Boeken

gecensureerdeoorlog.De gecensureerde oorlog van Louis Zweers:
Militaire voorlichtingsdiensten zoals Dienst Legercontacten, DLC en Marinevoorlichtingsdienst, MARVO te Batavia hadden grote invloed op de (foto-)berichtgeving over de oorlog in Nederlands-Indië 1945-1949. Aan de hand van nog niet eerder geraadpleegd archief- en fotomateriaal en gesprekken met legervoorlichters en fotografen is de positie van deze diensten gereconstrueerd. Het resultaat laat zien dat de beïnvloeding van de berichtgeving succesvol was. De legervoorlichtingsdiensten schetsten een te rooskleurig en vertekend beeld van de werkelijkheid in de tropische archipel. Ze voerden een propagandaoorlog en waren niet op zoek naar waarheidsvinding. Ze toonden weinig respect voor de persvrijheid.
Luister naar een radio-interview . Of dit interview  op de radio

rudy1

7W’s
Een nieuw boek van Rudy E. Groenewaldrudy2
Klik op dit plaatje —>>

..

.Liefde in tijden van oorlog:
Tijdens de koloniale oorlog 1945 -1949 onderhielden tal van Nederlandse soldaten in Nederlands-Indië seksuele contacten met lokale vrouwen. Niet zelden werd hieruit een kind geboren. Liefde in tijden van oorlog is het eerste boek over dit uiterst gevoelige onderwerp.
Zie de website oorlogsliefdekind.nl.

nooitmeerthuis1Ron Brus.  Nooit meer thuis
‘Nooit meer thuis’ is het boek met 302 binnenpagina’s, geheel in kleur en vol met foto’s, tekeningen, printen en noem maar op dat geheel handelt over het leven in Nederlands-Indië ten tijde van de oorlog die daar woede. Ron was de zoon van een KNIL militair en een Belgisch-Molukse moeder.  Lees ook dit.

papuaerfgoed.org, de laatste publicaties

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op Boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.