Oproep: Komt allen 28 juni naar Den Haag!Algemeen Overleg Kamercommissie VWS met staatssecretaris mw. Veldhuijzen van Zanten is verplaatst. inplv. 16 juni a.s. wordt het op dinsdag 28 juni gehouden. 2e Kamergebouw Lange Poten 4 – aanvang 16.15u.

!! Bij deze wil het Indisch Platform, SVJ en JES u allen uitnodigen voor een drankje en hapje tevoren om 14.00u bij Luden (Plein 6-7) waarna wij gezamenlijk richting 2e kamergebouw gaan.!!

“Roep uw kennissen en vrienden op die sympatiseren met de Indische Kwestie ook aanwezig te zijn. Het is belangrijk dat wij overtuigen dat de Indische Kwestie nog steeds niet is opgelost, en dat deze regering haar verantwoordelijkheid moet nemen”.

de backpay-kwestie  — Oorlogsschade en rechtsherstel

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

21 reacties op Oproep: Komt allen 28 juni naar Den Haag!

 1. Cap van Balgooy zegt:

  Oorlogsschade en rechtherstel. Twee mooie woorden uit het verleden. Men (?) weet niet eens wanneer de oor- logsschade begint. Nee, niet in 1942 maar 1940.
  Cap.

 2. Cap van Balgooy zegt:

  Oorlogsschade en rechtherstel. Twee mooie woorden uit het verleden. Men (?) weet niet eens wanneer de oor- logsschade begint. Nee, niet in 1942 maar 1940.
  Cap.

 3. Wouter zegt:

  Cap, laten we ons beperken tot hoofdlijnen. Anders worden we uitelkaar gespeeld. Massaal opkomen doet ze toch achter de oren krabben en ontneemt ze mogelijk de morele moed dit als hamerslag te laten passeren…

 4. Wouter zegt:

  Cap, laten we ons beperken tot hoofdlijnen. Anders worden we uitelkaar gespeeld. Massaal opkomen doet ze toch achter de oren krabben en ontneemt ze mogelijk de morele moed dit als hamerslag te laten passeren…

 5. Eenheid maakt macht!
  Wij komen allemaal uit dat mooie land en hebben allemaal geleden en zo ontzettend veel verloren.

 6. Eenheid maakt macht!
  Wij komen allemaal uit dat mooie land en hebben allemaal geleden en zo ontzettend veel verloren.

 7. augus. zoon van ex.knil militair zegt:

  Wat je moet doen is de nederlandse staat en voormalige ministers die voor deze zaak de ogen sluiten al zestig jaar voor het hoogste gerecht brengen en de nederlandse regering de betalingen van 100 miljard eisen dit bedrag moet worden uitgekeerd aan 1ste, 2de, en derde generatie mensen die van zuidoost azie afstammen wij zullen dit alleen winnen als alle mensen eens opstonden die er mee te maken heeft en niet die enkele ex.knilmilitair daar in denhaag demonstreren andere nieuw komers in dit land krijgen honderden miljoenen van de staat.terwijl de regering hun eigen onderdanen die voor koningin en vaderland gestreden heeft terwijl er over de hele wereld de gesneuvelden begraven liggen daar hoor je op de tv nooit iets van alleen maar over de concentratie kampen hier in europa ik kan mij daar heel erg kwaad voor maken dus mensen niet zo verlegen zijn zoals de 1ste generatie maar iedereen de waar heid vertellen wat ons is aangedaan en het molukse volk de nederlandse regering moet zich dood schamen tegen over ons.

 8. augus. zoon van ex.knil militair zegt:

  Wat je moet doen is de nederlandse staat en voormalige ministers die voor deze zaak de ogen sluiten al zestig jaar voor het hoogste gerecht brengen en de nederlandse regering de betalingen van 100 miljard eisen dit bedrag moet worden uitgekeerd aan 1ste, 2de, en derde generatie mensen die van zuidoost azie afstammen wij zullen dit alleen winnen als alle mensen eens opstonden die er mee te maken heeft en niet die enkele ex.knilmilitair daar in denhaag demonstreren andere nieuw komers in dit land krijgen honderden miljoenen van de staat.terwijl de regering hun eigen onderdanen die voor koningin en vaderland gestreden heeft terwijl er over de hele wereld de gesneuvelden begraven liggen daar hoor je op de tv nooit iets van alleen maar over de concentratie kampen hier in europa ik kan mij daar heel erg kwaad voor maken dus mensen niet zo verlegen zijn zoals de 1ste generatie maar iedereen de waar heid vertellen wat ons is aangedaan en het molukse volk de nederlandse regering moet zich dood schamen tegen over ons.

 9. augus. zoon van ex.knil militair zegt:

  Wat je moet doen is de nederlandse staat en voormalige ministers die voor deze zaak de ogen sluiten al zestig jaar voor het hoogste gerecht brengen en de nederlandse regering de betalingen van 100 miljard eisen dit bedrag moet worden uitgekeerd aan 1ste, 2de, en derde generatie mensen die van zuidoost azie afstammen wij zullen dit alleen winnen als alle mensen eens opstonden die er mee te maken heeft en niet die enkele ex.knilmilitair daar in denhaag demonstreren andere nieuw komers in dit land krijgen honderden miljoenen van de staat.terwijl de regering hun eigen onderdanen die voor koningin en vaderland gestreden heeft terwijl er over de hele wereld de gesneuvelden begraven liggen daar hoor je op de tv nooit iets van alleen maar over de concentratie kampen hier in europa ik kan mij daar heel erg kwaad voor maken dus mensen niet zo verlegen zijn zoals de 1ste generatie maar iedereen de waar heid vertellen wat ons is aangedaan en het molukse volk de nederlandse regering moet zich dood schamen tegen over ons.

 10. B.Heijden zegt:

  Over backpay, oorlogschade en rechtsherstel moet de huidige regering zich zeker schamen. Maar de ouderen die dit hebben meegemaakt zijn helaas al overleden, o.a. mijn vader die tijdens de oorlog bij de Staatsspoorwegen heeft gewerkt. Zijn salaris werd uitgekeerd in Japans geld. Dus veel te weinig en nog veel anderen hebben dit meegemaakt.

 11. B.Heijden zegt:

  Over backpay, oorlogschade en rechtsherstel moet de huidige regering zich zeker schamen. Maar de ouderen die dit hebben meegemaakt zijn helaas al overleden, o.a. mijn vader die tijdens de oorlog bij de Staatsspoorwegen heeft gewerkt. Zijn salaris werd uitgekeerd in Japans geld. Dus veel te weinig en nog veel anderen hebben dit meegemaakt.

 12. B.Heijden zegt:

  Over backpay, oorlogschade en rechtsherstel moet de huidige regering zich zeker schamen. Maar de ouderen die dit hebben meegemaakt zijn helaas al overleden, o.a. mijn vader die tijdens de oorlog bij de Staatsspoorwegen heeft gewerkt. Zijn salaris werd uitgekeerd in Japans geld. Dus veel te weinig en nog veel anderen hebben dit meegemaakt.

 13. Arthur Olive zegt:

  Augus, u hebt het over niet zo verlegen zijn als de 1ste generatie.
  Als ik die fotos van de demonstraties bekijk dan lijkt het me dat het allemaal oudjes zijn, 1ste of 1 1/2 ste generatie dus.

 14. Arthur Olive zegt:

  Augus, u hebt het over niet zo verlegen zijn als de 1ste generatie.
  Als ik die fotos van de demonstraties bekijk dan lijkt het me dat het allemaal oudjes zijn, 1ste of 1 1/2 ste generatie dus.

 15. Noor zegt:

  Zou iemand van het Indisch Platform dit liedje op 28 juni af willen laten spelen in de zaal, speciaal voor mw Veldhuijzen van Zanten? Dit is zo mooi verwoord door Wieteke…., al in de 70-er jaren.
  http://www.wahrweb.org/_songs/windisch6/myWimpyskinfruity.html (liedje no. 5, “lied van de Schuld”)

 16. anton zegt:

  Ik denk dat de regering bij hun standpunt blijft,als het om geld gaat zijn die kaaskoppen niet thuis.De regering vindt dat het al afgehandeld is,ze verwijzen naar financiele middelen voor het gebaar
  De organisatie die destijds onderhandelden met de regering over financiele middelen voor het gebaar hadden toendertijd backpay aan de orde moeten stellen wat betreft finananciele middelen.

 17. anton zegt:

  Ik denk dat de regering bij hun standpunt blijft,als het om geld gaat zijn die kaaskoppen niet thuis.De regering vindt dat het al afgehandeld is,ze verwijzen naar financiele middelen voor het gebaar
  De organisatie die destijds onderhandelden met de regering over financiele middelen voor het gebaar hadden toendertijd backpay aan de orde moeten stellen wat betreft finananciele middelen.

 18. Boeroeng zegt:

  Onder protest van het Indisch Platform zette de regering “het gebaar” door. De regering vond dat die uitkeringen de finale afkoopsom was voor alle claims, oa, backpay en materieel rechtsherstel.
  Het Indische Platform ging niet akkoord en wenste”het gebaar” te beschouwen als vergoeding voor de kille ontvangst.
  Ik dacht dat het zgn Breed Historisch Onderzoek een zouthoudertje was van de regering naar het IP toe.
  Dat “Breed” was flauwekul. Het belooft veel, maar het stelde niet veel voor. Of men nam het zo ‘breed’ op dat de eigenlijke kwestie deels genegeerd werd.
  In ieder geval werd NIET onderzocht hoe het met die groep Indische Nederlanders is gegaan. Gemiddelde sterfte, ziektebeelden, inkomens en bezittingen, doorwerking traumatische ervaringen etc.
  Het niod ging oa. met dat onderzoek de economische en urbane ontwikkelingen van Indonesië na 1945 bestuderen.. Hardstikke interessant, maar het had niks met de Indische kwestie te maken. Twee deelonderzoeken die van Keppy en Meijer hadden wel betrekking op backpay en rechtsherstel, maar natuurlijk legde de regering die boeken zo snel mogelijk in de staatsbibliotheek, het liefst niet in de eigen bieb thuis.
  Wie van het toenmalig kabinet heeft die gelezen ?
  1 iemand ?
  De grote zwendel met “het gebaar” was niet die van de regering, maar die van de Stichting het Gebaar.
  Die ging tientallen spotjes over de radio uitstrooien met de boodschap dat “het gebaar” bedoeld was voor de kille ontvangst .
  Niks over backpay en materieel rechtsherstel en daarmee de suggestie openhoudend dat deze kwesties niet in dit gebaar zaten.. Maar dat was het wel. !
  De politiek wist ervan, hoorde de spotjes en zwegen en zwegen…
  Zwendel, Dames en Heren van het Binnenhof !!

 19. anton zegt:

  Boeroeng
  Dus Stichting gebaaar(KONTE LIKKERS)hebben het geld van mijn vader (ex knil) ontnomen waar die recht op hebt omdat ze akkoord zijn met de regering.

 20. anton zegt:

  Boeroeng
  Dus Stichting gebaaar(KONTE LIKKERS)hebben het geld van mijn vader (ex knil) ontnomen waar die recht op hebt omdat ze akkoord zijn met de regering.

 21. Sorrow zegt:

  Laten alle Indo’s en Molukse mensen via al hun netwerken(w.o. facebook , hyves, indisch 3.0) een oproep doen 28 juni te komen voor onze ouders en grootouders die voor Nederland hebben gevochten.
  NU zal ook moeten blijken dat de 2e en zeker de zich profilerende 3e generatie niet alleen voor de eigen generatie opkomt. Een paar uurtjes opofferen voor de jaren van leed en gevoel van miskenning van onze ouders en grootouders.
  Laten wij ons ZICHTBAAR maken middels onze aanwezigheid !!
  Hebben wij niet de naam dat wij onze ouders en grootouders zeer respecteren?
  28 juni 2011 , 16.00 uur!!!! Laat het een gedenkwaardige middag worden !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.