Vlag uit in Epe

EPE – Bestuurslid Wiko Lamain van de Stichting Japanse Ereschulden deed het vorige week al een keer in de Stentor, maar hij herhaalt zijn oproep graag nog een keer: “Ik zou willen vragen of inwoners van de gemeente Epe op 15 augustus de vlag willen uitsteken voor de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog.” “Ik denk dat veel Nederlanders niet beseffen hoe belangrijk het voor oud-inwoners van Indi is dat we samen het einde van de oorlog gedenken,” zegt Lamain. artikel
EPE – Ze komen nooit los van de verschrikkingen die ze 65 jaar geleden ondergingen. De landgenoten uit Nederlands-Indi. Drie ervan vertellen donderdag 16 augustus in het Kulturhus EGW hun verhaal. Een als-zoon-van, twee die het aan den lijve ondervonden. H. Coldenhoff, mevrouw S.v.d.Straten-Scheepens en E.J. Wilterland. De laatste bezit een fotografisch geheugen. Hij heeft bovendien een groot hart als het om zijn beulen gaat. ,,Ik kan geheel Japan er niet om haten.”artikel

EPE – Tijdens een bijeenkomst in en voor Kulturhus Eper Gemeentewoning herdenkt Epe op 15 augustus de capitulatie van Japan dan precies 66 jaar geleden. Men legt bloemen rondom het beeldje van een jongen met voetbal. ,,De meesten van ons waren in 1945 kinderen van die leeftijd”, verklaart Wiko Lamain, initiator van de tentoonstelling ‘Nederlanders uit Nederlands Indi’ die nog tot 20 augustus loopt in het Kulturhus.

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.