mensenrechtenkwesties

Voor volgend jaar staat er een bezoek van de Indonesische president Yudhoyono aan Nederland gepland. Dat biedt een goede gelegenheid om de Nederlands-Indonesische relatie te bestendigen vanuit wederzijds respect met inachtneming van het belaste koloniale verleden. Het biedt ook kansen op een open bespreking van de mensenrechtenkwesties waar Indonesië in is verwikkeld op Papoea, de Molukken en in andere delen van Indonesië. bron

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op mensenrechtenkwesties

 1. Boeroeng zegt:

  ja nou…
  SBY belooft altijd te komen…
  … en dan toch maar niet.

  Misschien dan een kort geding aanspannen tegen hem omdat hij weigert de backpay uit te betalen, wat Indonesië moet volgens de Nederlandse rechter. ?
  Kom IP, doe eens wat gedurfds… live a little .

 2. Jan A. Somers zegt:

  De rechter heeft verwezen naar de verdragsrechtelijke verplichtingen van Indonesië uit de Rondetafelconferentie en soevereiniteitsoverdracht, ook oorlogsschade. Indonesië is hierin rechtsopvolger van Nederlands-Indië, niet van het Koninkrijk. Deze zaken zitten in de prullenbak van President Soekarno. Laat maar zitten, mijn ouders hebben de meeste pijn geleden, zijn al lang overleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.