Mail

We ontvangen wel eens mail:

 Mail 2

Tot mijn verbazing zie ik bij mail 4 de naam van mijn vader staan. W.L.Exmann. Hij is helaas 5 jaar geleden overleden . Mijn moeder is vorig jaar naar een verzorgingshuis gegaan. Bij het leegmaken van haar huis kwamen wij de fotoboeken van mijn vader tegen. Ik wil die graag aan iemand geven die daar wat aan heeft. De foto,s van vroeger in het leger liggen bij mijn dochter. Hij staat daarop met dienstmakkers . Mijn vader wordt zelfs in een boek genoemd over het aanleggen van Een spoorweg. Ze noemde hem vroeger Tinus. We zullen zoeken en als ik er iemand een plezier mee kan doen GRAAG!!! Dat had mijn vader veel goed gedaan als hij dat wist..    Groeten Wanda Mulder

Mail 3

Vond bij bestudering van enige rapporten mbt de historie v Nederlands-Indi een aantal beschrijvingen van een vrij aparte zaak. Het gaat over de Ryu-Kyu eilanden. Dat was een koninkrijk ten zuiden van Japan en tgen noorden van Taiwan. Het was een con-dominion van Japan en China. De rapporten waren van 1859-1861 van het Nederlands-Indische Gouvernement. Het NIG tekende een soort samenwerkingsverdrag met de koninklijke regering van deze archipel 9-6-1859 met het oog op handels -en scheepvaartaangelegenheden.Dit in navolging vd USA. Het koninkrijk gaf in 1874 zijn staat van vazalschap met China op en Japan beindigde de koninklijke regering aldaar in 1879 en semi-dwong de koning om in Tokyo te gaan wonen. Officieel stond het koninkrijk v/a een bepaald jaar in de historie onder het bestuur v/e Japanse edelman:die vd sub-heerser van Satsamy(Satsumy?). In de staatscourant van 2-10-1859 schijnt meer over dit koninkrijk te staan.

Mail 4

Al een poosje ben ik opzoek naar iemand die Bahasa les geeft in de omgeving van Leeuwarden waar ikzelf ook woon. Via via heb ik vernomen dat er ergens in de schepenbuurt les gegeven word!?.. zo dicht bij maar ik kan het nergens vinden.. Vandaar mijn mailtje.. heeft u heel misschien een adres of ander goed idee voor mij?

Mail 5

In Indisch4ever las ik dat ik jullie mag schrijven als ik iemand wou vinden. Ik zit hier in America en zou graag de whereabouts willen weten van mijn moeders zus Jet Koymans en broer Karel. Mijn tante Jet had in Friesland gewoond en mijn oom Karel in Den Helder. Ook zoek ik naar mijn neef Hein, de zoon van mijn tante. Wie kan me helpen? Zeer gewaardeerd. email: noubenik@gmail.com

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

4 reacties op Mail

 1. Henk de Vries zegt:

  Reactie op mail 4; Bahasa Indonesia
  Een basiscursus Bahasa Indonesia wordt gegeven in wijkcentrum van de schepenbuurt in Leeuwarden. De cursus duurt nog 4 lessen. Wellicht een andere keer meedoen? Nadere info via redjeki@hotmail.nl

 2. Klara van den Burg zegt:

  Ik ben voor mijn vader op zoek naar de roots van de kant van zijn biologische vader. Mijn vader is GIJSBERT VAN DEN BURG, geboren 01-10-1946 te Zeist, pleegzoon van familie de Bruijn. Mijn vader is de zoon van: CAROLINA ELEONORA (NOORTJE) AUGUSTINA Geeraths. Men heeft altijd beweerd dat mijn vader de zoon zou zijn van: Jan van den Burg (Nora’s 1e echtgenoot) maar dit blijkt niet te kloppen? WIE KAN MIJ MEER VERTELLEN OVER DE ACHTERGROND VAN NOORTJE GEERATHS en haar kinderen? Zij was de pleegdochter van: ABOE & EMMA STAP (capricorno29@hotmail.com)

 3. H. v. K. zegt:

  Meneer E. Kroese, ik heb je een thank you-email gestuurd voor de info wat betreft het vinden van mijn neef Hein Koymans. Ben erg dankbaar dat je de tijd genomen hebt dit door te geven. Heb anders geen andere reacties. Maar helaas werd mijn email me teruggezonden met het berichtje dat het niet te bezorgen was. Waarom weet ik niet.
  Als je dit toevallig leest, laat me a.u.b. weten of ik je op een andere wijze kan bereiken.
  Inmiddels nogmaals van harte bedankt.
  Groetjes,
  H.v. K. (noubenik@gmail.com)

 4. Anoniem zegt:

  Hallo Klara,

  Mijn naam is Govert Andreas, nakomeling van soldaat Govert Stap. Ik probeer uit te zoeken hoe Nora in de bloedlijn van de familie Stap ligt.
  De dochters van Aboe Mohammed Stap en Emma Augustina zijn mijn tantes, die heb ik nog gekend. Zou je met mij contact kunnen opnemen?

  Groetjes,
  Govert Andreas
  govertstap@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.