Maandelijkse demonstratie Stichting Japanse Ereschulden

Eerstvolgende domonstratie 10 april, bij de Japanse Ambassade, Tobias Asserlaan 2 te Den Haag.
Ingezonden door Ted Hartman – Onderwerp:   petitie 208 dd 13  maart 2012. – Waarom de gruweldaden van het Japanse leger gedurende de Tweede Wereldoorlog ontkennen?
Excellentie,
De Eerste Minister Shigeru Yoshida heeft de wrede gevolgen niet ontkend veroorzaakt door het leed toegebracht door legeronderdelen van het Japanse gouvernement aan Nederlandse onderdanen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Namens de Japanse regering betuigde hij “medeleven en spijt”. Dit staat in artikel één van het protocol dat werd ondertekend als gevolg van de briefwisseling tussen de Eerste Minister van Japan en de Minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, Dirk U. Stikker in 1951.
De recente ontkenning (Februari 2012) door de burgemeester van Nagoya, dat de Nanking slachting heeft plaatsgehad, is een schande voor hem en voor Japan. Het toont wederom dat de Japanse overheid onkundig was van de Japanse oorlogsmisdaden van de Tweede Wereldoorlog in Azië, of het gewoon niet wilde weten.
Deze ontkenning staat in grote tegenstelling tot de bede om vergiffenis van de Duitse Kanselier mevrouw Merkel aan de familie van de gewelddadige en niet eerder ontdekte vermoorden door nieuwe Nazi-terroristen. Duitse overheid en politici verzekeren openlijk en persoonlijk dat de Nazi Holocaust niet is vergeten. Het ontkennen van de Holocaust is een criminele overtreding , daarvandaan mevrouw Merkel’s beroep , waarvoor de verantwoordelijken zich moesten schamen omdat zij niet tijdig deze Neo Nazi misdadigers hadden ontdekt.
Eerste Minister,
In 1951 gaf de Eerste Minister Shigeru Yoshida de gepleegde gruweldaden door het Japanse leger spontaan toe. De huidige Japanse overheid schijnt deze boetedoening van toen te zijn vergeten.
Met het veroordelen van de bewering van de heer Kawamura, burgemeester van Nagoya, dat de massaslachting van Nanking ooit heeft plaatsgehad, zou het een edel gebaar uwerzijds zijn, wanneer u als de tegenwoordige Eerste Minister van Japan, een wet zou introduceren waarin het ontkennen van de Japanse gruwelen gedurende de Tweede Wereldoorlog een criminele overtreding is.
Wij zien uit naar uw antwoord. Namens de Stichting Japanse Ereschulden,
J.F. van Wagtendonk,
Voorzitter.
Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

2 reacties op Maandelijkse demonstratie Stichting Japanse Ereschulden

 1. bokeller zegt:

  Geachte Hr. van Wagtendonk, U hoeft ’t volgens mij niet meer in den
  Haag te demonstreren,want de oorlog in ’t toenmalige Ned.Indié wordt met voorbijgaan van de gepleegde gruweldaden , dunnetjes over gedaan in ”Bronbeek”. Het is onthutsend om de getoonde prenten van KUNSTENAARS inz. de vijand,wij dus, wordt getoond.Vijandelijke lijken-voertuigen-gevangenen [wij dus ] Tarakan excecutie wel genoemd. Vanaf uur-U en + dag met voorbijgaan met de gevoelens van de nu nog levenden [ ik], tot de capitulatie [in ’t groot] bijgehouden.
  Het moet kunnen,maar dan wel uit vanuit ’t Japanse gezichtspunt.
  Trouwens ,er zijn andere zeer vreemde opstellingen in het Museum op-gezet waar men [’t bezoek] achteloos aan voorbijgaat.
  Al met al heel merkwaardig nu na al die jarenn Mhg.Bo Keller.

  • bokeller zegt:

   Laatste info betreffende de tentoonstelling,gisteren beeldschermen ge-plaatst om bewegend beeld en geluid te vertonen.
   Dan wordt de STAF waarschijnlijk klaar wakker,want alleen de onthutsende opschriften worden zsm aangepast.
   Zal wel jam karet worden.!
   Ben benieuwd, mhg Bo keller.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.