Ya toch, die Indische mensen ?

* haar ouders zijn niet gescheiden, heten niet Kromowidjodo, zeggen niet bij elke zin Adoeh seg en spelen geen badminton. Ook het huis ziet er heel ‘normaal’ uit. Geen kris aan de muur, geen wajongpoppen, geen cajaputi olie en geen antimakassars. Zelfs de verwarming staat niet extreem hoog. De avond verloopt in een buitengewoon gezellige sfeer. Er wordt veel gekletst en gelachen en er wordt zelfs gekaart. Dus geen spiritisme en dansende tafels.  Was er dan niets Indisch aan deze avond? Jawel, de Indische saucijsjes zijn onweerstaanbaar. Die moeten haast wel bij slagerij Van Olphen aan de Loosduinscheweg gekocht zijn.  bron is DenHaagDirect.
*Dat geeft de Tong Tong Fair alle mogelijkheid om andere invalshoeken te gebruiken voor de programmering waarbij ieder nieuw idee gebaseerd is op wat de afgelopen 55 jaar beklijfde. Dat is wat ik ervaar als ik daar rondloop. En van die open blik van de organisatie word ik blij. Trouwens ik vind het razend knap hoe ze het doen. Ieder jaar weer!  Schrijft Liesbeth Steur
* Na het overlijden van weer een tante en een oom van mijn vrouw merk ik dat zij de Indische cultuur en het Indische gevoel meer en meer mist. Er is weer een generatie verdwenen. Na het overlijden van haar vader en later haar moeder werd het steeds lastiger om in het Maleis te spreken met familie.  aldus Jan Brand.
estherscheldwachtEsther Scheldwacht schrijft:
Voor de rubriek “Mens en Dier”en omdat ik de nieuwe columniste van de Moesson word, komt Amke foto’s maken. Er is over en weer gemaild en vandaag is het zover: samen met mijn hond Capi word ik gefotografeerd. Ik heb haar al geschreven dat Capi een beetje een probleemhond is, moeilijk met andere mensen en honden. Geen allemansvriend, een bange macho

Klik op de tabbladen bovenaan om meer van haar columns uit de Moesson te lezen. Overigens, het theaterstuk Sunshine Show van actrice Esther Scheldwacht maakt deel uit van de line-up van muziekfestival Lowlands.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ya toch, die Indische mensen ?

 1. DP Tick zegt:

  Sorry..open mind vd TTF organisatie.Wellicht wel.En veel complimenten voor hen,.Doch als je niet echt tot het netwerk behoord,worden je ideeën niet echt op gereageerd.Is mijn ervaring tenminste.Nooit een reactie ontvangen echt.Alleen een keer een bevestiging vh lezen v mijn idee,doch verder nooit op terug gekomen. Ja,ik ben met die vorstenhuizen v Indonesië bezig en het lijkt me,dat dat geen slecht onderwerp voor de TTF is.Ik heb 1000-en foto’s (meeste oude)verzameld v overal en nergens.Ja,natuurlijk allereerst op de TTF de Indische cultuur,doch dit is ook een deel v ons verleden en vele Indoś hebben verwantsschasp met vorstenfamilies .Zoveel Indoische families heb ik blij gemaakt met info over hun vorstelijke vooruders en contacten met de huidige vorst.Wijlen meneer Manders v Moesson maakte een aantal malen een leuk standje over de Ind. vorstenhuizen.Boeiend en leerzaam om te zien.Tot op heden mocht ik nog niet zijn waardige opvilger daar zijn.Ik wil me niet opdringen,doch weet dat ik iets boeiends aan het publiek kan laten zien.Afijn,hopenlijk zal mijn in 2014,of 2016 gepubliceerde vademecuum over alle ca. 300 Indonesische vorstenhuizen t.m nu een succes worden.Het boek is al 1.100 blz dik. Dank U. Hoogachtend: DP Tick

  • P.Lemon zegt:

   Hr Tick Moest toch weer even terugdenken aan de tv reportage over uw liefhebberij/levenswerk. Vreemd dat onze culturele instituties de verzameling niet naar waarde (kunnen) schatten.
   Het komt ws door de hollandse tic (!) dat je eerst met een academische titel moet wapperen wil je gehoord worden. Misschien dat u bij de indonesische ambassade moet aankloppen voor de nodige support. Of moeten hun Royals nog maar even ‘ondergeschoven elite’ blijven.

   https://indisch4ever.nu/2011/12/07/8-dec-tv-donald-tick/

   en de gambar’s

   http://www.jaspervanbladel.nl/donald-tick-1

   In een flatwoning in Vlaardingen woont Donald Tick, autoriteit op het gebied van Indonesische vorstenhuizen en getrouwd met een heuse prinses aldaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.