Mail

Mail 1
Vóór en ook nog enige tijd na WO2 bestond er een Hotel-pension Van den Dool-Andreas, Residentieweg 27/29, Bandoeng N.O.I.
Het is ook opgenomen in de telefoongids van de stad en de eigenaar adverteerde regelmatig in de Javabode.
Mijn hobby is genealogie; ik weet al het een en ander over dit Indische takje van onze familie, maar ik zou heel blij zijn met een foto van genoemd hotel-pension.
Ik ben heel benieuwd of iemand mij daaraan kan helpen.
Met vriendelijke groet, Dirk C. van den Dool.

Mail 2
Ik liet mij vertellen, dat Japan oorlogsschade had betaald aan de regering. Dit is weer tegen gesproken. Weet U daar meer van?
Ik herinner mij iets te hebben gelezen dat de regering in de jaren 50 Japan alles had kwijt gescholden. Is dit waar en wat was de reden daarvoor. Wilhelmina had de oorlog verklaard en is het niet meer dan billijk dat zij moeten opdraaien voor de schade die wij tijdens de bezetting hebben geleden. Graag hoor ik van U en wens ik U veel succes en wijsheid toe iets los te peuteren van de Nederlandse regering.
Haast iedereen uit die periode 1942-1945 zijn inmiddels overleden. Komen straks de kinderen voor iets in aanmerking?
Met vriendelijke groet,

Mail 3
I noticed an article, by which it became evident that one of
your readers originally came from Billiton. I was there a few months ago and
took some pics. Is this of any use for your collection?
Kind regards,  Bill Zitman
bil1.bil1.bil1

Mail 4
Denken jullie dat de Japanners geen Countrymusic kunnen zingen?
Klik hieronder en geniet ervan.  http://www.youtube.com/watch?v=EieBcLvq7GI

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

3 reacties op Mail

 1. P.Lemon zegt:

  @Mail 2 “Bij de vredesonderhandelingen in San Francisco in 1951 drong Nederland, als enige, wegens het grote aantal (circa 98.000) staatsburgers dat destijds in Indië geïnterneerd was geweest, aan op vaststelling van een schadevergoeding voor hen. Minister van Buitenlandse Zaken Uipko Stikker (VVD) wist slechts te bereiken dat de Japanse premier Yoshida in een brief de principiële bereidheid vastlegde om smartegeld te betalen. Het zou nog vier jaar duren voordat het juiste bedrag was vastgesteld. Dat kwam ten slotte uit op 10 miljoen dollar, ofwel 385 gulden per geïnterneerde”.

  http://www.isgeschiedenis.nl/archiefstukken/de-lange-schaduw-van-de-kampen/

  Mbt de Indische kwestie :
  PvdA-politicus Schermerhorn, minister-president van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946.:
  Volgens hem was Nederland en Nederlands-Indië een niet te scheiden politieke eenheid. Het was het Koninkrijk dat oorlog voerde tegen Japan, niet Nederlands-Indië. Het was Nederland dat onderhandelde met Indonesië en de republiek onafhankelijkheid verleende. Niet Nederlands-Indië. Nederland en de Staten-Generaal beslisten over het lot van landgenoten in Indië. Niemand anders.

  Bovendien is de wijze waarop de Nederlandse overheid na de oorlog onderscheid maakt tussen de burgers in Indië en die in Nederland discriminerend. De Wet Materiële Oorlogsschade voorziet alleen in vergoedingen (totale budget 7,4 miljard gulden) voor in Nederland woonachtige oorlogsslachtoffers, maar sluit burgers uit het voormalig Nederlands-Indië uit!

  1 juli 2011 http://www.65jaarkinderenvanderekening.nl/de-indische-kwestie

 2. Anoniem zegt:

  Wij zijn totaal bedrogen door onze eigen regering. Hoe moeilijk was het voor velen om naar Nederland te mogen komen. Op de lagere school moest je wel al de vaderlandse liedjes zingen, maar toen het zo ver was, was het vaderland op slot. En kijk wat er tegenwoordig binnen komt. Wij hebben een bloed- en historische band met dit land. Het overgrote deel heeft een gemeenschappelijke betovergrootvader. Hoe veel van onze landgenoten zitten nog in Indonesië? Leven onder erbarmelijke omstandigheden. Omroep Max heeft eindelijk iets voor enkelen betekend. Indisch platform kan worden vergeleken met het I.E.V. voor de oorlog in Indië. In de volksmond was dit Indo Europeaan verneukt. Enz. enz..

 3. Jan A. Somers zegt:

  citaat: “Wilhelmina had de oorlog verklaard”. Wilhelmina kon dat niet eens, en heeft het dus niet gedaan. Bovendien is een oorlogsverklaring een onrechtmatige daad. Na de Japanse aanval was er wel de reactie van de GG/regering dat Indië zich in staat van oorlog bevond. Zo’n constatering is wettelijk nodig om maatregelen te kunnen treffen die in vredestijd niet mogen. Zie hiervoor Indische Staatsregeling 1925, art. 33. De staat van beleg was al eerder afgekondigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.