VOC schip

Voor de kust van de Indonesische Mentawai-eilanden zoeken duikers naar schatten in een 17de-eeuws VOC-schip. In de zee rond de eilanden, van oudsher een kruispunt van internationale handel, liggen naar schatting 10 duizend wrakken. Tot nu toe zijn er bijna vijfhonderd in kaart gebracht. Vorig jaar bracht een tsunami vier wrakken, waaronder het VOC-schip, dichter aan de oppervlakte. Ze liggen nu op zes meter diepte, waardoor ze bereikbaar zijn voor duikers. bron

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VOC schip

 1. eppeson marawasin zegt:

  Tienduizend wrakken! Klopt dit aantal? En dat van die corruptie bij leger en politie geloof ik ook al niet. 😉

  e.m.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Als een gezonken vlerkprauw ook telt als wrak, dan kom je aardig in de buurt van de 10.000 en misschien bij meer, als we de lekgeslagen uitgeholde boomstammetjes vanaf de prehistorie mogen meerekenen.

   En van die corruptie bij leger en politie in Indonesië…… is natuurlijk niet waar. Ook onze politie en strijdkrachten leven van bijdragen van jou en mij en alle andere burgers met enig inkomen in dit land. Zijn onze soldaten en politieagenten daarom corrupt?

   Pak Pierre

   • eppeson marawasin zegt:

    Welneeeh! zou Toon Hermans zeggen. Vandaag de dag hooguit een een drollendraaier van een diplomaat. Toch zijn de soldaten niet meer de KNIL’ers van froeher. En doeloe was zelfs iemand als Aage M. uit respect voor ze de politie soms te slim af. Moet je tegenwoordig eens om dat respect voor de sterke arm van Herman Dad komen. In Enschede niet en in Tilburg ook niet; zelfs in Nijmegen. Alsof iemand een spoor door het land heeft getrokken.

    Over kattekwaad gesproken. Er schijnen nu verhalen uit ‘s-Gravenhage uit de sixties los te komen. Ben benieuwd.

    e.m.

 2. Honderden VOC schepen deden de handel tussen China en Ned-Indie en in het bijzonder waren het PORCELEIN. Slechst 20 % hadden hun doel berijkt en de rest liggen op de zee bodem van het archipel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.