‘De Indieje Connectie’

indiejeconnectie

Over ‘De Indieje Connectie’ die 15 april verschijnt .

Van je vrienden moet je het hebben, dacht Hans Oosterwijk.
Net als hijzelf is een groot deel van zijn vriendenkring geboren en getogen in het voormalig Nederlands-Indi. Juist in de jaren dat ze opgroeiden naar jongvolwassen-heid, werd hun opvoeding aan banden gelegd door een wrede heerser, de Japanse bezetter van het land.
Heel vaak komt men in gesprekken met elkaar tot het ophalen van herinneringen over die tijd. Immers, het was oorlogstijd in Indi en hun zonnige leven werd ruw onderbroken.
Of hun belevenissen zich afspeelden in een interneringskamp of op een locatie buiten de kampen, het had alles te maken met het regiem van de Japanse bezetting en de kort daarop volgende Republikeinse revolutie.

Hans besloot al die verhalen van zijn vrienden op te schrijven en te bundelen. Uit de belevenissen van zijn vrienden kan telkens worden opgemaakt, hoe de levens- omstandigheden van de Europese bevolkingsgroep in Indi verschillende varianten kende.
De twee Indische kalenders 2009 en 2010 van Hans Oosterwijk zijn ook boeken, hoewel men dat niet zo ziet. Die verhalen worden nu gepubliceerd op de pagina ‘Het gebeurde ergens in de Indonesische archipel’ 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.