Oproep, Informatie over familie Mitchell

Een oproep aan overlevenden van Tjandungbalei II en Aik Pamienke I (Vrouwenkampen op Sumatra)

Mrs. Leah Robb, uit Edinburg  vraagt of iemand informatie kan verstrekken over de Britse vrouw Kathleen Joan Mitchell (1909 – 2004). Zij zat van  januari 1943 tot april 1945 in Tjandungbalai II, een klein kamp van 180 vrouwen en kinderen. Ze verhuisde naar Aik Pamienke I, een groter kamp met 1000 vrouwen en kinderen. Dit kamp werd op 1 november 1945 bevrijd. Zou iemand kunnen vertellen waar Joan voor 1943 heeft gezeten?

.

Dit komt Leah Robb en een Duitse student uit Edinburg van pas vanwege een documentaire die zij gaan maken. Joan was apotheker. Dankzij haar medische kennis maakte ze medicijnen van planten en kruiden die in het kamp groeiden. Door haar medische achtergrond werd ze tijdens de kampperiode ‘kamparts’ . Hoewel ze Brits was sprak ze Maleis en Nederlands dat ze tijdens de internering had geleerd. Met een groep heeft ze getracht het kamp te verlaten, maar dat mislukte. Men beweert dat ze op een Japanse wacht spuwde, maar overleefde deze ‘misdaad’  waarschijnlijk omdat ze bruikbaar was. Vaak gaf ze haar eten weg aan anderen die er slechter aan toe waren.

.Jack Mitchell, was Joans’ echtgenoot die in een mannenkamp zat. Kan iemand ook enige informatie over hem geven? Tijdens zijn gevangenschap heeft hij vreselijk geleden en kort na de oorlog overleed hij.

Informatie graag aan: Henriette van Raalte: h.raalte@hetnet.nl

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.