Hoorzitting kamercommissie VWS – Indisch Platform

Zet alvast in uw agenda:  Algemeen Overleg VWS commissie met de staatssecretaris mw. Veldhuyzen van Zanten. 2e Kamergebouw Lange Poten 4 – Vergaderzaal Groen van Pristerenzaal donderdag 16 juni 2011 – Openbaar, Tijd: 16:00 -18:00 uur 

Den Haag 7 juni — Overleg Indisch Platform – vaste Kamercomissie VWS – Hoe vaak leden van het indisch Platform het verhaal…óns verhaal hebben moeten doen bij diverse kamerleden de afgelopen jaren is legio denk ik. Zij kregen steeds nul op rekest en hadden ook nog eens met de kabinetscrisis te maken waardoor weer opnieuw contacten gelegd moesten worden, gesprekken gevoerd, om de Indische kwestie weer onder de aandacht te brengen. Bewonderenswaardig hoe zij zich blijven inzetten voor ONZE Zaak!
Foto’s door Indisch4ever   —–   en foto’s van IAF.

Ondanks alle tegenslag zijn zij toch weer zover gekomen en heeft een delegatie van het Indisch Platform vandaag de “Indische Kwestie” mogen voorleggen aan de vaste Kamercommissie van VWS. Allereerst vertelde IP-voorzitter Bussemaker wat die Kwestie nou precies behelsd. Is dat nog nodig denkt u…jazeker, vele Kamerleden en ambtenaren blijken er bar weinig van te weten, hebben een mening, nemen een besluit  zonder ook maar de desbetreffende NIOD rapporten te hebben ingezien. Vervolgens werden vragen gesteld door diverse kamerleden. Binnenkort een meer gedetailleerd verslag.

-1-Ook aanwezig Ivo Pabbruwe, chairman EJOS Nieuw Zeeland en Ted Hartman -2- en vele JES-leden -3- ook bij de jongeren is de nodige interesse.
De opkomst was…goed, zo goed zelfs dat het overleg in een grotere zaal gehouden moest worden vandaag.

lees ook: Aanbieden afschrift brief aan Stichting Indisch Platform  (april) en Brief van de minister van VWS over de reikwijdte van het Gebaar (juni)

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hoorzitting kamercommissie VWS – Indisch Platform

 1. Jeroen van Uhm zegt:

  Het IP doet goed werk en ik zou graag willen dat ze ook namens mij handelen. Natuurlijk wil ik hun daar ook financieel in steunen. Wat ik niet begrijp is dat hun nieuwe website niet goed werkt! Lid worden als individue lukt niet door een error. En na twee emailtjes twee maanden terug heb ik nog steeds geen reactie. Om hun doelstellingen te halen heeft het IP een achterban nodig, zeker als die doelstellingen verder gaan dan kwesties uit het verleden en betrekking hebben op de 2e, 3e en 4e generatie. Die doelstellingen zijn er volgens hun website. Goede communicatie en ledenwerving is crusiaal voor het voortbestaan en legitimiteit van het IP. Een goed werkende website en snelle communicatie mag ano 2011 niet ontbreken. Het is toch wel vreemd dat een error die het financieel steunen als individue tegenhoudt zo lang onopgemerkt blijft?

 2. Wouter zegt:

  Het bijwonen van de hoorzitting heeft mijn optimisme niet versterkt. Het IP heeft haar uiterste best gedaan haar zaak zakelijk en emotioneel te bepleiten. De reacties van de verschillende fracties waren ronduit verbijsterend. De geveinsde interesse was zo flinterdun en snel doorgeprikt bij de vragenronde: brieven die niet ontvangen zijn of te laat voor deze zitting; onbenul van de zijde van de VVD bij monde van de vml. omroepster ene Ria; de PvdA maakte het bontst door te stellen dat excuses evt. komen mits het geen geld zou kosten (nb. deze sinterklaas-partij van de allochtonen probeerde een bekende strategie door al in de oplossingsfase de discussie te smoren). Het politieke panel schitterde door gebrek aan dossierkennis en enige empathie. Allen geboren ver na de oorlog was dit voor hen een virtueel uitje naar een museum voor dinosaurussen….
  Een goed gevoel zei me dat we hen het niet makkelijk zullen maken…uiteindelijk zijn we een electoraat van 1.200.000 Indische stemmen. Mind you, daar zit onze laatste troef. Voor mij althans.

 3. nelly zegt:

  lees vooral die 2e brief, dan zakt je sarong af hoor!! dat is die brief die hadden ze dus 1 dag tevoren verstuurd..

 4. nelly zegt:

  lees vooral die 2e brief, dan zakt je sarong af hoor!! dat is die brief die hadden ze dus 1 dag tevoren verstuurd..

 5. Wouter zegt:

  ..en nog wat…een publiek debat dat al bij de ingang tot discussies leidde: we konden er niet in -ondanks het vroege tijdstip- met de mededeling dat de zaal vol was (!). Na veel heen en weer gedoe werd besloten ons toe te laten in een grotere Thorbecke-zaal. Wie schetst mijn verbazing om dan halverwege de vergadering te constateren dat de zaal grotendeels leeg was…!
  Er waren mensen van verre gekomen die daardoor bij de ingang besloten maar weer naar huis te gaan.
  En dan die haast toen de bel ging; deed me denken aan een schoolklasje dat naar huis mocht. Ze wisten niet hoe snel ze de plek des onheils moesten verlaten. Zelfs dat respect konden die baantjesjagers niet opbrengen. Shame on you, politieke prietpraters!

 6. Wouter zegt:

  ..en nog wat…een publiek debat dat al bij de ingang tot discussies leidde: we konden er niet in -ondanks het vroege tijdstip- met de mededeling dat de zaal vol was (!). Na veel heen en weer gedoe werd besloten ons toe te laten in een grotere Thorbecke-zaal. Wie schetst mijn verbazing om dan halverwege de vergadering te constateren dat de zaal grotendeels leeg was…!
  Er waren mensen van verre gekomen die daardoor bij de ingang besloten maar weer naar huis te gaan.
  En dan die haast toen de bel ging; deed me denken aan een schoolklasje dat naar huis mocht. Ze wisten niet hoe snel ze de plek des onheils moesten verlaten. Zelfs dat respect konden die baantjesjagers niet opbrengen. Shame on you, politieke prietpraters!

 7. Kirsten zegt:

  Dat dat geld nooit meer loskomt, staat voor mij allang vast. Het is oneerlijk, immoreel en onterecht, maar wel realistisch. Wat mij het meest opvalt, is de laatste zin. “Om de lessen uit de oorlog in voormalig Nederlands-Indie over te dragen aan de volgende generaties.” Welke oorlog? Welke lessen?

 8. Boeroeng zegt:

  Zie dit archieftopic .
  Dit is een gemanipuleerde foto.
  ‘Japan’ is vervangen voor ‘Holland’
  Het orgineel is van de Stichting Japanse Ereschulden

 9. Boeroeng zegt:

  Zie dit archieftopic .
  Dit is een gemanipuleerde foto.
  ‘Japan’ is vervangen voor ‘Holland’
  Het orgineel is van de Stichting Japanse Ereschulden

 10. LL zegt:

  Op http://icmonline.ning.com/ staat exact hetZelfde verhaal…….

 11. Jeroen van Uhm zegt:

  @Wouter
  “..uiteindelijk zijn we een electoraat van 1.200.000 Indische stemmen. Mind you, daar zit onze laatste troef”
  Juist, maar voor als nog is dat slecht een getal (sommigen denken zelfs dat het rond 1 miljoen ligt). Veel Indo’s weten niet eens dat het IP bestaat, of dat er überhaupt zaken zijn waar gezamenlijk voor gestreden moeten worden. Het IP heeft een grote achterban nodig en de Indo’s hebben het IP nodig om de noodzaak daarvoor uit te leggen, en in het ergste geval uit te leggen dat ze Indo zijn…
  Daar is goede communicatie en ledenwerving voor nodig!

 12. Jeroen van Uhm zegt:

  @Wouter
  “..uiteindelijk zijn we een electoraat van 1.200.000 Indische stemmen. Mind you, daar zit onze laatste troef”
  Juist, maar voor als nog is dat slecht een getal (sommigen denken zelfs dat het rond 1 miljoen ligt). Veel Indo’s weten niet eens dat het IP bestaat, of dat er überhaupt zaken zijn waar gezamenlijk voor gestreden moeten worden. Het IP heeft een grote achterban nodig en de Indo’s hebben het IP nodig om de noodzaak daarvoor uit te leggen, en in het ergste geval uit te leggen dat ze Indo zijn…
  Daar is goede communicatie en ledenwerving voor nodig!

 13. Jeroen van Uhm zegt:

  Ik bedoelde eigenlijk dat volgens sommigen er 1,5 tot 2 miljoen mensen met Indisch bloed in NL wonen.

 14. Jeroen van Uhm zegt:

  Ik bedoelde eigenlijk dat volgens sommigen er 1,5 tot 2 miljoen mensen met Indisch bloed in NL wonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.