Oproep getuigen

quote ontvangen mail:
Graag wil ik in contact komen met personen die op 4 juni jl. rond 16.00 uur bij stand 1611 aan de kant van de Guus Beckerstraat van de Xotus-stand waren op de Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag en getuige zijn van onderstaande gebeurtenis. Op een stoel bij de Xotus-stand in de Guus Beckerstraat zat een oude Indische mevrouw van vierenzeventig jaar die bevangen was door de hitte. Zij werd aangesproken door een medewerkster van de Xotus-stand, een vrouw met een Chinees uiterlijk van ongeveer vijftig jaar, lengte: rond de 1 meter 60, lichte huidskleur, donkerbruin haar in een paardenstaart. Deze medewerkster stootte de oude Indische mevrouw aan en vroeg haar meerdere malen of zij zich wel besefte dat zij langer dan een uur op de stoel gezeten had. Vervolgens sommeerde de medewerkster, deze oude Indische mevrouw hiervoor direct een boete aan haar te betalen van 100 euro. De oude Indische mevrouw realiseerde zich op dat moment niet wat haar overkwam: zij heeft de oorlog in Indonesië meegemaakt (kamp Tawan Sari in Lawang, 1940-1945). De oude Indische mevrouw is enorm geschrokken door de manier waarop de medewerkster haar aansprak, haar vasthield en haar sommeerde een boete te betalen van 100 euro, waardoor zij nu heel ziek geworden is.

Bent u getuige van dit voorval of bent u -terwijl u ook op de stoel uitrustte- eveneens op deze manier aangesproken bij Xotus-stand 1611, Guus Beckerstraat, neem dan contact op met Magda van Hien, magda.van.hien@gmail.com, telefoonnummer: 06-81008836.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

14 reacties op Oproep getuigen

 1. Wouter zegt:

  Vind het een bizar verhaal. Stel Magda voor eerst contact op te nemen met de eigenaresse van het restaurant in Xotus en haar in te lichten over de situatie en (vermoedelijke?) medewerkster van de stand.
  Ik ken de eigenaresse redelijk goed en wil voorkomen dat er schade ontstaat aan naam en integriteit zonder de feiten te kennen en wederhoor te hebben toegepast.
  1. Is het wel een medewerkster van bewuste stand?
  2. heeft die oude mevr. haar geld overhandigd?
  3. deze feiten natrekken, daarna evt.aangifte doen van afpersing bij politie en directie TTF
  Het bewuste restaurant bevindt zich binnen een complex geheten Xotus (bedrijfsverzamelgebouw van tuincentrum, Chinese groothandel en Iraanse tapijtenzaak annex snuisterijen)
  Xotus bevindt zich op een bedrijventerrein in Nootdorp gelegen aan Rijksweg 13 nabij Mc Donald.
  De eigenaresse heet Lily en ik ken haar als een aardige en integere vrouw.
  Ik begrijp natuurlijk de emotie maar is in dit geval niet beter de weg van zorgvuldigheid te volgen voordat een goede naam publiekelijk wordt beschadigd en zodoende ook materiele schade voor haar restaurant ontstaat zonder hier misschien iets van af te weten?

 2. Boeroeng zegt:

  Beste Wouter,
  Ik denk dat er inderdaad iets gebeurd is met die mevrouw En dat was bij die Xotus-stand. En mogelijk was het geen Xotus-medewerker. Maar dat kan Xotus het beste uitzoeken en als het wel zo is die medewerkster hierop aanspreken. Als het niet zo is. dan houdt het ook op voor Xotus, die kan niks doen. Als er getuigen zijn dan is het geloofwaardiger voor het bedrijf dat er inderdaad iets gebeurd is.
  Voor mij is het een afweging van belangen. Ik vind het belang van die mevrouw en het belang van fatsoenlijk omgaan met ouderen, en het belang dat de sfeer goed blijft op de TTF meer van gewicht dan een mogelijke slechte naam van een bedrijf. Xotus heeft natuurlijk de mogelijkheid te reageren in dit topic.

 3. Wouter zegt:

  De belangen van alle partijen worden in acht genomen als die route genomen wordt. Ik ken die situatie natuurlijk niet, maar hier wordt meteen vanuit gegaan dat het een medewerkster is… Vind ik niet erg zorgvuldig. Als ze kennis hebben kunnen ze uiteraard reageren op deze topic maar vooralsnog moeten we geen schandpaal of ongenuanceerd beeld creeren. In mijn optiek heeft dit niets te maken met het fatsoenlijk omgaan met ouderen. Dat zit gelukkig in onze Ind.cultuur. Maar stel dat deze mevr. erg in de war is geweest of een psychose heeft gehad?
  Natuurlijk sta ik achter een oproep van mogelijke getuigen. Maar dat neemt toch niet weg erg zorgvuldig te zijn? Of belangentegenstellingen te creeren? I4E heeft dan ook een eigen verantwoordelijkheid in de zorgvuldige weergave van het verslag of facilitering ervan? Mij ging het alleen maar om zorgvuldigheid die op deze emotionele manier niet gewaarborgd wordt. Want als dit waar zou zijn is het ernstig en zijn verdere stappen zoals ik aangaf zeer terecht.

 4. ronaldo zegt:

  een diep en diep triest verhaal…moet zeker goed uitgezocht worden…maar als je (een)getuige(n) zou vinden van het tafereel, die hebben gezien dat mevrouw is aangesproken en..zoals beschreven staat, vastgehouden, dan is het ook erg lullig dat ze de mevrouw niet hebben geholpen/ontzet van deze botte,chinees ogende dame , met paardestaart…en zoals boeroeng ook al zei, zulke dingen horen niet op de pasar malam..en wouter kan ik ook heel goed begrijpen en zoals hij ook al er aan toevoegde dat het gelukkig, in het omgaan met ouderen, goed zit in onze cultuur…en dat dit allemaal voor alle partijen, hier op i4e en de desbetreffende oude dame, tot een goed einde wordt…en heel toevallig ga ik vandaag naar xotus, een leuke winkel trouwens om een beetje te gaan jalan2/belanja…:)

 5. Sophie van der Steur.. zegt:

  Die oude Indische dame is mijn moeder. En ik stond bij een stalletje in de buurt van de Xotus-stand, toen ik zag dat een Aziatisch ogende dame naar mijn moeder liep en haar beetpakte. Ik nam aan dat het een kennis van mijn moeder was, omdat ze zo direct op mijn moeder was afgelopen. Mijn moeder schrok van haar beetpakken, en de schrik bleef in haar ogen; reden waarom ik naar mijn moeder toeliep. De Aziatisch ogende dame zag mij niet, want ze stond over mijn moeder heen gebogen en had alleen oog voor mijn moeder. Ik hoorde de dame zeggen: “U zit hier nu al zo lang, ik wil 100 Euro van u! Beseft u wel dat u hier al langer dan een uur zit?! 100 Euro kost dat!”. Ik vond dat een vreemde uitspraak, vroeg aan mijn moeder of zij deze dame kende, en mijn moeder ontkende. Ik heb mij kenbaar gemaakt aan de dame, en de dame kon opeens alleen maar besmuikt lachen. Ik heb mijn moeder gevraagd of het wel ging, maar mijn moeder was te zeer geschrokken en zeer ontdaan, en voor ik het wist was de dame weg. Ik heb later de dame gezocht en gevonden in de Xotus-stand, waar zij koekjes en dergelijke verkoopt. Ik heb haar persoonlijk gefotografeerd, ik heb haar naam gevraagd, en zij vertelde “Lilik” te heten. Desgevraagd vertelde zij dat zij maar een “grapje” gemaakt zou hebben. Ik heb haar verteld dat zij een oude vrouw van bijna 80 jaar de stuipen op het lijf gejaagd heeft, en dat ik gehoord heb wat zij aan, en van, mijn moeder vroeg. Het is niet gepast om met zulke oude mensen “grapjes” uit te halen, door ze te laten schrikken, ze beet te pakken, en 100 Euro van ze te eisen “omdat ze daar al zo lang zat”; niet in de Hollandse cultuur, maar al helemaal niet in de Indische cultuur! Zulk bizar “grapjes”-gedrag vind ik onbehoorlijk en onfatsoenlijk, en verwacht ik niet op een Indisch evenement, en dus ook niet tijdens zo’n groots gebeuren als de Pasar Malam Besar (nu TTF); zulk gedrag zou de TTF en Xotus toch een slechte naam geven. Lilik (als ze echt zo heet) herhaalde, heel lacherig, dat zij maar “een grapje” gemaakt had. Ik vertelde haar dat het er voor mij, zowel van een afstandje als van dichtbij, niet zo uitzag, en dat het ook niet zo klonk. “Lilik” wilde mij hierna een hand geven, maar die heb ik geweigerd. Mijn moeder is er nu nog ziek van, en heeft nog steeds nachtmerries van het gebeurde bij de Xotus-stand. Ik heb Magda reeds de foto van “Lilik” gemaild.
  Mevrouw mr Sophie van der Steur, dochter van een bijna 80-jarige Indische dame..

 6. ronaldo zegt:

  okay…nu begrijpen we dat het toch om een medewerkster van xotus restaurant gaat en dat u zelf getuige bent geweest van deze trieste gebeurtenis en dat u zelf een foto van deze vrouw heeft gemaakt, die uw moeder heeft lastig gevallen. Volgens wouter die hier boven eerder reageerde,is de naam van de eigenaresse lilly en volgens u noemde de vrouw zichzelf lilik…lijkt erg op elkaar, zou dus deze, volgens Wouter, een integere dame, éen en dezelfde vrouw zijn als lilik, dan zou ik alsnog naar haar restaurant gaan om het goed uit te praten en desnoods bij een onbevredigend uitslag,een klacht tegen haar in te dienen, daar het slecht gaat met uw moeder…en ik zou u wel adviseren om een getuige mee te nemen.
  Ook heeft u de foto naar mevrouw Magda gemaild en zij vraagt via i4e getuigen over deze situatie…wil niet vervelend doen, maar wie is zij(magda) in dit verhaal, ook een dochter ? Ik hoop voor u dat alles tot een goed komt voor alle partijen en dat het wordt opgelost, vooral voor uw moeder, sterkte.

 7. ronaldo zegt:

  okay…nu begrijpen we dat het toch om een medewerkster van xotus restaurant gaat en dat u zelf getuige bent geweest van deze trieste gebeurtenis en dat u zelf een foto van deze vrouw heeft gemaakt, die uw moeder heeft lastig gevallen. Volgens wouter die hier boven eerder reageerde,is de naam van de eigenaresse lilly en volgens u noemde de vrouw zichzelf lilik…lijkt erg op elkaar, zou dus deze, volgens Wouter, een integere dame, éen en dezelfde vrouw zijn als lilik, dan zou ik alsnog naar haar restaurant gaan om het goed uit te praten en desnoods bij een onbevredigend uitslag,een klacht tegen haar in te dienen, daar het slecht gaat met uw moeder…en ik zou u wel adviseren om een getuige mee te nemen.
  Ook heeft u de foto naar mevrouw Magda gemaild en zij vraagt via i4e getuigen over deze situatie…wil niet vervelend doen, maar wie is zij(magda) in dit verhaal, ook een dochter ? Ik hoop voor u dat alles tot een goed komt voor alle partijen en dat het wordt opgelost, vooral voor uw moeder, sterkte.

 8. LL zegt:

  Hmmmm…..maar als u al een getuige heeft én een foto, dan kunt u toch gewoon naar Xotus bellen en/of er heen gaan en het uitpraten of een klacht aanbieden of…..wat u ook maar wilt?
  Sterkte voor uw moeder!

 9. LL zegt:

  Hmmmm…..maar als u al een getuige heeft én een foto, dan kunt u toch gewoon naar Xotus bellen en/of er heen gaan en het uitpraten of een klacht aanbieden of…..wat u ook maar wilt?
  Sterkte voor uw moeder!

 10. si indo zegt:

  Je kunt ook de foto laten plaatsen op i4ever met als tekst: “TTF 2011, Lilik de vervelende “grapjas” van de Tong tong fair”.

 11. Wouter zegt:

  Tsja…het gaat dus om een misplaatste grap of vervelend misverstand en dus niet om een geraffineerde beroving o.i.d.? Omdat op dat moment werd omgeroepen dat er zakkenrollers actief waren dacht ik aan een vervelende variant…..ik zag ook dat de bewaking een man wegvoerde.
  Ik weet dat de eigenaresse hulpvaardig is, ook een godsdienstige achtergrond heeft, elk jaar daar staat en omzetten draait van vele tienduizenden euri’s…. vond die ‘geldkwestie’ daarom ook al zo vreemd. Neemt niet weg dat dat nooit had mogen gebeuren gezien de impact.
  Ik adviseer toch even contact op te nemen met de eigenaresse. Mijn ervaring is dat de naoorlogse generatie geen idee heeft wat ze met misschien onbedoelde opmerkingen bij kamp- en oorlogsslachtoffers naar bovenhaalt. Wens moeder snelle beterschap met dit toch zeer vervelende voorval.

 12. Wouter zegt:

  Tsja…het gaat dus om een misplaatste grap of vervelend misverstand en dus niet om een geraffineerde beroving o.i.d.? Omdat op dat moment werd omgeroepen dat er zakkenrollers actief waren dacht ik aan een vervelende variant…..ik zag ook dat de bewaking een man wegvoerde.
  Ik weet dat de eigenaresse hulpvaardig is, ook een godsdienstige achtergrond heeft, elk jaar daar staat en omzetten draait van vele tienduizenden euri’s…. vond die ‘geldkwestie’ daarom ook al zo vreemd. Neemt niet weg dat dat nooit had mogen gebeuren gezien de impact.
  Ik adviseer toch even contact op te nemen met de eigenaresse. Mijn ervaring is dat de naoorlogse generatie geen idee heeft wat ze met misschien onbedoelde opmerkingen bij kamp- en oorlogsslachtoffers naar bovenhaalt. Wens moeder snelle beterschap met dit toch zeer vervelende voorval.

 13. Pipo zegt:

  Heet ze nou Lilik of Lelijk….

 14. ronaldo zegt:

  en u zit nog steeds bij mamaloe..mr.P.Clown?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.