Indisch4ever @ TTF 29 mei

Foto’s 29 mei — Bar en boos was het weer….weer. Toch togen wij, en velen met ons, vandaag weer naar Den Haag, om muziek te luisteren, deel te nemen aan workshops, en zoals wij, om enkele presentaties in het Bibit theater bij te wonen.

ttf29mei

foto1 – Interview Vilan van de Loo met tante Au, weer zo’n bijzondere vrouw. Zij is hoofdsponsor van een kerk in haar Molukse geboortedorp Halaliu. Dit doet zij met name door eten (loempia) te verkopen en zo heeft zij reeds duizenden euro’s kunnen bijdragen.
2 – Djam Boekoe met Nancy Jouwe over o.a. het boek de Vlucht van de Paradijsvogel 3 – Edy Seriese. Onder grote belangstelling werd de geheel vernieuwde website van het IWI, Indisch Wetenschappelijk Instituut, gelanceerd. Zie hier.
Van dit alles plaatsen wij binnenkort ook video’s

ttfbanner

 t/m 2 juni   –> website Tong Tong Fair <–
Lees indisch4ever op de TTF – onze foto’s – en hier ons TTF-videokanaal

Dit bericht werd geplaatst in TTF 2013. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indisch4ever @ TTF 29 mei

  1. Sylvia Groot zegt:

    29 mei: Boeiend om mee te kunnen kijken in Benkel naar Sang Penari meets Leine Roebana. Bij mysterieuze geluiden van gamelan zochten de dansers gezamelijk naar een mix van traditionele bewegingen met de moderne dans. Allerlei fysieke overwinningen moesten worden behaald en je zag ze zwoegen. Een spannend kiekje in de keuken van de dans en genot voor het oog voor een ieder die geinteresseerd is in de uitdrukkingsvorm van dans.
    Eerder maakte Leine Roebana in dezelfde lijn de zeer succesvolle en werkelijk adembenemende dansvoorstelling Ghost Track waarbij een compleet gamelanorkest uit Indonesie werd overgevlogen.

  2. DP Tick zegt:

    L.S.; Nog steeds niet ben ik iemand,die dweep met mijn afkomst,doch vind het wel erg fijn,dat aangelegenheden als TTF bestaan.Ja,het is erg commercieel geworden.Doch als je heel goed kijkt en snuffelt kom je heel veel leuke dingen dingen.Alleen zouden ze eens wat stilteplekken moeten creëren.Vroeger hadden ze eens een klein plekje en daar kon je zitten en naar oude radioprogramma’s over de Indische cultuur/historie luisteren.Na het vele geslenter is dat erg fijn.Die oma,die voor haar dorp geld verzameld door loempia’s te maken:die zou ik graag willen ontmeoten,daar zulke eerbiedwaardige dames zeer goed weten,hoe al dat lekkers en gezonds te maken.Okay,zijn jullie al in de Muna standen geweest.Dat is een eiland en kabupaten in ZO Sulawesi.Hebben erg lang samen met Buton historie met Nederland.Ze hebben in de stand vh ministerie v toerisme en een toko ook in dit Indonesië paviljoen hun activiteiten. Ze worden ook wel het cashewnoten eiland genoemd,daar men in Indonesië zegt,dat de lekkerste cashewnoten uit Muna komen.Ik hoorde,dat ze al door hun hele voorraad heen zijn.Blijkbaar is de grond daar heel goed,daar hun kleine lombok rawits erg aromatisch zijn.Ze hebben ook hele aparte kleding,die ze ook daar aanbieden. Ik noem het een Sjangri La v Indonesië,daar dat eiland een zeer unieke rust uitstraalt.Okay,voor allen de laatste dagen v d TTF:veel boeiende uurtjes daar. Ik ben er waarschijnlijk zaterdag weer. Hoogachtend: Donald Tick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.