GroenLinks wil definitieve oplossing Indische Kwestie

GroenLinks wil dat er erkenning, rechtsherstel en compensatie komt voor alle oorlogsgetroffenen uit Nederlands-Indië. Dit laat een woordvoerder van de Tweede Kamerfractie desgevraagd weten. Ook wil de partij dat Nederlandse dienstweigeraars uit de periode 1945-1950 eerherstel en compensatie krijgen.

‘Het Gebaar’ niet voldoende
Volgens GroenLinks heeft de compensatie die de Nederlandse politiek in het verleden heeft geboden ‘weinig van doen had met een schadeloosstelling en meer met een algemene vorm van smartengeld   Indoweb.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op GroenLinks wil definitieve oplossing Indische Kwestie

  1. Van Beek zegt:

    Goedzo groenlinks, vooral eerherstel en compesatie voor de dienstweigeraars. Zullen de kolonialen niet blij mee zijn. Jammer dat groenlinks nog maar weinig invloed heeft.

  2. Ted Hartman zegt:

    Zie ook reacties op Indoweb. Het gaat erom dat Groen Links nog andere patijen meekrijgt opdat de Indische Kwestie op de agenda van de Tweede Kamer komt te staan om dit te bespreken . . . . . Ted Hartman

  3. P.Lemon zegt:

    Als die steun van GL kamerlid Jesse Klaver met een indische achtergrond ( 3e of 4e generatie) afkomstig is zullen er meerdere indo’s 3.0 het politieke ambt moeten nastreven om ooit die indische kwestie naar wens af te sluiten. Van de totokker’s ( o.a. Rutte en Wilders) is niets te verwachten ,die houden de portemonnee gesloten. Immers orang pelit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.