bus ging doen.

   En als die twee blaaskaken Timmermans en van Baalen met de expansiedrift en grootheidswaanzin van de EU met hun poten van de Oekraine af zijn gebleven, had Poetin zich niet gedwongen gevoeld de Krim in te pikken en de Separatisten te steunen.

   Hopelijk zijn ze in staat, ondanks dat de vingers jeuken om er op los te slaan, het hoofd nu koel te houden en een politieke oplossing te vinden. Desnoods onder dreiging van zware economische sancties.

   Niemand is gebaat bij een nieuwe oorlog. Geeft alleen maar nog meer onschuldige verliezers

   Huib

   • Jos Crawfurd zegt:

    Huib,in eerste instantie gecondoleerd.Ik ken vader Rob pas hier echt in Holland. Vroeger in Hollandia was hij nog veels te klein.Spreek hem soms op kumpulans.Ach ja een hoop om te kunnen neerschrijven,maar hou het kort. Ondanks jouw frustraties,heb je je goed verwoord,weinig rancune gegeven. Bravo makker en heel veel sterkte;ook voor de veels te late waardering voor jullie Vader.
    God bless You ALL.
    Mvg Jos Crawfurd.

 2. RLMertens zegt:

  Met de EU geen oorlog?
  Wat er allemaal van komt. Een gevestigde Okrainse regering, aangewakkerd door 2 Euro maloten; komt met geweld tot gezagswisseling en daarna… tot een burgeroorlog!
  Met veel onschuldige burger slachtoffers. En nu zelfs Nederlandse slachtoffers. En natuurlijk volgt er nu het zwartepieten spel van onze wereld leiders. In plaats van samenkomst met dialoog, ook met Poetin! erbij,volgt ferme taal en militaire paraatheid etc.(de wapen industrie ruikt zijn kansen).
  Door de EU ontstaat er in Europa sociale onrust! Vooral met zulke voorlieden als v.Baalen en Verhofstad (en die houden beiden zich nu stil). .

 3. Jos Crawfurd zegt:

  Heer Arthur Olive,laten we het anders stellen:wat heeft Dessert Storms,Killing Fields,Opsporen van Khadaffie onder de presidenten Nixon,Clinton,Kennedy,Vader&Zoon die zich resideren op Ranch Crawford voor meer waarde opgebracht.Toch totaal niets dan slechts slachtoffers en vluchtelingen creëren en niet te vergeten de wapen industrie floreert.Zulke cowboy praktijken is onder Obama gelukkig nog niet gebeurd en wat hij daadwerkelijk heeft begaan,dat weet ik inderdaad niet.Obama is een redenaar en gebruikt zijn verstand. Door te onderhandelen kan je gezag ook laten zien,dat moet U toch weten.
  Mvg Jos Crawfurd.

  • Arthur Olive zegt:

   Heer Jos Crawford, de wereld is nu gevaarlijk onder Obama.
   Wat heeft hij onderhandeled? Obama begon zijn presidentie met een appoligy tour door de wereld. Irak is nu gevaarlijker, we kunnen niet door maar Bush de schuld geven. Obama heeft de Taliban laten weten wanneer ze uit Afghanistan gaan. Iran zal haar atoombom krijgen (Het halve land drijft op olie, waarom zouden ze nuclear energie nodig hebben). Syria lapt Obama’s dreigementen aan haar laars( Red line). Dank zij Putin zijn ze begonnen de chemical wapens daar te vernietigen. Putin met zijn preve oorlog krijgt wat hij wil zonder dreigement van raketten in Poland. Israel wordt aangemaand om voorzichtig te zijn, alsof ze zich niet mag verdedigen tegen duizenden dagelijkse raketten. De ambassadeur in Lybia wordt opgeoffered gedurende de verkiezigen met een smoes over een video omdat Obama heeft gezegd dat El Quida on de run is.
   Muslim Brotherhood in Egypte kreeg millioenen in foreign aid.
   In deze tijd van onzekerheid wordt het defensie budget verkleind en onze vijanden reageren daarop met dreigementen van oorlog en rumers van oorlog (China, Noord Korea, Rusland, Iran). Centraal Amerika zenden hun duizenden illegale kinderen naar de VS en Obama encourages het.
   Zoals u zegt: Wat hij daadwerkelijk (positief) heeft gedaan dat weet ik inderdaad niet.
   De beste politiek is to offer een carrot but keep a big stick behind your back.
   Peace thru strength.

  • eppeson marawasin zegt:

   Nou, nou … meneer Olive, alsof u via Fox News door de Tea Party bent gebrainwashed. De Republikein President Ronald Reagan heeft met zijn Sovjet-Russische counterpart Mikael Gorbatsjov onderhandeld om de wapenwedloop niet verder op te voeren, maar juist te doen verminderen. Dan is het toch logisch dat je als betrouwbare gesprekspartner je afspraken nakomt.

   De Democraat President Bill Clinton heeft zich daarna toch aan de door de Republikein Ronald Reagan gemaakte afspraken over wapenvermindering gehouden. Draait u de zaken niet om?

   Zo ook uw Republikeinse vrienden George W. Bush, Dick Cheney en Donald Rumsfeld, die in Irak en Afghanistan wind hebben gezaaid. Draait u zaak niet om als u de Democraat President Barack Obama verwijt hun storm te oogsten.

   U bent wel selectief aan het winkelen hoor. Amerika heeft jarenlang de Sjah van Perzië in het zadel gehouden, vanwege het vloeibare zwarte goud en dan wil ik het verder niet eens hebben over de Iran-Contra-Affaire (Het Amerikaanse Congres had geweigerd financiering van Contra’s in Nicaragua goed te keuren).

   Irak, zelfde laken een pak. Jarenlang Sadam in het zadel gehouden en bewapend. En het enige wat ik u hoor zeggen is: ‘Obama is to blame!’ Zegt u nou zelf meneer Olive, zo kan een kind toch niet de was doen?

   Nadat op de Missouri generaal MacArthur alle handtekeningen had verzameld werd het slagschip een museum meen ik. De andere gingen in de motttenballen. Ten tijde van de Korea-crisis werden ze er weer uitgehaald. Van dat jojo-effect was weer sprake ten tijde van de Vietnamcrisis midden 60-er jaren v.d.v.e. Allemaal ver voor de presendancy van Barack Obama. Oh ja, in 1990 is er dacht ik nog één ingezet ten tijde van de Golfoorlog. Die had kruisraketten aan boord.

   De 44e president van Amerika was toen 29 jaar en studeerde Rechten aan de Harvard Universiteit. Waaraan hij overigens cum laude zou afstuderen. Een slimme man, maar desalniettemin is het allemaal zijn schuld wat zijn Republikeinse voorgangers allemaal hebben uitgevroten.

   Overigens Obama encourages helemaal niet dat Centraal Amerika hun kinderen illegaal naar the States zenden. Dat maakt u er eenzijdig van. U weet precies hoe het zit. De president wil een humanitaire oplossing voor de illegale status van de kinderen die al jaren, sommigen hun zelfs al hun hele leven in Amerika verblijven. De Senaat heeft daartoe zelfs een Bill laten passeren. Maar een Republikeinse meerderheid verzet zich tegen deze humanitaire oplossing. Dat heeft al één hotemetoot van de Republikeinen dankzij de Tea Party de kop gekost. Had hij maar niet moeten beloven voor de Bill te stemmen en toen puntje bij paaltje kwam ‘TEGEN’. Dat vond zelfs de Tea Party te gortig, als zijnde onbetrouwbaar.

   Een Republikeinse meerderheid in het Congres die blijkbaar alleen maar tot doel heeft de president te dwarsbomen in plaats van de echte belangen van het Amerikaanse volk te behartigen.

   Meneer Olive, kijkt u er vreemd van op, dat wij in Europa niet alles geloven wat de rechts-conservatieven en Fox News over president Obama te melden hebben.

   Maar, let wel, als een meerderheid in Amerika op democratische wijze o.l.v. de Tea Party bijvoorbeeld de Koude Oorlog weer terug wil, dan heb ik me als democraat daarbij neer te leggen.

   Zelfs als Sarah Palin Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken zou worden.

   e.m.

   • Arthur Olive zegt:

    Nou, pak Marawasin, ik weet niet waar ik zal beginnen na al dat rambling. Als ik het niet beter wist dan lijkt het op een persoonlijk attack.
    Rusland heeft Iskander missles in Kaliningrad geplaatst, dat is op de grens van Poland en Lithuania. Het is duidelijk dat Putin het oude USSR wil terug brengen. Tot nu toe heeft hij Georgia, Cremea en Maldovia ingepikt en hij is hard bezig met de Oekrane. Het ziet er naar uit dat hij de koude oorlog weer begint.
    De Democraten, Republiekeinen en Obama zelf wilden terecht of te onrecht missiles in Poland stationeren. Obama bezweek echter onder de dreigingen van Putin.

    Zoals ik al eens eerder heb geschreven ben ik geen fan van George Bush en zeker ook niet van Ronald Rumsfeld en Dick Cheney wat betreft Irak.
    Afgahnistan is een ander geval, daar had Amerika geen keus na wat er op sept 11 plaats vond.
    Obama erfde twee oorlogen die hij niet begonnen is, maar de manier waarop hij die eindigd maakt de wereld gevaarlijker.

    Als Obama cum laude van Harvard zou zijn afgestudeerd dan bent u een van de weinigen die dat weet want de hele studie van Obama is in het geheim. niet veel studenten kunnen hem herinneren zelfs geen enkele professor,alhoewel hij klasse president moet zijn geweest.

    Wat betreft de “dream act “, dat is om illegale kinderen een legale status te geven. De meerderheid van de Rebubliekeinen zijn daar voor, de reden waarom ze er niet voor stemmen is omdat de Democraten en Obama niet de grens EERST wil sluiten zodat het een open door policy blijft. Amerika kan zich niet handhaven als de grens open blijft.

    De duizenden kinderen die nu onbeperkt over de grens komen worden door hun familie op de gevaarlijke treinen( Het Beest) gezet na eerst de smokkelaars up to $10000 te betalen. Het kunnen dus geen arme mensen zijn. Nadat ze worden geprocessed moeten ze beloven dat ze terug komen voor de rechter tussen 3 maanden en twee jaar. U merkt het al, ze komen niet terug. Sommigen hebben ziekten zoals TB en er zijn ook teenagers bij die lid zijn van de Salvadorian gang MS13, nog geweldadiger dan de Mafia.
    Obama wil hier niets tegen doen.

    Als de koude oorlog weer begint dan is het omdat de wereld een Putin en een Chamberlin heeft.

    • eppeson marawasin zegt:

     @Pak Arthur Olive, on 22 juli 2014 at 06:44 said:@

     — Dag meneer Olive, ‘rambling’ zegt u? Ik probeer slechts uw mening te weerleggen. Persoonlijk attack is niet de bedoeling (in eerste instantie;), maar een mening is nu eenmaal persoonlijk. Ook in uw geval hoop ik …

     Ik denk wel dat we kunnen stellen dat er van úw kant sprake is van een bijna persoonlijke crusade tegen president Obama; hetgeen overigens uw goed recht is, daar niet van.

     De doctoraal scriptie van inmiddels Koning Willem Alexander, waarmee hij afstudeerde in Geschiedenis is óók nooit vrijgegeven; geheim dus …

     Spanje heeft in Noord-Afrika twee exclaves Ceuta en Melilla. Duizenden Afrikanen proberen dagelijks het inmiddels beruchte 7 meter hoge hek bij Ceuta te overwinnen om voet op Europese grond te kunnen zetten. Mensensmokkelaars verdienen goud geld aan ze.

     Ook aan de doden, die nadien door de Middellandse Zee worden uitgespuugd. Alles wordt in het werk gesteld om de instroom van illegale immigranten te voorkomen dan wel tegen te houden. Maar ook Fort Europa blijkt geen onneembare vesting. Het Italiaanse eiland Lampedusa heet tegenwoordig in de politieke volksmond ‘Buitengrens van Europa’. Ik heb zo’n vermoeden dat ze daar in Libië anders over denken. Maar dit laatste verder terzijde …

     Het is van alle tijden meneer Olive. Als de berg niet naar Mohamed komt …. http://www.youtube.com/watch?v=fYK28f_CZ_U

     Nog bedankt voor uw uitgebreide tegenreactie. Overigens, de Koude Oorlog was toch op basis van ‘hard tegen hard’ en afschrikking door Atoombommen. Bedoelt met Chamberlain soms Churchill?

     Nice dreams for now;)

     e.m.

    • Jan A. Somers zegt:

     Ceuta is in 1415 door de Portugezen veroverd als het begin van de Portugese expansie. Het was feitelijk een vervolg op de Reconquista, de herovering van het Iberisch schiereiland op de ‘Moren’ , en het begin van de kruistocht tegen de Islam.

    • eppeson marawasin zegt:

     http://www.nrc.nl/inbeeld/2014/07/26/de-rio-grande-is-het-epicentrum-van-de-huidige-immigrantencrisis-in-de-vs/

     Twee reacties:

     @Dion, 26 juli om 16:36, ik kan me goed voorstellen dat de VS deze gelukzoekers probeert te weren.@

     @Anneke Mouthaan, 26 jui om 16:36, overal waar er rijke mensen zijn, zullen armen proberen daarna toe te gaan. Vergelijk het met water, dat vloeit ook naar het diepste punt.
     Dus ??
     Misschien zouden we daaruit kunnen concluderen, dat gelijkheid van bezit de oplossing is.@

     e.m.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Gelijkheid van bezit – Komt geen bliksem van terecht. De menselijke natuur zit zo niet in elkaar. Vraag maar aan Wladimir Wladimirowitch Poetin.

     Eerlijk zullen we alles delen,
     Ik een beetje meer dan jij ….

     Dat zongen wij bengels in Semarang tegen Sinterklaastijd al, door schade en schande wijs geworden.

     Pak Pierre

 4. Jos Crawfurd zegt:

  Nou heer Arthur Olive,op dit moment om 19.10u op het Nieuws gebruikt President Obama ferme taal naar de separatisten;dus hij laat wel degelijk zijn tanden zien.
  Ik weet niet of U dit zonet ook op het Nieuws heeft gezien;waarvan acte.
  Mvg Jos Crawfurd.

  • Arthur Olive zegt:

   Heer Jos Crawford, ga niet op wat Obama zegt , maar op wat Obama doet.

  • eppeson marawasin zegt:

   @Pak Boeroeng, on 21 juli 2014 at 19:36 said: Moet er niet eerst bewezen worden dat Putin opdracht heeft gegeven tot dat neerschieten ? Of hoeft dat niet meer tegenwoordig?@

   –Ik denk dan ook dat het meer te maken heeft met projectie en dat Poetin als zodanig voor velen en zeker de nabestaanden de personificatie van Het Kwaad is geworden.

   President Barack Obama daarentegen heeft een Indonesisch verleden en moet op de Sekolah Desa de vijf pijlers atau principes van de Indonesische Pancasila hebben meegekregen. Met name het begrip ‘Musyawarah’ waar de principes 3 en 4 sterk op leunen, past Obama mijns inziens goed toe. En reken maar dat zijn economische sancties Putin pijn doen; en dan heeft Obama de duimschroeven nog niet eens aangedraaid.

   De Russen hoeven echt niet te rekenen op een ‘splendid isolation’. Met name de ‘oligarchen’ met hun miljarden zijn zich daar ten zeerste van bewust, is mijn inschatting.

   Het verbaast dus niet dat president Obama ook vandaag weer zegt ‘mijn voorkeur heeft het zoeken naar diplomatieke oplossingen’. De president gelooft dat het nog steeeds kan, ‘het is mijn voorkeur vandaag en zal het vooralsnog blijven’.

   What a man!

   e.m.

   • Pierre de la Croix zegt:

    Of Obama in zijn jeugd op die school in Menteng over die vijf pijlers heeft geleerd en zo ja, of hij ze toen heeft begrepen en tot nu toe onthouden weet ik niet.

    Mij is wel in het geheugen gegrift hoe zijn voorganger, ene George Walker Bush, en zijn war mongering cronies Cheney* en Rumsfeld* ons erin hebben geluisd met hun verhaal over de “weapons of mass destruction” die Sadam Hussein van Irak in een kuil in de woestijn had verstopt.

    Wat heeft de heer Bush daarmee aangericht? Sadam kreeg – welverdiend – de strop, maar …… niet alleen Irak, een hele regio is sedertdien gedestabiliseerd. Tienduizenden (of zijn het al honderdduizenden?) doden gevallen in die oorlog en de nasleep ervan.

    Ik ben blij dat Obama de zaken wat voorzichtiger aanpakt.

    Pak Pierre

    * Ik weet niet of ik de namen goed heb geschreven – ben nu te lui om ze op te zoeken – maar ik vertrouw dat de slimme lezertjes wel weten wie ik bedoel.

    PP

    • eppeson marawasin zegt:

     Donald Dick?

     e.m.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Hihihi …. ja, zo heette die twee-eenheid voor hun vrienden.

     Equivalent van Bul Super en Hiep Hieper.

     Pak Pierre

 5. Pierre de la Croix zegt:

  Als ik het NOS journaal van 2000 uur mag geloven is de trein met zijn droevige lading nu onderweg van rebellengebied naar Charkov, of Charkiv zoals de ware Oekraïner zegt.

  Het had sneller en beter gekund, maar onder omstandigheden so far so good.

  Ik vind dat “blaaskaak” Rutte het tot nu toe in deze kwestie heel goed doet. De onderste steen moet boven, maar niemand wil graag dat
  MH 17 een casus belli wordt.

  We herdenken deze maand dat 100 jaar geleden een paar onbesuisd afgevuurde kogels uit het pistool van één man leidde tot een oorlog die miljoenen slachtoffers heeft geeist.

  Laten we maar eerst zien of we nu, 100 jaar later, toch ietsje wijzer zijn geworden, te meer nu wij zo driftig bezig zijn geweest onze geweertjes te breken terwijl de ander voortging om er vele geweertjes bij te maken.

  Met pijl en boog tegen raketten. Liever bloojan dan doojan toch?

  Pak Pierre

 6. Mas Rob zegt:

  Een paar dingen moeten, denk ik, worden onderscheiden:
  1. de schuldvraag
  2. het diplomatieke optreden van de Nederlandse regering en
  3. de Nederlandse verontwaardiging ten aanzien van de misdaad.

  Wat betreft dit laatste, ik vind Nederland veel duidelijker en krachtiger de wereld moeten laten weten dat het neerhalen van MH17 een oorlogsmisdaad is en dat Nederland niet zal rusten voordat de verantwoordelijken hun gerechte straf krijgen. Hiermee stel je de norm in het verdere verloop van het onderzoek.

  Die krachtige houding wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor diplomatiek verkeer met alle betrokken landen en partijen. Wat dat betreft doet de Nederlandse regering het goed. Ook is het geen opmaat voor onbezonnen Nederlandse acties of premature beschuldigingen. Wél is het een waarschuwing: bestraffing van de daders is in Nederlandse ogen niet onderhandelbaar.

  • Boeroeng zegt:

   Toch heeft de regering gelijk.
   Even gedeisd houden om snelle terugkeer van de 298 mogelijk te maken
   En daarna om de partijen mee te krijgen in toelaten en steunen van een onafhankelijk onderzoek. o.a. alle brokstukken naar Nederland brengen.
   Als Nederland nu de grote trom roert dan is elk onderzoek in Nederland verdacht bij de russen en de rebellen. Die weigeren dan , of saboteren.. ook al denken ze oprecht dat het niet de schuld is van hun kluppie.
   Laat andere landen maar vingerwijzen.

   Het vliegtuig zal wel per ongeluk beschoten zijn. Ik denk door rebellen, al dan niet met materieel en militairen uit Rusland.
   Een dergelijk ‘foutje’ had Amerika ook vele jaren terug in de Perzische golf met een Iraans passagiersvliegtuig.
   Kun je dat oorlogsmisdaad noemen. als het per ongeluk was ?

   btw… verlangen mensen soms naar de wederopstanding van de koude oorlog ?

   • Mas Rob zegt:

    Timmermans bij de Veiligheidsraad: “Once the investigation ascertains who was responsible for the downing of the flight MH17, accountability and justice must be pursued and delivered. We owe that to the victims, to justice, to humanity. I call on all relevant countries to provide full cooperation. My country will not rest until all facts are known and justice is served.”

    Prima! De hele toespraak is indrukwekkend. http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/27865_timmermans_raakt_vele_harten_met_hartstochtelijke_vn_speech/

    • Pierre de la Croix zegt:

     Ik dacht dat “de blaaskaak” Rutte zich al eerder in eendere bewoordingen had uitgedrukt. Misschien niet door iedereen gehoord.

     Maar nogmaals, wat helpt dreigen met bijten als je geen tanden hebt?

     Pak

   • Arthur Olive zegt:

    Als het vliegtuig per ongeluk is beschoten dan is dat crimineel om zomaar op een unidentified vliegtuig te schieten.
    Het kan ook zijn dat ze net gedaan hebben alsof het een ongeluk was omdat ze wisten dat de NSA naar hun luisterde en dan nadat ze zogenaamd ondekten dat het een airliner was de conversatie te wissen.

 7. Huib zegt:

  In het redactionele artikel van de Telegraaf staat hedenmorgen:
  Onder de kop : ” WOEDE ”
  over de ingehouden woede van premier Rutte:

  Citaat:
  Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat zoveel Nederlanders in een klap door een oorlogsmisdrijf om het leven zijn gebracht. Een massamoord die nog steeds amper te bevatten is….etc
  Einde citaat.
  Sic.

  Huib

  • Jos Crawfurd zegt:

   Huib,ik wilde even op inhaken op wat Rutte nu pas durft te zeggen. Alhoewel hij het moet weten vanwege de situatie thuis,had hij dit vaker moeten uitschreeuwen,proclameren hoe wij dit alles hebben moeten doorstaan.Geen begrip van Jan de Hollander en nog minder van de nieuwe medeburgers.Weet je Huib dat is weer na schoppen en dat hebben de achtergebleven gezinsleden van de ramp met de MH17 totaal niet verdiend.
   Ik hoop uit het diepste van mijn hart dat er snel een einde komt aan al dit getouwtrek van de instanties.
   Mvg Jos Crawfurd.

 8. Huib zegt:

  Pak Jos,

  Lees ook net in de Stentor een overlijdensadvertentie van het omgekomen gezin uit Brummen.

  Barry Ardin Jan Willem Kooijmans
  April Antigone Kooiijmans-Van Doorn
  Mira Elise
  Isa Aimée
  De moeder is afkomstig uit Loenen en heeft vroeger nog met mijn dochter op de Rijvereniging gezeten. Haar ouders wonen nog steeds bij ons om de hoek.

  Ik sluit me bij jouw wens aan maar dan zullen ze wel een uitgekiende diplomatie moeten voeren.

  Huib

 9. Jan A. Somers zegt:

  Ja, minister Rutte e.a. spraken ferme taal!?!?. Meer is toch niet mogelijk? Nederland, de VS, alle landen die lid zijn van de VN, kunnen geen militaire interventie plegen. Zelfs geen humanitaire interventie. De Nederlandse krijgsmacht er op af sturen!!! De zware tanks zijn verkocht. De zware veldartillerie (mijn 8″ houwitser) is verkocht. Onze dienstplichtigen hoeven niet meer op te komen. Onze F16’s uit Afghanistan worden nu gereviseerd met kannibalisering van de achtergebleven vliegtuigen. Mijn plunje past niet meer. Is dat vliegtuig neergeschoten? Door wie? Onder wiens verantwoordelijkheid? Laat de stille diplomatie zijn werk doen, alle kanalen openhouden, het gesprek gaande houden. Laat ons rustig werken om de slachtoffers te identificeren en terug te geven aan de nabestaanden om fatsoenlijk te worden begraven/gecremeerd. Kunnen wij eindelijk iets doen waar we goed in zijn. Hadden we dat maar kunnen doen met onze slachtoffers op de Indonesische erevelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.