18 okt TV: MAX maakt mogelijk

Aflevering 2: Indonesië – vrijdag 18 oktober om 17.35 uur op NED 2
In een eerdere aflevering was te zien hoe presentator Jan Slagter in de Indonesische miljoenenstad Surabaya op Java een vergeten groep ouderen die in diepe armoede leefde bezocht.
helpdeindischenlogoDe aanleiding was een noodkreet uit Indonesië, afkomstig van Ruud en Leida Sellier, beide 73 en geboren in Indonesië. Zij zette zich in voor een groep arme ouderen, Indische Nederlanders, ook wel Indo’s genoemd. Ze spreken Nederlands en hebben veelal een Nederlandse achternaam.     archieftopic

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

45 reacties op 18 okt TV: MAX maakt mogelijk

 1. R Geenen zegt:

  Hoop dat Nederland er ook wat aan wil doen, in plaatst van ontwikkeling geld te geven aan corrupte landen.

  Ronny

  • Sylvia Groot zegt:

   Ronny, als je de Nederlandse staat bedoeld, dan denk ik van niet.
   Men moet het in deze van de burgers hebben, die zijn wel goedgeefs.
   Overigens zal het de oudjes niets uitmaken vanwaar hulp komt; ALS het maar komt.

 2. Sylvia Groot zegt:

  Ontroerend initiatief.
  Er zullen vast en zeker meerdere hulpbehoevende en arme indo’s op leeftijd in de sloppen ontdekt worden door mr. SOS.
  Blijft het daarom wel haalbaar om op deze wijze (1 voor 1) ondersteuning te geven?
  Wellicht zijn meer mensen tegelijk te helpen indien giro 4567 tevens gebruikt gaat worden om een verzorgingstehuis voor oude indo’s te bouwen.
  Financiele adoptie (zoals foster plan) is een andere mogelijkheid, want als ik het goed begrijp uit de verhalen van de oudjes worden niet alleen zij maar ook hun kinderen op ras gediscrimineerd (?)

  Rare Bird zong: “and sympathy is what we need my friend…”

  • Griselda Molemans zegt:

   De stichting HALIN ondersteunt al vanaf 1955 hulpbehoevende warga negara’s door de hele archipel. Het lijkt me efficienter en pr-technisch sterker wanneer er bij HALIN aangehaakt wordt. Zonder daarmee het initiatief van het echtpaar Sellier tekort te willen doen.

 3. Jane van Leerdam zegt:

  Nederland heeft Indonesië excuses aangeboden. Laat Indonesië samen met Nederland iets voor deze mensen doen. Onze ambassadeur in Jakarta moet deze mensen eens opzoeken. Schenk deze mensen een bedrag, voor hen is het oorlog gebleven, ARMOEDE.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Nou … vanochtend hoorde ik over het nieuws van Radio 1- zij het met een koeping setengah, dus misschien verkeerd gehoord – dat nu ook de (half)wezen van Rawagede en Zuid Sulawesi aan de poort van het Binnenhof gaan staan rammelen voor excuus en schadevergoeding.

   Dat kunnen er miljoenen zijn, alles vanaf 66 jaar en ouder komt in aanmerking. Die arme Nederlandse ambassadeur in Indonesia staat nog wat te wachten.

   Van de Republiek Indonesia hoef je niets te verwachten. Daar is het “ieder voor zich en Allah voor ons allen en ik een beetje meer dan jij”.

   “Crowd funding” is dus het toverwoord.

   Pak Pierre

 4. huib zegt:

  Ach heer Geenen, dat zou je als eenvoudig mens inderdaad denken.
  Maar het beroerde is dat de ontwikkelingshulp een echte industrie is geworden. Maar recent nog wordt 17 miljoen euri overgemaakt, zogenaamde om de vluchtelingen in Syrie te helpen. Na alle strijkstokken gepasseerd te zijn blijft er bitter weinig over voor de mensen voor wie het bedoeld is zoals het uit eerdere hulpprojecten is gebleken. Denk bv. aan de aardbevings- en tsunami rampen.
  Wat was er eenvoudiger dan in Nederland noodwoningen te laten bouwen en naar de betroffen gebieden met vrachtwagens te transporteren. Snijdt het mes aan 2 kanten, goed voor de vluchtelingen en goed voor de Nederlandse werkgelegenheid en strijkstokken nagenoeg ge-elimineerd. Maar ja zo werkt het helaas niet in ontwikkelingshulp-land.

 5. huib zegt:

  Ja Pak Pierre, daar kon je de klok op gelijk zetten toch. Zo werkt dat nu eenmaal. Zal nu wel weer de toorn op me laden met deze mening en andermaal naar het Wilderskamp verwezen worden of nog erger.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Ach … Pak Wilders die geen partij heeft zal dadelijk uitgroeien tot de grootste partij (volgens peilingen van Pak Andjing).

   Voorwaar een grootse prestatie om gebakken lucht succesvol uit te venten.

   Andere partijen, c.q. hun vertegenwoordigers, verkopen ook gebakken lucht, maar zijn daarin kennelijk niet zo succesvol.

   Pak Pierre

   Pak Pierre

 6. om eerlijk mijn mening te geven zit ik eigenlijk stilletjes te hopen op het feit dat Nederland, na deze zgn excuses, eens onder ogen gaat zien dat wat hierboven ergens staat over iedereen die boven de 66 jaar is in Indonesie, er recht op zou kunnen hebben, gaat beginnen met betalen….chapeau Mevrouw Liesbeth Zegveld…..gewoon doorgaan met procederen, de aanhouder wint…ik geloof erin!
  En dan idd zorgen dat er verzorgings tehuizen komen in Indonesie en dan niet alleen op Java…..en tsja die bekende strijkstok kijk naar Haiti en hoelang is dat al niet bezig…..en voor mij mag Wilders voor flinke opschudding zorgen hoor…is wel eens goed voor dit land!!!
  Mooie zin Pak Pierre….voorwaar een grootse prestatie om gebakken lucht succesvol uit te venten…..schitterend..!! Groetjes Therese

  • Pierre de la Croix zegt:

   Ach ja Thérèse…. ik ben ervaringsdeskundige. Als zelfstandig consultant heb ik bijna 13 jaar lang succesvol gebakken lucht verkocht en daarna nog eens 2 jaar (mijn laatste “actieve” jaren) voor de Amerikaanse firma die mijn luchtbakkerijtje aantrekkelijk genoeg had gevonden om het over te nemen.

   Alleen had de belastingbetaler geen last van mijn (business-to-business) handeltje. Mijn arbeid leverde de staat zelfs belastingpenningen op. Ik mocht van het salaris van mijn werknemers loonbelasting en premies inhouden en afdragen, ik mocht van mijn opdrachtgevers BTW inhouden en vervolgens afdragen en als ik zelf nog wat overhield mocht ik natuurlijk ook eerlijk delen met de staat, opdat ambtenaren en politici er goede sier mee konden maken.

   Overigens deel ik je achting voor mevrouw Zegveld niet. Maar goed, een iegelijk heeft recht op haar/zijn eigen idool.

   Mijn sympathie gaat uit naar mensen als het echtpaar Sellier en het werk wat zij doen. Wat mij betreft mogen zij arme nooddruftige echte Indonesiërs ook in hun goedertierendheid betrekken, dus niet uitsluitend WNI Indo’s. Daar gaat het dus niet om.

   Pak Pierre

   • Tuurlijk mag iedereen zijn eigen mening hebben, alleen moet ik zeggen dat ik niet erg wegloop met het woord …idool….., ik heb een grote bewondering voor haar aanpak en doorzettingsvermogen om dit gegeven tot zo’n succes te maken dat bijna heel Nederland eindelijk eens gaat weten hoe het eigenlijk allemaal gegaan is, al is het nog summier, en ja ook ik heb bewondering voor het echtpaar Sellier en hun werk zekers! Van verder commentaar op dit alles zal ik mij wijselijk onthouden, puur uit eigen belang……..groetjes Therese

 7. Huib zegt:

  De afgelopen dagen hebben wij via de TV weer mogen genieten van het uitventen van gebakken lucht door de verschillende partijen en het op de kast jagen van Pak Krullebol door Boeng Kandidaat minister.
  Lees in de Telegraaf van hedenmorgen de column van Nausicaa Marbe een treffende observatie van dit laatste.
  En Boeng Mark stond maar uren op de been en te oreren en alle sollicitanten omslachtig te vertellen dat ze een kruimel krijgen als ze hem steunen. De rook komt je gewoon de oren uit.
  Overigens snap ik niet dat de rijke Indonesische staat niet voor zijn eigen armlastige burgers kan zorgen, WNI of niet. Geldt trouwens voor meer rijke staten en regio’s. Ze kunnen toch ook dure wapens kopen?

  • Surya Atmadja zegt:

   Huib, op 27 september 2013 om 11:02 zei:
   Overigens snap ik niet dat de rijke Indonesische staat niet voor zijn eigen armlastige burgers kan zorgen, WNI of niet.
   ————————————————————————————–
   Als je over “arme”Indonesiers hebt , dan worden ze gesteund door de regering .
   Ze hebben steun voor de eerste levensbehoeften , “ziekenfonds”, vrijstellingen etc.
   Alleen is het onvoldoende, niet dezelfde zoals in rijke westerse landen.
   Een arme buitenlander zal waarschijnlijk geen inkomen hebben .
   Die moet waarschijnlijk bij hun eigen overheid/ambassade aankloppen.

 8. Surya Atmadja zegt:

  http://indonesie.actieforum.com/t8879-aboutaleb-promoot-rotterdam-in-indonesie
  Toen ik in Indonesische kranten las dat een Nederlandse technisch buro de Indonesiers GRATIS wil helpen(onderzoek op eigen kosten) om de waterhuishouding te beheersen , denk ik : Pinter die Belanda.
  Ze gaan een spirinkje uitzetten en halen een grote makreel of tonijn binnen.

  Dus wij moeten in Nederland niet te veel kritisch zijn ( zoals een open brief sturen nar Pak Rutte) , anders worden de Indonesiers boos.
  Je weet hoe ze zijn .Toch ?
  Gaan ze zaken doen met Duitsers (techniek, wapens) idem dito , Fransen, Engelsen, Chinezen (wegen, bruggen) , Japanners (snelheidstrein), Zuid Korea( oorlogsschepen, militaire vliegtuigen) .

  • @S.A.:

   Is niet de eerste keer, dat men vanuit Nederland “hulpvaardig” is richting Indonesia wat betreft “hulp” aan/in de waterhuishouding van Indonesia.
   1) Bandung Stads drinkwater voorziening fase 2 –
   2) Verplaatsbare drinkwater units Kalimantan.
   3) Dijkverzwaring JKT e.o.

   Projecten vonden plaats in jaren 90 vorige eeuw en ik mocht er uit hoofde van mijn beroep aan helpen mee “prutsen.”

   Projecten werden zwaar gesubsidieerd door Nederland, incl. het bezoek van de Indonesische Projectmanagers (en hun familie) voor sightseeing negeri Belanda, waarbij ik wederom het genoegen had om in Nederland een toerleiding te mogen organiseren. Het leverde GEEN verdere projecten op. Dus dat kan ook de keerzijde van de medaille zijn.

   • Surya Atmadja zegt:

    (en hun familie) ???
    Toch niet door de bemoeizucht van Jan P ?
    Eigenlijk heeft Nederland zo veel kennis in huis en ze kennen de Indonesiers beter dan andere landen.

    • “En hun familie???” was de vraag van S.A.

     Uiteraard, want dat waren buitenkansjes voor hen die met beide handen tegelijk werden aangegrepen…. De Indon. projectmanagers waren belangrijke mensen (!!!) dus dat moest “uitgebuit” worden en mocht moeder de vrouw mee en de tickets werden ergens in de projectkosten wel weggemoffeld. Zo werkt het in de Industrie, ook in westerse landen.

     Zeker jammer dat – al was het maar slechts uit hoofde van de lange historische band die er ooit bestond – de wederzijdse samenwerking nooit ten volle tot uitvoer is gekomen…. daar waar andere landen het wel deden of voor elkaar kregen….( De UK en India bijvoorbeeld…)

     Ik kijk wel ’s vaker naar buitenlandse zenders op de TV, waaronder ARTE, Duitsland, UK, België, nieuws van de nieuwszenders, Discovery, Nat.Geo. en hoeveel daar op die zenders al niet diverse documentaires over Indonesia werden uitgezonden…. als ik het vergelijk met wat Nederland dan uitzendt of uitgezonden heeft ??????

     Ik kan me menigmaal niet onttrekken aan de gedachte dat Nederland niet enkel bezig is het koloniaal verleden inclusief de gevolgen WO2 en erna, te verdonkeremanen, maar ook letterlijk ALLES probeert weg te moffelen en of van tafel te vegen, inclusief het handelsgebeuren en de geldelijke positieve resultaten ten gunste van het algemeen nut en belang, waardoor de mensjes wat minder hoeven bij te dragen aan de gaten in de hand van de regering alhier.

   • eppeson marawasin zegt:

    @Henri R. Cingoor, op 27 september 2013 om 16:39 zei:@

    — Welk een bijzondere ervaring(en) heer Cingoor. Tja, de ene keer moet je het water indammen en een andere keer H2O weer de vrije ruimte laten. Ik verwacht in de toekomende tijd dan ook een bandjir aan Indonesische studenten in Delft e.o. De kwartiemaker schijnt in 1968 reeds te zijn gearriveerd.

    Maar waarom ik feitelijk reageer, gek hè … hoe associaties soms opborrelen. Uw naam voerde mij terug naar de stad van Flipje, het Betuwse Tiel alwaar ik onlangs een wijle heb mogen vertoeven. Een mislukt entree van het festivalterrein van Appelpop creëerde ruimte voor een wandeling naar de Maartenskerk aan de Kerkweg; gelukkig stond ie er nog.

    Op het ANWB-informatiebordje las ik over de ‘tien gedaanten van de Maartenskerk’. En dat laatste popte meteen up als associatie toen mij uw naam gewerd. Bijzonder hoor.

    Overigens, toen ik verder las dat het Bätz-orgel afkomstig was uit Dordrecht, had ik ter plaatse stante pede de associatie met een Toko in de wijk Sterrenburg. Als je daar een teveel aan boemboeboemboe inslaat, kan je dompet aardig leegraken.

    Zo maar heer Cingoor, dit wilde ik even kwijt.

    Ik wens u een fijn weekend.

    e.m.

    • Ach heer Marawasin, dat is heel mooi geschreven en geassocieerd van u waarvoor mijn dank. Ja, soms heeft een kerk wel eens verschillende gedaantes nodig, al was het maar om bij tijd en wijle het traag verminderend bezoekerspubliek te verpozen.

     Mijn respect voor uw scherpzinnige blik in het leven (hetgeen me al vaker is opgevallen trouwens). Het doet mij op mijn beurt dan weer denken aan de TV serie Elementary met S.Holmes en Watson (Lucy Liu)

     En Lucy brengt me dan via een omweg weer bij die toko die graag de dompets leeg maakt van het bezoekend publiek, door zoveel lekkere dingen uit te stallen en dan gaat een mens wel eens voor gaats, niet dan…. of soms te vaak …. 🙂

     Waarbij ik dan graag de opmerking aan toevoeg: Mocht u toevallig de bron willen opsporen waar het Bätz orgel gemaakt werd, dan is het omweggetje naar de toko zo gemaakt…. en als u dan toch in de buurt bent van de toko, dan kunt even zo goed de straat oversteken (letterlijk) om te genieten van de uit de toko aangekochte boemboe2 en aanverwante koekjes en dergelijke.

     Uiteraard kent u natuurlijk wel de weg om uw aankondiging te sturen via één of ander Contactformulier van die orgelfabriek (!!) bij u welbekend….. En aangezien de toko-eigenaresse een ver gerelateerd familielid is, is daarmee in aansluitende conformiteit mijn vriezer goed gevuld…. Mijn voorraad aan koffie is echter slechts gestoeld op de productie van DE of AH, want de kopi Luwak is mij te gortig….qua prijs

     En u en de uwen eveneens een fijn weekend toegewenst.

   • R Geenen zegt:

    >>>>>>>>>Projecten vonden plaats in jaren 90 vorige eeuw en ik mocht er uit hoofde van mijn beroep aan helpen mee “prutsen.”

    Projecten werden zwaar gesubsidieerd door Nederland, incl. het bezoek van de Indonesische Projectmanagers (en hun familie) voor sightseeing negeri Belanda, waarbij ik wederom het genoegen had om in Nederland een toerleiding te mogen organiseren. Het leverde GEEN verdere projecten op. Dus dat kan ook de keerzijde van de medaille zijn.<<<<<<<<<<

    Daar gaan de centen van de belasting betalers.
    Maar zolang niemand het weet, mag alles in de politiek.

 9. Surya Atmadja zegt:

  Aboutaleb in Jakarta
  Insha allah , Daar wordt wat groots verricht !!


 10. Jos Crawfurd zegt:

  Gelijk heeft Mevrouw Griselda,HALIN heeft al langer met het bijltje gehakt en de familie Selier ken ik nog uit mijn Surabaya tijd.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Pak Crawfurd,

   Betekent dit dat u uw invloed gaat aanwenden om het echtpaar Sellier te bewegen hun activiteiten onder te brengen bij Halin, zoals mevrouw Griselda Molemans dat – naar ik heb begrepen – graag zou zien?

   Pak Pierre

   • Jos Crawfurd zegt:

    Pak Pierre,uit ervaring weet ik dat Halin direct de Indische families maandelijks een x-bedrag overhandigd dit alles o.l.v. Mevrouw Sasabone. De instelling via Max die dit nu ook in Indonesië doet,werkt eveneens in Europa. Het is dus een alomvattende instelling en Halin,de afkorting geeft het al weer:Hulp aan landgenoten,directer dus zonder discriminerend overkomend naar andere bevolkingsgroepen.

    • R Geenen zegt:

     Ook ik heb via diverse Indo’s en het blad “Indo” vernomen over de goede reputatie van Halin. Ze werken niet met een strijkstok.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Het mag wel zo zijn dat Halin integer is en niet met een strijkstok werkt, de hamvraag is of andere stichtingen en individuen die in Indonesia met een zelfde doelstelling actief zijn bij Halin zouden moeten aanhaken, zoals mevrouw Griselda Molemans vindt (zie haar reactie van 26 september 1812 uur).

     Er zou, zoals mevrouw Molemans schrijft, “efficienter en pr-technisch sterker” kunnen worden geopereerd wanneer dat zou gebeuren. Maar is dat zo?

     Ik geloof dat het kleinschalige initiatief ook heel nuttig kan zijn en wellicht zelfs nuttiger dan wanneer het deel van een groter geheel zou zijn en v.w.b. de “PR” heeft het echtpaar Sellier toch niet zo slecht geboerd met de publiciteit via Max. Wanneer heeft Halin het laatst de landelijke pers of TV gehaald?

     Pak Pierre

    • Jos Crawfurd zegt:

     Pak Pierre is dat nou belangrijk om landelijk bekend te worden of te zijn via Pers of TV,het gaat toch om het resultaat. U weet zelf dat het inkomen van Max ver boven de Balkenende norm is;hij werkt dus niet voor noppes.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Neen Pak Crawfurd, het is niet per se belangrijk, dunkt mij, maar wel handig als je de publieke opinie meehebt en je afhankelijk bent van financiering uit particuliere dompèts.

     Ik ging met mijn opmerking over de geslaagde PR van de Selliers via Max alleen in op de suggestie van mevrouw Molemans dat het goed was voor de PR als alle kleine barmhartige Samaritanen zouden aanhaken bij die ene Grote Barmhartige Samaritaan genaamd Halin, zeer ervaren, zeer bekwaam en zeer integer.

     Dat grote Walla’s van Max tevens grootverdiener zijn is misschien niet te verteren, maar als ik in de schoenen van de Selliers zou staan zou ik zo nodig met de duivel samenwerken om de gestelde nobele doelen te bereiken.

     Ik zoek nog een duivel die de Orang Oetans en andere bedreigde diersoorten in Indonesia uit de brand kan helpen helpen.

     Pak Pierre

    • R Geenen zegt:

     Ik zoek nog een duivel die de Orang Oetans en andere bedreigde diersoorten in Indonesia uit de brand kan helpen helpen.

     Pak Pierre

     Halloween is in aantocht en dan zijn er heel wat duivelse kostuums te koop. Misschien vindt je er een die past.
     Just kidding!

     Ronny

    • Pierre de la Croix zegt:

     Ach … als ik voor duivel wil spelen, dan heb ik geen topèng nodig.

     Pak Pierre

 11. Beste Pierre de la Croix, het is heel vaak ook zo gesteld, dat omroepen ed zelf personen aanboren mbt items omdat zij weinig of niets zelf in aanbod hebben wat het grote publiek pakt, want daar gaat het toch om, om die verdomde kijkcijfers, niet alleen of iets interessant kan zijn hoor…..omroepen struinen ook internet af en maken gebruik van tipgevers….spreek uit een “”beetje” ervaring al die jaren…..groetjes en een hele fijn zonnig weekend…slmt pagi…..Therese

  • Pierre de la Croix zegt:

   Dag Thérèse,

   Dank voor alle goede weekendwensen. Dat goede zal nu wel helemaal lukken. Net na een uitgebreid vroegstuk twee van mijn Duitse familie uitgewuifd. De beroerdsten niet, maar na een paar dagen

   Danke schön – bitte schön – wiederseh’n
   Nix versteh’n,
   I wish I could sprechen Sie Deutsch

   is het weer goed toeven alleen op de jongenskamer achter de kompeuter, tussen de hutkoffers, het Bali’s houtsnijwerk, de aquarelletjes met sawahs en goenoengs, de autootjes en vliegtuigjes.

   Overigens heeft iedereen (Germanen en Indo) gisteravond weer gesmuld van de rijsttafel, gehaald van Pak Bogor (peranakan Chinees natuurlijk) uit Diemen. Die is werkelijk istimewa djempol. Een beetje reclame mag toch wel voor het algemeen nut, ook al krijg ik van hem nooit imboh.

   Tja …. ik draai ook al langer mee in deze boze wereld en weet dus dat die vooral bestaat uit penis poetsen en schone schijn. Zo maak ik mij ook geen illusies over meneer Max en verbeeld mij dus niet dat hij ’s nachts zijn bantal nathuilt uit compassie voor die arme Indo WNI’s.

   Maar so what …. ik kijk naar het resultaat. Als zo’n programma deze mensen weer eens uit de donkere kolongs van het bestaan haalt en de publieke opinie – al is het maar voor sak oepil – wakker schudt, dan is het toch mooi meegenomen. Beter iets dan niets ….

   Gauw het herfstzonnetje opzoeken.

   Alle goeds,

   Pak Pierre

 12. Jos Crawfurd zegt:

  Pak Pierre niet een duivel,maar een arts die met een Indonesische is getrouwd. Een zekere Dr.Smit als ik mij niet vergis,ik ben ook al tua en doe het uit mijn blote kepala ya.Met vriendelijke groet,Jos Crawfurd.

 13. eppeson marawasin zegt:

  Welnu meneer Crawfurd dan drinken we toch een hergiste Duvel op Dr Willie Smits:
  http://www.masarang.nl/nl/over-masarang/willie-smits.shtml

  http://www.orangutanoutreachnederland.nl/

  e.m.

 14. Jos Crawfurd zegt:

  Vandaag 18 oktober de tweede aflevering gezien. Het is erbarmelijk dat de Indo nog steeds in de steek wordt gelaten door deze regering en vorige regeringen. Moet een organisatie dit nou klaren voor de onderdanen in Indonesia omdat ze die erkenning van Holland niet ontvangen. Schandalig,hypocrisie ten top.

 15. Anoniem zegt:

  Diana Malcor.
  Ik zit op Bali en zou graag de heer Wim Plantema ontmoeten. Ik ben hier tot en met 23 februari.

 16. rob beckman lapre zegt:

  Aanhakend op de -september 2013- reakties , waarbij “HALIN” werd genoemd (er zouden volgens andere reakties nog zo’n 75(?)behoeftige WN’ers in Indonesie leven die door HALIN met private donaties worden gesteund),ben ik vorig jaar wat dieper in de zaak gedoken.In een brief aan de Synode van Protestante Kerken verweet ik hen, dat zij in 2013 – www.” Humanityinaction.org ” We are here.and we will fight” via de Conference of European Churches, haar lawyers Pim Fischer en Jelly Klaes een aanklacht (“complaint”)hebben laten indienen tegen de NL staat bij het EU Committee of Social Rights met het verzoek dat de NL staat ” alle mogelijke maatregelen te doen nemen dat de basis behoeften van AFGEWEZEN ASIELZOEKERS worden gegarandeerd” (=”B-B-B”).Ons land voldeed prompt aan deze (niet bindende)uitspraak.Mijn verwijt was, dat men volstrekt vreemden,zonder enige binding(behalve de kans op in NL te blijven rondzwerven op kosten van de belastingbetaler), WEL wenst te ondersteunen a raison van tienduizenden(?)/jaar,maar geen cent wil spenderen aan (ex)Nederlandse staatsburgers (waarvan aantal,nooit konden te bewijzen dat zij NL staatsburger waren) .Dan heb ik nog niet eens de(vele)miljarden genoemd die de NL staat jaarlijks vrijmaakt voor asielzoekers en “asielzoekers”(deze categorie bv uit MAROKKO,Tunesie,Algerije,PAKISTAN,Kosovo(Europa),Albanie(Europa),Bosnie-Herzegowina(Europa).Ik wees de Prot.Kerk op het artikel http://www.protestantsekerk.nl ” Waar een woord is is een weg”, en de diepere achtergrond van de woorden ” ……Kerk te zijn, van elkaar, en voor anderen.”,en mijn vraag was “denkt u dan ook aan “die anderen” (In Indonesie gebleven WN’ers?). Deze WN’ers worden,m.i.”gestraft” omdat zij of een verkeerde keus maakten, of (nog schrijnerder)geen bewijzen(meer)konden presenteren dat met NL staatsburger was.

 17. waluparmo zegt:

  Geachte Redaktie,
  Ik zou graag weten wat de eisen zijn voor geld steun aan een alleen staande 88 jarige Indo di in Indonesie is eleven.Bijvoorbaat hartelijk dank!

 18. waluparmo zegt:

  Waarom geen antwoord? Bijvoorbaar bedank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.