Mijn Indisch hart

Ricky Risolles heeft voor HALIN een videoclip gemaakt.
De melodie is getjoppet, tekst is van hemzelf.
De gitarist is Louis Drabe en de figuranten zijn …  ahhhh….zie maar, ya ?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Mijn Indisch hart

 1. Ed Vos zegt:

  Pinjam tanpa izin, dat kunnen die Indonesiers wel. Gaan daarvoor zelfs leentjebuur spelen in Denver.

  • CJ Lentze zegt:

   Een eerder liedje van Ricky, ‘Goddank ik ben een indo boy’, greep terug op een liedje van John Denver(!), doch niet door Denver geschreven.

   Echte naam overigens ‘Deutschendorf’, dan bekt ‘John Denver’ wel wat lekkerder.

 2. jos crawfurd zegt:

  Hai Nel&Boeroeng leuk om mijn oudste zoon en twee cucu’s te mogen zien;jammer een beetje pendek…..maar het gaat in het bijzonder om onze landgenoten daar in Indonesia.een kleine 20jaar geleden ben ik er actief mee bezig geweest;ook met het promoten.Jammergenoeg ging het in mijn ogen een beetje wat te traag om de mensen over die bekende brug te laten komen.Hopelijk komt er nu meer vaart in.Hartelijk dank voor alle moeite.

 3. P.Pinchetti zegt:

  Heel leuk dat lied “Mijn Indisch hart” , heb het al vele malen beluisterd en moet me er nog steeds kriput om lache! Bolèh die Ricky!!!.

 4. eppeson marawasin zegt:

  Waarom hebben sommige topics het uitnodigende in zich om als reageerder ‘off topic’ te willen gaan. Neem mij nu. Ik hoorde dit melodietje voor het eerst op een MC van Willem Bijkerk, die later wereldberoemd zou worden in Nederland onzer zijn artiestennaam ‘Waylon’. In die tijd, aan begin van zijn (zang)carrière, midden 90-er jaren liet hij zich nog ‘Young Waylon’ noemen.

  Ik kwam in het bezit van de MC na het bijwonen van een optreden van de Brabantse countryband West Virginian Railroad. De oorspronkelijke titel van het liedje is ‘Achy Breaky Heart’. ‘Mijn Indisch Hart’ is dus een trefzekere vertaling 😉 .

  Maar dat ik de MC van Young Waylon, na al die jaren nog redelijk goed, in mijn bezit heb, komt omdat niet veel later na aanschaf ervan mijn moeder, ‘mijn levenreddende strenge heldin’ kwam te overlijden. En het wonderschone van de MC was, dat de soprano van Young Waylon die het lied ‘This Song ’s for Mamma’ zo gevoelig (in mijn oren) vertolkt meer dan alles ‘de troost’ bood om het heengaan van moeder te kunnen verwerken.

  Waylon heb ik niet meer gevolgd, maar de MC beheer ik als een ‘collector’s item’.

  Wat zegt u, of ik Ricky wel volg?

  e.m.

 5. eppeson marawasin zegt:

  @CJ Lentze, op 22 november 2012 om 22:22 zei:/…/ Hoeveel kracht er niet in muziek kan schuilen.@

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Neon_Genesis_Evangelion#Rei_Ayanami

  e.m. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.