Mail

Mail 1:
proef iets van de koloniale sfeer toen in N Indië, mailde de inzender.
Een column als reactie op de tv-documentaire ‘onder elkaar’

Mail 2:
Ik geef sinds 1,5 jaar Indonesissche les aan beginners in Hilversum/Bussum. Ik probeer meestal groepjes te maken van maximaal 8 á 10 mensen. Zo blijven de kosten laag en het is gezellig en leerzaam om met anderen in een groepje les te krijgen. Maar het is ook mogelijk om privéles te krijgen. Het overgrote deel van mijn cursisten zijn Indo’s/Indische mensen, en dus dacht ik dat het misschien interessant is om jullie achterban op mijn cursussen te wijzen?

Op m’n website www.indonesischeles.nl kan je informatie vinden over de cursussen, en ik plaats daar ook geregeld lekkere recepten (want Indische mensen houden van lekker eten nietwaar?!) zie: www.indonesischeles.nl/selamat-makan
Overigens heb ik ook een facebook pagina waar ik regelmatig leuke weetjes of nieuwsberichten over Indonesie opzet: www.facebook.com/indonesischeles
Ik zou het leuk vinden als jullie je achterban op m’n site en facebookpagina willen wijzen. Omgekeerd kan ik ook een link naar jullie site plaatsen op mijn website.. als jullie dat leuk vinden?
Dank! En een hartelijke groet,  Ida Albertsboer

Mail 3:

In  verband met haar promotieonderzoek naar de schrijfsterDiet Kramer (1907-1965) zou Janneke van der Veer graag meer te weten te komen over haar echtgenoot Willm Anne Muller (1891-1945). Muller is in 1930 naar Indië gegaan en werd daar rector van het Bataviaasch Lyceum. Hij was toen getrouwd met Simonetta de Bats. In juni 1933 is Diet Kramer naar Indië gegaan. Zij trouwde op 24 januari 1934 met Muller, die inmiddels gescheiden was. Ze kregen twee kinderen. In 1938 verhuisde het gezin naar Bandoeng en kreeg Muller een andere functie in het onderwijs, mogelijk bij de inspectie. Ook heeft hij onderzoek gedaan naar het onderwijs in Zuidoost-Azië. In 1940 of 1941 vond een verhuizing plaats naar Djokjakarta, waar Muller directeur werd van de hbs. In juni 1942 werd hij geïnterneerd. Er is een Rode Kruis-registratie dat hij op 29 februari 1944 in kamp Tjimahi 4 zat. Op 5 december 1944 ging hij met een transport van ouderen en ernstig zieken naar een van de kampen op Java [waarschijnlijk Ambarawa 7]. Hier is hij op 7 juli 1945 overleden.
Graag zou ik in contact komen met mensen die Willem Anne Muller hebben gekend, hetzij in Batavia, Bandoeng of Djokjakarta, hetzij in een van de kampen. Vanzelfsprekend is informatie over Diet Kramer eveneens welkom. Reacties zie ik graag tegemoet via  jannekevanderveer@planet.nl
Bij  voorbaat dank en vriendelijke groeten,   Janneke van der Veer

Mail 4:

Ik ben op zoek naar de naam van een basisschool in Soerabaya.Ik heb daar tot mijn 7de jaar op gezeten en zou graag willen weten of er iemand is die klassefoto’s heeft uit die tijd. Ik heb zelf helemaal niks . Het gaat om de periode van 1954-1955-1956. Wie kan me iets vertellen? Mijn naam is Hedy Neijndorff , mijn ouders waren Lies Scholtz en Edwin Neijndorff. Wij hebben op de adjoerno boelevard gewoond in Soerabaya. Ik hoop op een reactie.    h.merkxneyndorff@upcmail.nl    tel.075-6161681
Mail 5:
Kwam deze pagina tegen met gegevens uit een telefoongids v Bandoeng. Als je zo
de namenlijst aan je voorbij laat gaan en vooral let op de aanvullende
informatie vwb hun beroep en bezigheden reis je , hoewel ik in een andere plaats
woonde, in gedachten toch weer terug naar het dagelijks leven in indië. Oud
Bandoengers zal het ws nog meer aanspreken.
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Mail

  1. Jan A. Somers zegt:

    Mijn lagere school (vóór de oorlog) was de broederschool St.Louis aan de Coenboulevard. Met broeders/fraters uit Oudenbosch.
    Daar is nog een stichting die misschien foto’s heeft. Zie voor nu: http://www.smakstlouis1sby.sch.id/sinlui/ Is een geweldige school geworden, ben er hartelijk ontvangen. Hebben waarschijnlijk ook een archief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.