Vierdaagse

NOS: Als de Nijmeegse Vierdaagse volgende week weer van start gaat, zullen maar weinig deelnemers zich bewust zijn van de koloniale en militaire wortels van het evenement. De tocht begon ooit als een marcheeroefening voor een inmiddels grotendeels vergeten regiment, de Koloniale Reserve
Zie noviomagus.nl  en  lees meer op indonesië.actieforum

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Vierdaagse

 1. Peter zegt:

  Ik herinner me dat toch wel veel militairen aan de 4-daagse meededen. Ik denk dat het komt dat je een bintang krijg en dat fleurt het unform wat op. Ik heb de de 4-daagse voor het eerst en het laatst tijdens mijn dienstplicht gedaan.Ik moest er wel voor trainen in de omgeving van Den Helder en altijd op Zaterdag, mijn vrije dag,want dan waren de adelborsten vrij, met wie ik oefende.

  De 4-daagse was een grootse ervaring, behoorlijk veel en enthousisast publiek langs de weg, ik heb toen geweten wat marcheren was met 10 Kg op de rug en ook nog een pistool. Elke avond ging ik vroeg naar bed want ik was wel moe en je moet voorbeeld geven. aan het eind was er het defilee in net uniform, maar met die lullig kistjes en dan loop je als marineman wel trots voorop (ik moet nog ergens foto’s hebben).

  Maar doen indischen eigenlijk aan de Nijmeegse 4-daagse mee, ik heb er toen weinig gezien, misschien komt het dat ik sochtends vroeg vertrok en dan praten we over begin jaren 80 van de vorige eeuw.

 2. eppeson marawasin zegt:

  Wat een grappige verschrijving. Surabaya en Puijon liften onbewust mee. ’t Kleurt mijn dag!

  e.m.

 3. eppeson marawasin zegt:

  @ de Koloniale Reserve@

  e.m.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.