Oproep van JES en IP

  

quote Oproep:
Waarde donateurs en sympathisanten van de Stichting Japanse Ereschulden,
Het is zover!!!
In de VWS Kamer Commissie procedure vergadering van gisteren is besloten om de delegatie van het Indisch Platform in de Tweede Kamer te horen. Het overleg met de Vaste Kamercommissie VWS met de delegatie van het Indisch Platform zal op dinsdag 7 juni 2011 om 16.00 uur plaatsvinden in de Van Someren-Downer zaal.
Als voorzitter van de Stichting Japanse Ereschulden en lid van de delegatie van het Indisch Platform roep ik u allen op, voorzover mogelijk, daarbij aanwezig te zijn.

De week daarop is het Algemeen Overleg van de VWS commissie met de staatssecretaris mw. Veldhuyzen van Zanten. Daarvoor wordt u tevens uitgenodigd. De formele oproep en uitnodiging van het Indisch Platform treft u hieronder aan. Kom op tijd en stel ons niet teleur. De aanwezigheid van de achterban in grote getale voert de druk op regering en parlement op. Roep uw kenissen en vrienden op die sympatiseren met de Indische Kwestie ook aanwezig te zijn. Het is belangrijk dat wij overtuigen dat de Indische Kwestie nog steeds niet is opgelost, en dat deze regering haar verantwoordelijkheid moet nemen.

In de verwachting van een grote opkomst, met vriendelijke groet,
Jan van Wagtendonk voorzitter Stichting Japanse Ereschulden lid delegatie Indisch Platform

De 2e Kamer-Commissie van VWS bespreekt de Indische Kwestie In het overleg van 28 april 2011 van de staatssecretaris met Het Indisch Platform heeft mevrouw Veldhuijzen verklaard niet te willen meewerken aan de totstandkoming van een oplossing voor de Indische kwestie, zoals vastgelegd in de petitie van het platform aan de Tweede Kamer die in november jl. werd ingediend.
De Tweede Kamer heeft toegezegd de Indische Kwestie te bespreken. Het Indisch Platform roept de Indische gemeenschap, alle belangstellenden en de leden van de aangesloten organisaties op hierbij aanwezig te zijn.

De besprekingen vinden plaats in het 2e Kamergebouw Lange Poten 4. 7 Juni 2011 Aanvang 16.00 uur Hoorzitting Indisch Platform – Commissie VWS 16 juni 2011 Aanvang 16.00 uur Algemeen Overleg Commissie van VWS

Het Indisch Platform
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Het Indisch Platform: 020-4536640 of 06-43610236.

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oproep van JES en IP

 1. Boeroeng, webmaster Indisch4ever zegt:

  Het is duidelijk… Mevrouw Veldhuizen van Zanten spreekt namens dit kabinet: De Indische kwestie vinden wij niet relevant.
  Punt uit..
  Ik verwacht ook nik van de commissies … niet van de regeringsfracties en niet van de oppositie.
  Men draait er om heen.. men doet alsof ze het van belang vinden, maar in weze vinden ze die Indische gemeenschap maar zeurpieten.
  Kies voor zwaarder geschut..
  Klaag Indonesië aan voor de backpay….
  Indonesië boos op Nederland.. met wat geluk forceer je een diplomatiek incident.
  Even samenvattend: in 1980 besloot de kamer tot een afkoopsom van 7.500 gulden… Als de politiek dat als finale afhandeling ziet van de schuld,dan moet men dat hardop zeggen.. En niet zo stiekem alles negeren en doodzwijgen

 2. Wouter zegt:

  Ik ben bang dat je gelijk hebt. Het spel wordt door twee partijen gespeeld. Al tig jaren worden we met een kluitje in het riet gestuurd. Wij, zeer timide partij met een uitstervende doelgroep nu ineens wel opspelen? a roaring mouse !! Niet geloofwaardig. Er is een generatiewisseling geweest, de gemiddelde burger weet niks van Indie en ze zitten in een bezuinigingsdrift.
  Met dat uiterst lange wachten en op betere tijden wachten hebben we ons krediet wel verspeeld.
  Tijd voor weer een fopspeen?

 3. Cap van Balgooy zegt:

  Wat zal Mw. Veldhuizen van Zanten nu afdraaien? Ja fopspeen dat is een goed woord.
  Cap.

 4. Ted Hartman zegt:

  Fopspeen,kluitje in het riet,laatste strohalm, hoe je het ook noemt, we laten ons toch niet kennen. We zijn geen lafaards. Balkenende had met (N)Jet Bussemaker ons ook al afgewimpeld! Dàt waren lafaards: om niet de twee NIOD-rapporten te willen bespreken, terwijl dat beloofd was! En nu gaat het wéér over die belofte, om eindelijk over de waarheid te spreken, KAMERBREED!
  AJO, INDISCHE GEMEENSCHAP, kom in GROTE GETALE – denk niet alleen aan herdenkingen en pasar-malams, maar aan je kinds-kinderen. NIET GESCHOTEN is MIS GESCHOTEN!
  Dinsdag 7 juni en donderdag 16 juni a.s. – Bij de ingang van het 2e Kamergebouw moet je door een poortje, metalen voorwerpen (riem e.d.) in bakje, vanwege beveiliging. En dan kijken. horen wat de dames-heren Politici over de NIOD-rapporten zeggen.
  AT LAST ! ! ! Beter zo, IETS GEDAAN dan NIETS gedaan. Kunnen ze ons later niet verwijten, dat die “Indische mandjesvlechters” nooit hun best hebben gedaan!

 5. Ted Hartman zegt:

  Fopspeen,kluitje in het riet,laatste strohalm, hoe je het ook noemt, we laten ons toch niet kennen. We zijn geen lafaards. Balkenende had met (N)Jet Bussemaker ons ook al afgewimpeld! Dàt waren lafaards: om niet de twee NIOD-rapporten te willen bespreken, terwijl dat beloofd was! En nu gaat het wéér over die belofte, om eindelijk over de waarheid te spreken, KAMERBREED!
  AJO, INDISCHE GEMEENSCHAP, kom in GROTE GETALE – denk niet alleen aan herdenkingen en pasar-malams, maar aan je kinds-kinderen. NIET GESCHOTEN is MIS GESCHOTEN!
  Dinsdag 7 juni en donderdag 16 juni a.s. – Bij de ingang van het 2e Kamergebouw moet je door een poortje, metalen voorwerpen (riem e.d.) in bakje, vanwege beveiliging. En dan kijken. horen wat de dames-heren Politici over de NIOD-rapporten zeggen.
  AT LAST ! ! ! Beter zo, IETS GEDAAN dan NIETS gedaan. Kunnen ze ons later niet verwijten, dat die “Indische mandjesvlechters” nooit hun best hebben gedaan!

 6. Wouter zegt:

  Laat ik vooral een misvatting rechtzetten: ik zal er zeker bij zijn. Ik heb alleen de overweging gegeven zoals ik die heb gegeven over zoveel optimisme. Het is niet een kwestie van niet geschoten is altijd mis, maar vooral een kwestie van raakschieten dat veel eerder had moeten gebeuren….
  Geloven in een regering die al meer dan een halve eeuw kampioen wegduiken is, besodemieteren, negeren, wegkijken, verzaken van haar verplichtingen jegens haar Indische burgers, hemeltergende schijnheiligheid en bewezen onwil, dan moet je wel een ontzettende diehard zijn om die voorstelling bij te wonen.
  Je krijgt nu het gevoel dat je op je eigen begrafenis wordt uitgenodigd. Maar voor de morele steun zal ik er zijn.

 7. Wouter zegt:

  Laat ik vooral een misvatting rechtzetten: ik zal er zeker bij zijn. Ik heb alleen de overweging gegeven zoals ik die heb gegeven over zoveel optimisme. Het is niet een kwestie van niet geschoten is altijd mis, maar vooral een kwestie van raakschieten dat veel eerder had moeten gebeuren….
  Geloven in een regering die al meer dan een halve eeuw kampioen wegduiken is, besodemieteren, negeren, wegkijken, verzaken van haar verplichtingen jegens haar Indische burgers, hemeltergende schijnheiligheid en bewezen onwil, dan moet je wel een ontzettende diehard zijn om die voorstelling bij te wonen.
  Je krijgt nu het gevoel dat je op je eigen begrafenis wordt uitgenodigd. Maar voor de morele steun zal ik er zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.