I.M. Poppy Apontoweil

..

Op zondag 29 januari 2012 is één van de bekendste personen van De Regenten-kamer én van de Hawaiian scene overleden. Poppy Apontoweil, 93 jaar. De laatste van het beroemde Hawaiiantrio The Honolulu Queens. Vanaf het moment dat de Regentenkamer zijn deuren opende voor de kunst en de jazzmuziek heeft zij een betrokkenheid getoond, die vele bezoekers van vroeger tot en met nu zich nog zullen herinneren.  lees verder op jazzandtrends>.
Poppy in ‘man bijt hond’Poppy op de TTF 2010artikel TTF

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op I.M. Poppy Apontoweil

  1. Wouter zegt:

    Ik heb Pop gekend via een wederzijdse vriendin van mijn vrouw.
    Ze was gescheiden en had als werkende moeder de zorg over haar 3 kinderen. Ik hielp haar weleens met het invullen van allerlei lastige formulieren voor kinderbijslag van haar studerende kinderen, herinner ik me. Ze heeft niet altijd een makkelijk leven gehad, maar ze was een vrolijk en levenslustig mens waar dansen en zingen een belangrijke rol in vervulden. Ze kon vol enthousiasme over haar vele publieke optredens vertellen. Als ze haar plaat van de Honolulu Queens opzette was ze weer terug in vervlogen tijden van jong, mooi en succesvol zijn. Dan kwam die vonk weer in haar ogen, dan straalde ze en was ze weer even terug in die tijd.
    Haar liefde voor muziek en haar vrolijk karakter zijn me altijd bijgebleven. Dit bericht van overlijden doet me wederom beseffen dat er weer een blad van onze oude Indische boom is gevallen……

  2. Elmi zegt:

    Selamat jalan tante Poppy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.