Het verhalenarchief

verhalenarchieflogoNieuwe verhalen   o.a dit verhaal:
Het contact tussen mijn ouders en ons verliep via brieven en foto’s. Een paar jaar voor haar overlijden gaf mijn moeder mij een door haar ondertekende brief, gedateerd begin 1957 te Jakarta. De brief hield in dat zij al haar rechten en het Nederlanderschap zou verliezen als ze een reparatiehuwelijk met mijn vader zou aangaan. Ze vertelde dat het de bedoeling was geweest dat mijn vader ons later zou volgen. De scheiding van mijn ouders heb ik lang niet begrepen en nog steeds leven er vragen bij mij. Mijn vader was namelijk lange tijd diep ongelukkig in Indonesië en mijn moeder diep ongelukkig in Nederland. Bij mijn eerste weerzien hoorde ik van zijn Chinese vriend, dat mijn vader na ons vertrek wanhopig was geweest. Hij reed zo hard op zijn Harley Davidson dat het leek of hij zich wilde doodrijden.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.