Werken op de Tong Tong Fair

Sollicitatieformulieren 54e Tong Tong Fair
Zonder de enthousiaste inzet van tijdelijke medewerkers kunnen wij de 54e Tong Tong Fair niet organiseren. Elk jaar breiden wij ons vaste team uit met ruim 200 vrijwillige en betaalde krachten. Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar teamgenoten. Gezien de hoge en al maar stijgende kosten om het festival te organiseren, zijn wij vooral op zoek naar mensen die op vrijwillige basis ons team komen versterken.
Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails, TTF 2012. Bookmark de permalink .

8 reacties op Werken op de Tong Tong Fair

 1. Chris zegt:

  Vrijwillige krachten krijgen per shift wel een maaltijd of iets dergelijks, weet iemand dat?

  • CJ Lentze zegt:

   Nee, volgens de informatiebrief voor medewerkers (betaald of vrijwillig) zijn alleen thee en koffie gratis in de kantine. Verder moet iedereen z’n eigen consumpties meenemen/kopen.

   Maar ik ken niemand persoonlijk die ooit op de Tong Tong heeft gewerkt, dus ik weet het alleen uit de brief.

 2. Ed Vos zegt:

  Goede vraag zonder dat doet Chris niet mee ­čśë
  Een onvervalste indische meja nasi misschien…?

 3. Peter van den Broek zegt:

  Ik vind bovenstaande mensen wel erg rakoes en materialistisch. Als ik maar koffie of thee gratis krijg, de koffie is niet te zuipen in NL, dus ga ik in de pauze capuccino drinken op het Buitenhof. Bij de eetstands kan ik toch om korting bedelen, danwel tawarren. Zo heet dat toch op zijn Nederlands. In noodgevallen kan ik toch altijd naar het Pannenkoekenhuis.

  De baantjes zijn wel interessant:
  1) toiletpersoneel: kan ik eindelijk naar het gezeik van Indo’s luisteren
  2) voor gastheer ben ik niet geschikt want ik spreek maleis noch bahasa en ik heb niet van die typische Indische omgangsvormen zoals bescheidenheid en zonder blikken of blozen naar de meest grote onzin van Indo’s luisteren en maar ja-knikken Gezichtsverlies kan ik niet lijden want dat heb ik al niet meer.
  3) theaterpersoneel: het lijkt me wel interessant om vervelende vragen aan de genodigden te stellen, op zo’n manier word ik zeker niet geliefd, maar daar kom ik niet voor.

  Wat ik wel vertik is zo’n naar kamfer ruikend ouderwets batikhemd aan te trekken. Ikzelf heb net een hemd gekocht met een verdacht modern batikmotief, wel blauw want blauw ben ik wel, zelfs als ik 10 bier gedronken heb..

  Nog even het sollicitatieformulier op de bus doen en dan ga ik in Mei gratis en voor niks naar TTF. Dat wordt lachen.

  • sigeblek zegt:

   Wah, dan maak ik geen kans bij sollicitatie , want ondanks een beetje kennis van de “bahasa” , een paar woorden maleis ( hoe met jou peh/meis ) weet ik te weinig over theater , weet alleen maar iets over komedie stamboel( van lesen peh) .

   Jammer deh, want ik wil wel als toiletpersoneel werken, mss krijg ik nog tips (fooi) , een kwartje per persoon is alted meegenomen. En kan ook meezeiken met de klanten, geselig toh om aan elkaar sterke verhaaltjes te vertellen ?
   Voor het eten neem ik zelf mijn eigen rantang van moeder de vrouw.

   Ben bang dat ik niet gratis naar binnen kan sluipen , of krijg mss gratis kartjis van een rijke Indo menir of meprau .

  • eppeson marawasin zegt:

   Yo … meneer Van den Broek. Wat zelfreflectie al niet vermag. C’├Ęst le ton qui fait la musique. U kunt het dus wel. Zo zie je maar weer hoe een oud-Indo spreekwoord tot zijn recht komt: ‘wijsheid begint bij zelfkennis’. Heb heel smakelijk om uw reactie kunnen lachen. Wel op tijd uw rust pakken hoor; anders moeten we weer streng worden.

   Even tussendoor welke ambassade betaalt uw gratis vervoer dan?

   Zo nu weer serieus verder. Waar luisteren we dan naar als u zelf door de natuur gemaand wordt om gebruik te maken van de om-te-wateren-faciliteiten, naar een triller van Verdi? ­čśë

   Zelf ben ik niet zo van het bier. Ik loop vaak samen op met mijn huisgenoot Johnny Walker.

   Heerlijk zulke reacties op je ochtendboterham. Deze hoort overduidelijk als onderschrift bij de foto van het topic ‘Indo-Italia connectie’.

   Aangename voortzetting van deze ‘bella giornata’. *)

   *)
   om te bewijzen dat ook ik geen bahasa spreek.

 4. Chris zegt:

  Mr van den Broek, zo rakoes en materialistisch vindt ik dat helemaal niet. Als iemand bereid is zich op te geven als vrijwillige medewerker (dus niet als betaalde kracht) en hiervoor vakantiedagen bij zijn werkgever wil inleveren, reiskosten voor eigen rekening neemt en een logeeradres regio Den Haag wil regelen, mag daar m.i. best iets tegenover staan in de vorm van een maaltijd, al is het maar een simpele nasi goreng. Toch?

  • eppeson marawasin zegt:

   Ach Chris, je bent goed bezig! Trek het je niet zo aan. Meneer Van den Broek gebruikt een stijlmiddel wat men in de literaire kunst een ‘hyperbool’ noemt. Goed, ik kon er om lachen. Zo heb ik ook genoten van die ene regel van meneer Ed Vos; je moet er maar opkomen. Dus wat mij betreft: Chris, keep up the good work! ­čśë

   PS
   Wat zongen Bassie en Adriaan altijd? Nou dan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.