“Sterretje”

„De mensen die vastzaten in de jappenkampen, klampten zich vast aan elke strohalm”, weet de Zuid-Afrikaanse Mariël Le Roux. Ervaring met de kampen heeft ze niet, maar sinds de publicatie van haar boek ”Sterretje” weet ze wat gruwelen zijn. „Al het lijden dat ik beschrijf, is echt gebeurd. ”
het verhaal van Will  het boek Sterretje bestellen.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op “Sterretje”

  1. Uit de leesfragmenten 1 t/m 3, herken ik vele gebeurtenissen in kamp Tawangsari. Was toen 5 jr., elke dag moest ik met zus en neef naar eetbare dingen zoeken in de sloten, zoals slakken, hagedis, kikkers, sprinkhaan, tjapung kortom, alles wat je in leven kan houden. Mijn opa had een kattepult met knikkers waarmee hij vogels of ratten schoot, hij had ook van dunne bamboe een soort tennisracket gemaakt waar op de plek van het slagnet, spinneweb van grote boom-spinnen was gedraaid. En die kon je dan gebruiken om sprinkhanen en tjapungs te vangen. Ook moest ik “krokot” (soort onkruid) verzamelen en kangkoeng uit de sloten en papaja bladeren (als die er nog waren). Sàvonds was het jacht op tjitjaks of tokè s. Alles werd gekookt en de bouillon moesten we opdrinken samen met de “groenten” en het “vlees”. Het smaakte…………….. brrrrrrrrrrrrrrrrr, yeachhhhhhhhhh..
    maar redde wel je leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.