Indische figuranten gezocht

De halfzus van de bruidegom wordt gespeeld door een actrice met Indisch uiterlijk en we zijn opzoek naar een man die door kan gaan als haar vader (60-70 jaar). Daarnaast zoeken we een vrouw (stiefmoeder) van rond de 40-50 jaar. Gezien we gaan draaien in Swolgen, Limburg zijn we eigenlijk ook op zoek naar mensen die daar uit de buurt komen (uit Venlo of Venray bijvoorbeeld) INDISCHE FIGURANTEN GEZOCHT

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

33 reacties op Indische figuranten gezocht

 1. David zegt:

  Ze zoeken figuranten ui Venlo en omgeving. Wilders misschien? Heb ik meteen een concept-tekst voor een scene in de fim. Gaat zo: de receptie is in volle gang. Wilders klimt op een stoel en vraagt om stilte. Na vier minuten is het inderdaad stil. Dan zegt hij: luitjes, adoe zeg, voor vanavond heb ik een enorme verrassing voor jullie: een live optreden van niemand anders dan Ricky Risolles!!!!….Er komt geen gejuich of applaus. Het blijft doodstil. Dan komt zijn dochter met Indisch uiterlijk naar voren en roept: jij grijze muis, ik schaam mij dood voor jou! Ga weg, ga alsjeblieft weg!…Nu is er wel een luid applaus. Ondertussen bedrijven op de bar twee lieden de liefde. Het is immers een Nederlandse film en dan moet er expliciete sex te zien zijn. Pa Wilders verlaat ondertussen onder luid gejoel de zaal en hij hoort de gasten roepen: grijze muis ga naar huis….Als hij buiten staat, komt juist de becak met Ricky R. aanrijden. Pa Wilders hoort hem zingen: Den Haag Den Haag, de weduwe van Indië ben ik…Geert laat zijn hoofd hangen en verdwijnt uit beeld.
  (Einde scene).

 2. eppeson marawasin zegt:

  (vervolg realityshow)
  Nog steeds zoekende naar dubbeltjes op het trottoir hoort hij plotseling in de verte een olifant trompetteren. Hij gaat meer rechtop lopen en versnelt zijn tred tot een dubbele pas. Dan ziet hij de olifant aankomen, een jonge olifant die reclame maakt voor Bintang. “Blaas dan”, mompelt hij in zichzelf. En terwijl hij het nu bijna uitschreeuwt: Blaas dan!!!” ziet hij toch nog kans om zijn laatste Rollo in zijn mond te stoppen. “Da’s ook weer binnen” denkt hij hardop.

  Hè … hè … eindelijk. Daar was dan de olifant met z’n lange snuit en die blies … ……… …!

  Al

  • Pierre de la Croix zegt:

   Nu ja, AL …….?

   Pa Wilders kan zich natuurlijk afvragen waar die olifant ineens vandaan komt. Sumatra misschien en zo ja, illegaal in Nederland en besneden? Gauw even Leers bellen. Die schrikt zich natuurlijk rot. Was net bezig zijn beleid voor de zoveelste keer bij te stellen. “Wat” zegt Leers, “ik dacht dat jij je aandacht had verlegd naar de AOW-ers. Je moet bij Kamp zijn, niet bij mij. Ik moet bovendien dadelijk naar een bruiloft in ….Swolgen, je weet wel, de Limburgse verleden tijd van “zwelgen”.

   Dat allemaal kan toch ook een vermakelijke klucht opleveren voor wie niet naar expliciete sex op de bar wil kijken, want al bosen, zo vaak gezien en gedaan …….

   Pak Pierre

 3. eppeson marawasin zegt:

  Nadat de hulpverlener er in was geslaagd de slurf om Geert’s nek los te wurmen, werd hij naar het AOW-Kamp van Henk zonder Ingrid gebracht. Maar hij voelde zich helemaal niet bedlegerig en maakte zeker nog geen aanstalten om al te gaan knorren, eerder nog uit de 3band te springen. “Ik ga gewoon alleen verder” dacht hij. “Ho! … Stop! … Zuster!!!” Zacht klinkende voetstappen echoën het vermoeden van een zware gang. “Ach zuster, ik ben blij dat u er bent. Tjonge jonge, wat is die vent herdleers.” “Excuus meneer, maar dat is Geert Wilders en niet Gert Leers.” “Ja, dat weet ik ook wel zuster, want dat ben ik zelf.” De zuster kijkt even op. Er twinkelen vraagtekens in haar ogen: “Bent u hardleers??” vraagt ze onomwonden. Wegstervende voetstappen. Een lange gang. Een knallende deur. Weer buiten.

  Intussen heeft de injectie …..

  • eppeson marawasin zegt:

   Intussen heeft de injectienaald nog steeds niet het juiste bloedvat geraakt. Geert gilt het uit als een biggetje. De zuster goed opgeleid en voorbereid, laat de stagiare gecontroleerd verder manoeuvreren. “Zuster Rita, hij dreigt opnieuw in katzwijm te vallen”, oppert de moedige stagiaire, die haar maatschappelijke stage liever op een voedselbank had geconsumeerd. “Zuster?”, klonk het opeens aarzelend “de … de … monitor. Kijk!” Zuster Rita zag het ook. “Nee, dit gaan we niet meemaken!” sprak ze doortastend. Toch vroeg ze voor de zekerheid wie er vandaag dienst had in het stiltecentrum. Een snelle blik op de periodekalender leerde dat vandaag de imam zijn dag van de week had. Na-mij-de-rabijn zoals zijn bijnaam onder amices luidde, keek enigszins verstoord op toen de stagiaire met onbedoeld kabaal het stiltecntrum binnenviel. De bebaarde geestelijke wilde haar te hulp schieten, maar zij weigerde zijn uitgestoken hand en krabbelde eigenhandig weer op.
   Nauwelijks had de imam na een stapvoetse draf op zijn gouden Nike muiltjes de kamer betreden of hij kreeg de verrassing van zijn leven. Hij sloeg zijn handen voor zijn ogen en prevelde:

  • eppeson marawasin zegt:

   “Allamachtig! Ik geloof me oge nie”. En terstond verdween het licht.

   Intussen was heel de Indische gemeenschap in hoge staat van opwinding, omdat via de i-tifa snel het gerucht werd rondgepoekoeld dat het een volbloed Indo was gelukt om van een mug een olifant te maken. Tot aan de backbenches van de Haagse politiek was het nieuws doorgedrongen. De Tweedekamerleden Dion Graus en Marianne Thieme kondigden aan hierover alvast schriftelijke vragen te zullen stellen aan de verantwoordelijke excellentie. De voormalige bewindslieden Van den Broek, Wallis de Vries, Sorgdrager en Bot snelden van talkshow naar talkshow om ook de onverwacht grote autochtone nieuwsgierigheid te helpen bevredigen. De oud-kamerleden Lilipaly en Santi hielden zich vooralsnog op de vlakte. Echter, door toedoen van een ambtsbericht waarschijnlijk afgegeven vanachter een bureel op de Indonesische ambassade kwam er een kink in de kabel en werd enige verwarring gesticht. Niettemin werden Indonesische en aan het voormalig Nederlnads-Indië gerelateerde websites vanwege de enorme belangstelling plat gelegd. De Limburger vernam uit betrouwbare bron dat ook de regering van Sri Lanka contact had proberen op te nemen met Den Haag. De situatie werd nog onoverzichtelijker toen de Indiase regering besloot haar ambassadeurs uit Nederland en Indonesië voor nader spoedoverleg terug te roepen. Het lukte uiteindelijk een filmploeg van de Westfälische Rundfunk om een zichtbaar geëmotioneerde Mark Rutte voor de camera te krijgen. De minister-president verklaarde als eerste, dat ook Bronbeek in opperste staat van alertheid verkeerde.

  • eppeson marawasin zegt:

   Op het Binnenhof was onaangekondigd Indonesië-kenner Frits Bolkenstein ten tonele verschenen. Met zijn eminent postuur werd de de prominente oud VVD-coryfee ogenblikkelijk door Den Haag Vandaagverslaggever Ferry Mingele opgemerkt. Na over en weer wat beleefdheden te hebben uitgewisseld, gaf Bolkenstein te kennen dat hij eigenlijk alleen maar wilde weten wat er met zijn voormalige protégé was gebeurd. Geert is uitgeteld had Mingele de oude baas meteen laten weten. Hij speelt geen rol van betekenis meer; zijn rol lijkt uitgespeeld. In de wandelgangen van het tijdelijk als filmstudio ingerichte AOW-kamp van Henk gaat als een lopend vuurtje dat de regisseur gewoon een shot van een lege ziekenkamer als ‘cliffhanger’ wil gaan gebruiken. Zoveel slecht nieuws bracht de opeens oud uitziende Bolkenstein aan het wankelen. Was dan echt alles voor niets geweest. Hij had zich zo graag met een ruime boog om lange tenen en verziendheid heen voor een door de geschiedenis vergeten kwestie willen inzetten. Geert was zijn beste leerling. Geert had ook het beetje bloed om geloofwaardig te kunnen zijn. Hoe kon hij nou alles zo hebben kwijt gespeeld. Waarom moest hij nu op het allerlaatste moment de rol van een figurant spelen. Wat bezielde hem. Ze hadden het samen zo goed doorgenomen en er heldere afspraken over gemaakt. Daar was geen haarspeld tussen te krijgen. Op het juiste moment zou Geert voor de hoofdrol gaan en de vergeten kwestie op de agenda zetten. De anderen zouden allen in zijn schaduw staan. Samsom was geen directe bedreiging meer, nadat deze een scheerhoofd had opgelopen. Zou die verdraaide Roemer er dan toch nog in slagen om er met het hoofdpersonage van door te gaan. “Weer niemand van ons in een hoofdrol”, verzuchtte de oude meester. “Weer niemand van ons!”

   Hij had het met zijn academische achtergrond en als gekend intellectueel …..

   • David zegt:

    Hij had het met zijn academische achtergrond en als gekend intellectueel en met hulp van een ghostwriter anders gewild. Binnen zijn partij was het zijn roeping geweest om Wiegel buiten de deur te houden. De kans dat die een comeback zou maken was namelijk groot. Terwijl Frits zo liep te piekeren, voelde hij opeens een hand op zijn schouder en een vrolijke stem zei: zo oude sobat, en hoe? Het was Ricky R. Even later zaten de twee op een bankje op het Binnenhof van lemper te genieten. Frits zei: in Jakarta heeft iemand met een Nederlands paspoort zich brandend van het leven beroofd en nog denken sommigen dan dat het misschien om een warga negara gaat. Typisch. Op dat moment fietste Joalnde Sap voorbij en zwaaide naar het duo. Zij glimlachte en vroeg zich af wanneer zei zou worden aangezien als Indisch.

   • eppeson marawasin zegt:

    “Wie is die Indo?” vroeg Bolkenstein aan Ricky. De laatste antwoordde, dat hij het echt niet wist en dat meende hij oprecht: “Kweenie!” Vervolgens vroeg hij de oude meester wat hij wilde drinken. Liever geen sapje had hij aangegeven, hij was gewend aan groene likeurtjes. “Hebt u vroeger niet voor De Schelp gewerkt?” vroeg Ricky voor de vuist weg. “Ja, dat klopt. Net als Wouter Bos”. Zijn gedachten dwaalden weer af naar de danseres met De Witte Schelp. Hij had over haar gelezen, maar hij was er toch zelf ook bij geweest. Hij merkte dat zijn eens zo ijzeren geheugen hem nu parten begon te spelen. In zijn hoofd hoorde hij vele gongs en trommen. Ja, daar verscheen ze weer en hij zag hoe haar ranke lichaam in een golvende beweging raakte alsof ze over water van eiland naar eiland kon dansen. De naam Maria deinde steeds in zijn herinnering mee. “Meneer! Meneer!” Langzaam werd de oude man wakker. Had hij dit alles gedroomd en terwijl de beveiligingsman hem overeind probeerde te hijsen vroeg hij naar Ricky. De bewaker keek hem op kafkasiaanse wijze aan. “Ik ben moe,” sprak Bolkenstein “ik wil de zee zien!”

   • eppeson marawasin zegt:

    Ondanks de verlokkingen van de kortste weg had hij van grootcirkel nog te weinig kaas gegeten en met Titanic-3D nog op zijn netvlies vermeed hij ook liever de Polen. Dan maar droog blindvaren op zijn TongTong navigatiesysteem; zo was Ferry Mingele de weg opgegaan in de richting van Venlo. Hij had namelijk vernomen dat de filmcrew Geert Wilders daar helemaal alleen had achtergelaten. Niemand wist wat er nu precies met de PVV-voorman echt aan de hand was. Hero Brinkman had hem zoals gebruikelijk niet veel wijzer kunnen maken. De anderen waren druk doende om Fleur Floriade eens flink buiten te zetten. En vandaag werkte zelfs het weer niet mee. Om de vervelende triestheid te verdrijven repeatte Ferry de song ‘Brain Damage’ van zijn favoriete Pink Floyd album The Dark Side Of The Moon. Ter hoogte van het knooppunt De Hogt dirigeerde het zwoele stemgeluid van de Curaçaose operazangeres Tania Kross de NOS-reporter van de A2 de A67 op. Ferry draaide zijn raampje een klein beetje open om wat verkoelende frisse lucht over zijn wangen te laten stromen. De tropische mezzosopraan bleef echter onverdroten haar instructies afgeven. Op één van de ANWB-borden zag Ferry de plaastnaam Waalre staan. Waalre, Waalre dat is toch dat villadorp waar al die afgestudeerde Indische TH-ingenieurs die bij Philips werken, hun domicilie hebben. Nee…nee corrigeerde hij zich retorisch, dat was Son en Breugel toch? Even raakte de door de wol geverfde BN-er van de wijs en begon spontaan te hakkelen: “er .. er .. er hhangt .. eh .. een ..neh .. pa .. paarden .. neh .. hoofdstel aan de muur”. Hij had de manege al van verre aan zien komen, maar zag pas bij het passeren dat de manege De Kilima heette. Waar was hij toch aan begonnen. Zijn enige drive om helemaal naar Venlo af te zakken was ‘ik wil per se Geert spreken’. Ter hoogte van Asten leek het wel alsof vanuit de verte het donkere bronzen geluid van klokkengebeier de auto binnendrong. Attractiepark Toverland, nu wist hij het weer. De Aqua Snake met één van zijn kinderen. Het had hem nog de nickname Pak Basah opgeleverd, gekregen van de Indisch/Chinese Toverlandstagiare Thé Duk. Nu is het niet ver meer wist hij zich te herinneren. Maar helaas op de plaats van destinatie aangekomen zweeg Geert in alle talen. Zowel in het Nederlands als in het Limburgs. Teleurgesteld, maar vooral bezorgd vroeg Ferry aan de dienstdoende verpleegster wat er nu exact met Geert aan de hand was. Zonder te antwoorden duwde de zuster Ferry met zachte dwang de kamer uit, de gang op en gesticuleerde dat de Den Haag Vandaagcorrespondent zich naar haar toe moest buigen. Mingele deed wat van hem werd verlangd en onmiddellijk daarna sprak de zuster op fluisterende toon: “Meneer Wilders lijdt in ernstige mate aan een agressieve vorm van iNdentiteitsvervreemding”. Er viel even een stilte. Ferry merkte dat een walm van verse risolles de ruimten, alle ruimten van het gebouw vulde. Zijn maag keerde om. Dr. Schonzeit een snel aangebrande voormalig gebrouilleerde warga negara had met zijn jarenlange Indonesische ervaring de symptomen meteen herkend. Met name de agressieve vorm was zeer besmettelijk. Ferry voelde een inwendige leegheid en snakte naar een Indonesische rijsttafel in een Indisch restaurant. “iNdentiteitsvervreemding!” Uit eigen ervaring wist Ferry dat je niet zo makkelijk van jezelf kunt winnen. Hij had ooit meegelopen met de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid tijdens een werkbezoek aan een Molukse organisatie voor verslaafdenzorg. Nog één keer keek hij om de hoek van de deur en dat leverde een vreemde gewaarwording op. Hoe kwamen al die rare rode spatten op de muur. Waar was Geert? Een pruik in de vensterbank! Ferry liep naar het raam en kon nog net een glimp opvangen van een blauwe becak die zwaar hobbelend de straat uitreed. Een koude rilling liep langs zijn ruggengraat ……….

    K. Unci

   • Boeroeng zegt:

    Een boeroeng zweefde voorbij.
    Hij cirkelde en cirkelde…. steeds lager en lager.
    Hij landde een meter verder.
    Wat een mooie vogel, dacht Bolkestein.
    ‘jaja.. ik ben me er eentje’ antwoordde de boeroeng.
    Bolkestein deinsde terug
    ‘kun je spreken’..
    “jazeker … en alle mozartiaanse werken fluiten ook’
    ‘Wat krijgen we nou’, maar hij zei niks.
    ‘Ik hoor je gedachten’ zei de boeroeng.
    Hij dook met zijn snavel de vleugel in en toverde een I-pad tevoorschijn.
    Hij klikte links en rechts, onder en boven op het tablet en daar ging iets ratelen. Aan de zijkant kwam een uitprint van hemzelf.

    ‘Listen carefull, I will say this only once, Bolkestein.. ik heb een boodschap voor je.
    Vind de zee, zoek de Geert in je…

    Bolkestein was in verwarring.
    ‘maar … maar….’
    De I-pad ratelde, rammelde en zoemde weer. Er rolde een lijst uit het wonderding.
    Had hij weer gedroomd?
    Moet wel… want nu werd hij toch echt wakker.. of niet?
    Bij zijn voeten lagen 2 outprints…    klik op het plaatje

   • kaka toea zegt:

    Leitrum leitrum leitrum lalala
    Leitrum leitrum leitrum lalala
    Leitrum leitrum leitrum lalala

    😉

   • Pierre de la Croix zegt:

    @ Pak Boeroeng, dat was weer een genealogisch hoogstandje! Zag en hoorde Frits B. zo juist op de TV. Zou hij het al weten?

    Overigens, over beroemde Indo’s en hun moeders gesproken: Is Meijes ook niet de achternaam van wijlen Aage M. enige tientallen jaren geleden landelijk bekend als de meester brandkastenkraker met de termische lans?

    Pak Pierre

   • Pierre de la Croix zegt:

    Ach ja, Meinesz. De afbouw van mijn grijze cellen gaat nu in rap tempo.

    Pak Pierre

   • eppeson marawasin zegt:

    @ kaka toea, op 5 mei 2012 om 21:29 zei

    Jokefail! Oeps! Onder bovenstaande reactie had e.m. moeten staan. Sorry!

    e.m.

   • Pierre de la Croix zegt:

    @ Pak e.m.

    Dank voor de bekentenis. Grote opluchting. Iedereen dacht natuurlijk al dat Pak Pierre kinds was geworden.

    P.S. Zie gedachtenwisseling over roemruchte Indo’s en daarmee gelijkgestelden, onder topic “Vrijheid”: Aage M. (niet Meyes) kan toch meteen als zéér bekwaam worden opgenomen in de Indo Hall of Fame?

    Pak P.

   • eppeson marawasin zegt:

    Is dat niet iets teveel eer voor uw Indo Hall of Fame meneer De la Croix. Want in mijn optiek is Aage M. ‘hors catégorie’. Met zijn on-/indische*** genialiteit valt hij wat mij betreft in het rijtje van Pak Satubatu. 😉

    Overigens over vrijheid gesproken. Ik las, naast die ongelukkige Indonesiër die ‘of all places’ in Amsterdam zijn Freedom Bike verloor,
    ook dat er stemmen opgaan om in Amerika weer grond terug te geven aan de oorspronkelijke bewoners, waaronder The Black Hills of Dakota. Deed me aan het onderstaande filmfragment herinneren. As time goes by: veranderende inzichten, gewijzgde uitspraken!

    ***doorhalen wat wel van toepassing is

    Enjoy!

   • Pierre de la Croix zegt:

    @ Beste Pak Eppeson

    1. Als ik het goed heb begrepen ging de gedachtenwisseling onder het thema “Vrijheid” op een gegeven moment over het noemen van namen van mensen met enig Indisch bloed in d’aderen die het tot enige roem hadden gebracht, per beroepsgroep (schrijvers, politici, uitvinders, enz.). De discussie heb ik NIET aangezwengeld, ik zou dus ook NIET willen spreken over MIJN Hall of Fame en MIJN idee. Ik heb alleen maar op mijn eigen manier mijn eigen duit in het zakje willen doen. Wie met het project verder wil gaan zou ik adviseren een oproep te plaatsen aan alle lezertjes om namen aan te dragen, mét Bewijs van Indisch Nederlanderschap, of Bewijs van Gelijkstelling daarmede én met wel onderbouwde toelichting op de voordracht. Just for starters, er komt natuurlijk veel meer bij zo’n serieus project kijken.

    2. Heer Aage M. had in zijn tijd landelijke bekendheid verworven en kon, als ik het op Wikipedia goed heb gelezen, een gebrek aan originaliteit en vindingrijkheid in zijn vakgebied niet worden ontzegd. Wie oorspronkelijk en inventief is, kan enige genialiteit niet worden ontzegd. Bovendien was Aage, wederom volgens Wikipedia, in zijn bedrijfstak een Heer van Stand die volgens een bepaalde erecode opereerde. Wat let ons dan om hem zowel in de Indische Hall of Fame (i.o.) op te nemen, als te plaatsen in het rijtje van genieën als Pak Satubatu, eveneens een genie van oosterse origine.

    3. Ik moet toch iets doen aan geluid bij de beelden op mijn kompeuter. Mijn vorige scherm had ingebouwde luidsprekertjes. Maanden geleden schonk mijn buurman mij een op zijn werk afgedankt groter scherm, echter zonder …… luidsprekers. Toen ik dat ontdekte had ik het oude scherm met speakers natuurlijk al weer weggeschonken aan een andere nooddruftige.
    In ieder geval hartelijk dank voor het filmfragment. Ik bewaar het tot er weer geluid uit mijn kompeuter komt. “The Black Hills of Dakota” klinkt veelbelovend en dat meisje (Kim Novak?) wil ik ook wel eens horen.

    Pak Pierre

   • Pierre de la Croix zegt:

    @ Pak Eppeson. Via een andere machine kunnen genieten van de “Black Hills ….. etc.”. Dus toch Dorisje Dag, geen Kim Novak.

    Als ik naar dat filmpje kijk en naar dat liedje luister …… wat waren we in die tijd toch tevreden met bijna niets. Een kaartje voor de bioscoop Klas Kambing en zwijmelen maar …….

    Pak Pierre

   • eppeson marawasin zegt:

    Nu u die tijd van pancing in de kali weer zo ophaalt, meneer De la Croix herinner ik me bijvoorbeeld weer dat ik ’s avonds op mijn knietjes vroeg of ik toch maar snel en hard mocht groeien. Waarom? Ik had 3 broers boven mij en dan kon ik dus gauw hun kleren dragen. Goh, apetrots was je dan. Showtime op het kamp en op de lagere school.

    ‘Those were the days my friend, we thought they’d never end’ zong Mary Hopkin ooit.

    Dochterlief heeft het weleens gepresteerd om kleding niet aan te willen trekken, omdat mams ze op ‘de markt’ had gekocht (groep 7 basisschool).Dat leidde tot momenten dat ik het even moeilijk kreeg, toen vrouwlief zei: “Ah laat haar toch, zo duur waren ze niet.”

    e.m.

   • Pierre de la Croix zegt:

    @ Pak Eppeson. Ik had gelukkig alleen maar een zuster boven mij en toen mijn moeder hertrouwde met een weduwnaar kreeg ik er nog eens 3 oudere (stief)zusters bij.

    Voor mij dus geen afgedragen kleding van oudere broertjes, maar desondanks ook niet blij met de door mijn moeder zelfgemaakte outfit die mij ten deel viel. “Gekocht” was natuurlijk veel chiquer.

    Toch kan ik niet zeggen dat ik zielig was en mij zielig voelde. Ik was weer beter af dan de jongens uit het protestantse weeshuis die op dezelfde lagere school (“met den Bijbel”) zaten als ik. Zij hadden een uniform soort hansop, grijsblauw gestreept als ik mij goed herinner, met een riempje van textiel om het middel. Niemand dorst ze er overigens mee te plagen, want ze konden vechten als de beste.

    Inderdaad, those were the days my friend …… Moeilijk door te geven aan volgende generaties hoe mooi en eindeloos die waren.
    Onze ouders zeiden dat ook al …………

    Pak Pierre

 4. Arthur Olive zegt:

  Het schijnt dat Geert Wilders hier de topic is geworden.
  Als buitenlander wil ik en weet ik niet veel te zeggen over deze persoon, wel valt het me op dat alle opmerkingen over hem op dit website negatief zijn.
  Hij heeft een grote aanhang in Nederland en het lijkt me wel frapant als er geen Indos zijn die voor hem zijn.
  Zou het kunnen zijn dat er wel danig een grote groep Indos zijn die het met Wilders eens is maar uit vrees om niet political correct te zijn hun mond houden?
  Onder de zogenaamde moderate Islamieten zijn er ook velen die niets willen zeggen over de extreme Islamiet voor dezelfde reden

  • Surya Atmadja zegt:

   Bij de Indische Nederlanders en andere Nederlandse Allochtonen zullen ook Wilders stemmers zijn .
   Ze zullen dat doen door onvrede met de oude politiek.
   Ik ben een buitenlander, kleurling en Moslim , en toch was ik wel eens op bepaalde punten van die afvallige VVD-er.
   Totdat hij wartaal sloeg en alles wat vreemd en Islam is begin te verketeren.Als hij niet anti Islam en soms ook anti buitenlanders was zou ik misschien op zijn partij gestemd, jammer dat ik niet voor de 2de kamer mag stemmen.
   Ik maak ook een verschil tussen een aanhanger en een gelegenheidsstemmer.
   Ik weet niet hoe in andere Moslim landen gaat , in Indonesia zijn de moderate Moslim niet echt gecharmeerd van de extreme Moslims.
   Bepaalde praktijken van extremisten werd ook veroordeeld door de Majelis Ulama Indonesia middels diverse fatwa’s.

  • Pierre de la Croix zegt:

   @ Pak Arthur,

   ik voel mij een beetje door jou aangesproken, omdat ik mij in het voorgaande even heb laten meeslepen in een dolle klucht, waar Pak Wilders als hoofdfigurant in terecht is gekomen. Waarom? Met zijn geblondeerde kop roept hij de spot over zich af en met zijn Indische achtergrond (ik lees daarover net een mooie verhandeling van Pak Lemon) past hij mooi in het topic.

   Voor jou ga ik even op de serieuze toer:

   Als het je opvalt dat alle opmerkingen over Wilders op I4E negatief zijn, dan zal dat wel zo zijn. Niets mis mee. Ik hoor bij de critici omdat ik dwars door Wilders’ – overigens knappe – retoriek en tactiek meen te kunnen kijken en dan niet de leider en staatsman zie die ik in dit tijdsgewricht graag voor Nederland zou zien. Ik zie een intelligent, uitermate geslepen politicus, maar dat alleen is onvoldoende om mij “pro” te doen zijn.

   Ondanks de (vermeende) attitude van I4E-addicts heeft Wilders in NL inderdaad een grote aanhang. Dat is bij de verkiezingen van 2010 wel gebleken. Dat onder die aanhang ook Indische Nederlanders zijn te vinden lijkt mij evident. Indische Nederlanders zijn immers “succesvol geïntegreerd in de Nederlandse samenleving”.

   Ik betwijfel echter of zij, die Indische Nederlanders dus, hun voorkeur voor Wilders onder de topi houden uit angst voor wat dan ook. Als ze al zwijgen, dan is het naar mijn mening omdat het in NL niet de gewoonte is met je politieke voorkeur te koop te lopen. We leven in een vrij landje en een iegelijk durft, zeker sinds Pim Fortuin, de politieke correctheid van zich af te schudden, als het er op aankomt.

   Mijn vurige hoop is natuurlijk dat het in ons landje leuk en gezellig blijft, met veel verdraagzaamheid voor elkaar. Ik ben fel tegen een iegelijk die daarin verandering zou willen brengen, of het nu Wilders is, of de groeperingen waartegen hij zich stelselmatig keert. Dus ben ik ook voor Vrijheid, maar dan die van een andere partij.

   Pak Pierre

 5. David zegt:

  We hebben het niet over de politicus Wilders, maar over de persoon van wie wordt gesteld dat hij een Indo is. En die Indo laten we even figureren. Immers, meer dan een figurantenrol is niet weggelegd voor Indo’s. Op een website, in de tenten van een Pasar, tijdens een kumpulan enz lijkt het net of ze heel wat zijn en heel wat willen, maar dat alles speelt zich af in een beslotenheid van een site, een tent, een zaal. Daarbuiten, in de grote wijde wereld, zijn het figuranten. En een figurant is iemand die een bijrol heeft, niet de hoofdrol.

 6. Arthur Olive zegt:

  David, dit is allemaal mooi gepraat maar als we de politicus Wilders verweideren van de figurant Wilders dan slaat het figureren op niets.
  Indo of geen Indo!

 7. David zegt:

  Wel eens gehoord van ‘professioneel optreden’? Nooit gehoord dat politici elkaar voor de camera uitmoeren en daarna gezellig koffie drinken met elkaar? Zou een tandarts alleen maar tandarts zijn en geen mens, geen persoon met hebbelijkheden en onhebbelijkheden, met interesses, hobby’s enz? En een agent, een bakker, een ambtenaar enz?
  Wilders zou dus best kunnen figureren.

 8. P.Lemon zegt:

  Over het vermeende indo-schap van Wilders: Duidelijk is dat z’n pa een gewone limburgse blanda zonder aziatische wortels is. Van moeders kant fam. Ording ( koloniaal gezin) zou er heel ver terug wel eens een aziatische invloed kunnen zijn zie portret schoonma J.M. Ording-Meijer), maar schoonpa Ording is ook gewoon blanda.
  Gaan we terug naar de Meijer’s dan constateert Eric Hennekam : PVV-politicus Geert Wilders blijkt familie te zijn. Ook hij stamt af van dezelfde kleine familie Meijer als ik (mijn moeder heette Meijer), een familienaam die in Indië zéér veel voorkwam. Wilders’ grootmoeder heette Johanna Magdalena Meijer en is in 1902 in Batavia geboren. Wilders stamt van moederszijde af van de familie Meijer, waarvan de eerste ca. 1806 in Indië aankwam. Die eerste Meijer was de uit Haarlem afkomstige chirurgijn Johannes Bernardus Meijer (1783-1820). Deze Meijer stamde weer af van de uit Hursten (Hörste, bij Paderborn) afkomstige Frans Plogmeyer.

  Andere Indische families waarvan Wilders afstamt zijn o.a.: Goldman (adellijk), Canter Visscher, van Baar de Jong, Coert. Wilders stamt dus ook af van Jhr. Johan Christiaan Goldman (1765-1840), zijn overgrootvaders grootvaders, die het schopte van simpele VOC-soldaat tot president van de Raad van Financiën (1816) en uiteindelijk (1829) lid van de Raad van Indië. Hij werd hiervoor in de adelstand verheven. Over een carrièrepad gesproken.
  In tegenstelling tot diverse berichten (o.a. Groene Amsterdammer, sept. 2009 en NRC 18-6-2010) is een Joodse afstamming binnen de familie Meijer nooit aangetoond of verondersteld. Het predikaat “bekende Joods-Indische familie” zoals vermeld in de Groene, is volslagen uit de lucht gegrepen. Ook de aanduiding “bekend” is onzin. Deze familie Meijer (er waren er vele in Nederlands-Indië zonder enige onderlinge relatie) is een voorbeeld van grijze massa, oninteressant, volslagen onbekend en komt in geen enkel boek voor met indische genealogieën zoals die er honderden of duizenden zijn: geen KNIL-generaals, residenten, MWO-ers, suikerlords of schrijvers. Wel bij uitstek een familie van hardwerkende middle-class kolonialen die vooral administratief hun bestaan bekostigden. Vrijwel vergeten en nauwelijks sporen achtergelaten. Met moeite valt hun bestaan aan de archieven te ontworstelen.
  Deze webpagina is door Wilderscritici ten onrechte gebruikt om diens afstamming als Joods-Indisch te kwalificeren om er vervolgens een soortement argumentatie over diens huidige politieke opvattingen aan te kunnen breien. Zie ook: http://indonesie.actieforum.com/t1385-geblondeerde-wilders-verhult-afkomst. Al met al kun je W.toch meer beschouwen als een blanda met meer totokse dan indo invloeden.

 9. Arthur Olive zegt:

  @ Pak Pierre,

  Zoals je zecht: Als ze zweigen dan is het naar mijn mening omdat het in NL niet de gewoonte is om je politieke voorkeur te loop te komen.
  Daar had ik het nu juist over, mijn observatie als buitenlander was, waarom alleen de politieke afkeer voor Wilders wordt geuit op 14E en niet de voorkeur door hen die het met Wilders eens zijn, zijn dat de silent majority of minority?
  Het is eenzijdig en ik vroeg me af waarom alleen de Indos die negatief over hem denken, zich uiten.
  Als je mijn schrijven van 1 mei leest dan kan je zien dat ik geen individueel hier over aanspreek.
  Wat betreft mijn schrijven van 2 mei hou ik me er bij dat als men de politicus Wilders verweiderd van de figurant Wilders dan gaat het “belachelijke” over hem verloren.
  Is zijn geblondeerde kop als Indo de enige reden geweest om, zoals je zegt, je even hebt laten meeslepen in een dolle klucht? Er zijn wel meer Indos met een geblondeerde kop. (Anneke Grolich)
  Mijn schrijven was zeker niet personelijk bedoelt en om je eerlijk te zeggen, ik lees jouw verhalen met veel belangstelling.

  • Boeroeng zegt:

   Overigens heb ik geen behoefte aan de haatpostings van bepaalde delen van de wildersachterban op deze site.
   Wij zijn o.a terughoudend met berichten over Wilders, omdat de man negatieve energie opwekt en aantrekt… en zo blijft dat op deze site hangen .
   Zowel van bepaalde aanhangers als sommige tegenstanders. Op andere Nederlandse sites is dat geschreeuw mogelijk en het loopt natuurlijk uit de hand

  • Pierre de la Croix zegt:

   @ Beste Pak Arthur,

   Ik heb er heel goede nota van genomen dat jouw reactie(s) van enige dagen geleden niet aan een bepaalde persoon was (waren) gericht. In mijn antwoord heb ik dan ook geschreven dat ik mij aangesproken VOEL. Mijn verantwoording dus, different cook.

   Ik heb ook geen idee waarom de Indo Pro-Wilderianen zich niet uiten op I4E. Misschien is ons blikveld te beperkt en roeren zij zich via media die wij niet kennen.

   Ik heb gisteravond ook geschreven dat ik Wilders “intelligent” vind en zijn retoriek en tactiek “knap”. Mij dunkt, dat zijn toch geen geringe complimenten. En een paar deeltjes uit Wilders’ met zorg en slimheid gevulde toverdoos bevallen mij zeker. Mijn AOW mag natuurlijk best fors omhoog en ik wil mijn rollator liever niet zelf betalen als ik er onverhoopt eentje nodig heb.

   Maar het gaat mij om het totaal in Wilders’ toverdoos dat mij per saldo niet aanstaat en het gaat mij ook om de manier waarop Wilders zijn waar uitvent.

   Maar goed, de gustibus …… over smaak valt niet te twisten.

   Dan tenslotte over Wilders’ geblondeerde kop. Ik ben geen psycholoog en waag me dus niet aan een analyse van het diepere waarom achter die ongewone opsmuk. Zeker is dat hij daarmee naast de door hem altijd en vurig nagestreefde aandacht ook heel veel spot oogst.
   Als jij je in Californië tegen de achtergrond van de daar gangbare cultuur vreemd uitdost, dan zal men je daar ook een odd ball vinden en besmuikt om je lachen. Zo werkt het nu eenmaal in de apenkolonie.

   Gegeven Wilders’ slimheid kan ik niet uitsluiten dat spot en hoon om zijn blonde pruik voor hem “calculated risks” of zelfs “calculated advantages” zijn, in het licht van het hogere doel dat hij wil bereiken.

   Dank voor je mededeling dat je mijn schrijfsels met belangstelling leest. Adoeh …. ik ga vandaag naast mijn sepatoe’s lopen.

   Pak Pierre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.