TTF – Nog maar 2 dagen….

Voor het gemak tel ik vandaag gewoon niet meer mee, dus nog 2 dagen!!

ff tussendoor, hebben jullie ook al een pas, dat is wel zo gemakkelijk binnenkomen n.l. Je kan ook een pas nemen voor een paar dagen bijv. Bestel in ieder geval je kaarten vantevoren, online of bij de voorverkoopadressen,  zie hier voor info

Dit bericht werd geplaatst in TTF 2012. Bookmark de permalink .

13 reacties op TTF – Nog maar 2 dagen….

 1. Boeroeng zegt:

  ahhhhhh ik zie een donkere adonis verscholen achter die blonde pas

 2. David zegt:

  Het is welhaast ontroerend (meen ik) om te zien hoe menigeen op van de zenuwen is en zich verheugt op de TTF. Weer even dat grote Indische feest, bekenden ontmoeten, snoepen, geuren, kleuren enz enz. De moderne tempo doeloe. Ik begrijp dat. Ik ga ook. Opmerkelijk wel dat sommigen van hen, als er geen TTF is, blijven beweren dat alles voorbij gaat, dat je je moet aanpassen, dat je verhollandst bent, gevoel niet in een potje is te bewaren enz.

  • Boeroeng zegt:

   Ik ga niet naar de TTF voor de sfeer van vroeger te Indië te proeven
   Voor mij is de TTF primair over tempo heden. Hoe smaakt de saté van heden op de TTF is belangrijker te weten dan hoe het smaakte in 1912.
   Ook interessant om te weten, maar het is niet meer eetbaar.
   Vooral niet in een potje bewaren deze ..
   Tidak ya ???

   • David zegt:

    Weet je nog Boeroeng, de sateh in de Houtrusthallen? Op houtskool gemaakt, met spek. Houtrust vol rook, maar lekker. Tegenwoordig van elektrischr grill en halal. De sateh van 1912 ken ik niet, was er toen nog niet. En dat bedoel ik dus met ‘de moderne tempo doeloe”, herinneringen aan de jaren 50, 60….lijkt als gisteren, maar ook al lang geleden. En zeg nu niet dat je ook al niet aan die jaren mag terugdenken..

   • Boeroeng zegt:

    Ik heb de houtrusthallen niet meegemaakt. Ik kom pas sinds 2006.
    Van mij mag je aan die jaren terugdenken, hoor.

 3. David zegt:

  Maakt niet uit, maar dat verklaart onze ‘generatiekloof’. Ik draag het verleden als vergelijkingsmateriaal mee in mijn rugtas en ben daarom alerter (en soms kritischer) op veranderingen. Jij bent nog vrij nieuw en daarom ook openstaand voor nieuwe elementen. Leuke is wel dat wij, vermoed ik, ongeveer van hetzelfde bouwjaar zijn.

 4. CJ Lentze zegt:

  Ik was er niet bij, maar ik kan me zo voorstellen dat er destijds in de Houtrusthallen ook oudjes rondliepen die wel in 1912 saté hebben gegeten, en zo hun op- en aanmerkingen over de sateetjes op die vroege Pasar Besars hadden…

  Mijn oma, 84 jaar, vorig jaar weer op de Pasar, was erg tevreden over de sate, de martabak en de sajoers aldaar… ook al kookt en bakt zij zelf honderd maal beter. 😉

 5. Pierre de la Croix zegt:

  Wilde geruchten doen in Den Haag de ronde dat bij zonsondergang een Adonis zou zijn gesignaleerd voor de ingang van de TTF, gewapend met een slaapzak, vast voornemens om er de nacht door te brengen.

  Don’t shoot the messenger.

  Pak Pierre

  • Boeroeng zegt:

   Het kan ook zo’n occupypunkerd zijn die daar meer uit de wind ligt en dichter bij de keukengeurtjes

   • Pierre de la Croix zegt:

    Of een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker of een fan van Ali B.

    Wie dan ook, ik wens de Adonis en zijn gevolg een heel genoeglijke dag morgen.

    Pak Pierre

 6. bintang zegt:

  De huidige Tong Tong Fair is niet te vergelijken met die goeie ouwe Pasar Malam Besar.
  De organisatie is professioneler en zakelijker geworden maar veel van de kokkies van toen vroeger hebben het geheim van hun overheerlijke gerechten waarschijnlijk mee het graf in genomen, want wat ik nu soms proef is het predikaat Indisch Eten nauwelijks waard.
  Waar het vroeger bij elke stand raak was (zeker in de Houtrusthallen!) moet je nu zoeken naar een fatsoenlijke Sateh Babi, Babi Ketjap of Ajam Smoor.
  De muziek is nu vaak ook niet meer om over naar huis te schrijven.
  Smaken verschillen natuurlijk, maar de kwaliteit laat gewoon vaak te wensen over.
  Waar vroeger Tante Pim, De Black Dynamites, Fam. De Fretes, Andy Tielman, Massada, De Hell Cats, etc. met hun gevarieerde klanken het publiek keer op keer deed genieten lijkt het tegenwoordig wel of amateur bands zitten te oefenen op het podium.
  Ik begrijp wel dat die onbekende amateur bandjes goedkoper zijn om te boeken, maar als die kwalitatief gezien ver onder maat presteren halen ze wel meteen het niveau van de gehele Tong Tong Fair omlaag.
  Blijft over: omong omong met familie en bekenden.
  Altijd de moeite waard natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.